Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Na Trgu i nije bilo bučno od ove prethodne rekonstrukcije. Pogotovu što je plato proširen pa je povećano rastojanje od glavnih pešačkih tokova po platou i samog kolovoza.

A i uvek može da se poveća zelenilo da pomogne u suzbijanju buke od saobraćaja.

Најбоље би било да следећа власт премести споменик негде где би се величином уклопио у окружење, уклони тај уздигнути плато како би био нормална, равна површина и ту по потреби поставља бине и одржава манифестације које би иначе на тргу Републике. Таман да се искористе клупе, траве и сам облик полукруга а уједно и оживи локација која се критикује да нема довољно посетилаца​
Vratiti okretnicu tramvaja.

Buka? To je naš problem gde neko misli da neće privući publiku (kupce) ako ne odvrne muziku na max.

U Evropi nikad nisam čuo toliko glasnu muziku kao kod nas ni u prodavnicama, ni u kafićima, a naročito ne na uličnim manifestacijama.​
Ima tu do mentalnog sklopa. Gotovo u 90% je u pitanju neki tehno, turbo folk, novokomponovani pop...

Primera radi, kod mene tokom leta ima manifestacija "Leto u MuzeYU". Kada god oni organizuju nešto, ti čuješ da se nešto dešava ali ti nikad ne smeta. A kada god su neke "humanitarne tehno žurke", to zna da traje dobrih 5 - 6 sati, i uglavnom počinje u 18h ili 21h. Tada ne smem da se približim prozorima koliko se tresu od vibracija, a ako ostavim otvoreno, vrlo verovatno će neki da pukne (čuo da se lomi prozor kod komšije). U takvim slučajevima policija ne reaguje, pa zato moram da sedim uza zid koji je najudaljeniji od prozora.​

Zar prozori ne pucaju lakše ako su zatvoreni. 99’ smo otvarali da ne puknu.

To da nemamo dobre sadržaje za manifestacije, to je tek problem.

Meni je '99 pukao otvoren prozor i to kada su gađali Slobinu kuću ili KBC Dragiša Mišović. Ne mogu tačno da se setim. Kada je gađan RTS, ništa se nije desilo. U sva tri slučaja mi je bomba proletele pored zgrade. Vrlo često kada udari jače vetar, čujem kako se najpre zalupi prozor / vtata pa odmah potom i zvuk lomljave stakla.​

Meni ne deluje da će oni uspeti da završe ovo do 1.9.

Bukvalno su raskopali ceo centar, a radnika naravno ni za lek.

Danas sam prošao onim delom gde su bile neuklopljene kocke i moram da priznam da nije moglo drugačije. Sada izgleda sasvim ok, još fale fuge.

Vrh