Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Na Trgu i nije bilo bučno od ove prethodne rekonstrukcije. Pogotovu što je plato proširen pa je povećano rastojanje od glavnih pešačkih tokova po platou i samog kolovoza.

A i uvek može da se poveća zelenilo da pomogne u suzbijanju buke od saobraćaja.

Најбоље би било да следећа власт премести споменик негде где би се величином уклопио у окружење, уклони тај уздигнути плато како би био нормална, равна површина и ту по потреби поставља бине и одржава манифестације које би иначе на тргу Републике. Таман да се искористе клупе, траве и сам облик полукруга а уједно и оживи локација која се критикује да нема довољно посетилаца​
Vratiti okretnicu tramvaja.

Buka? To je naš problem gde neko misli da neće privući publiku (kupce) ako ne odvrne muziku na max.

U Evropi nikad nisam čuo toliko glasnu muziku kao kod nas ni u prodavnicama, ni u kafićima, a naročito ne na uličnim manifestacijama.​
Ima tu do mentalnog sklopa. Gotovo u 90% je u pitanju neki tehno, turbo folk, novokomponovani pop...

Primera radi, kod mene tokom leta ima manifestacija "Leto u MuzeYU". Kada god oni organizuju nešto, ti čuješ da se nešto dešava ali ti nikad ne smeta. A kada god su neke "humanitarne tehno žurke", to zna da traje dobrih 5 - 6 sati, i uglavnom počinje u 18h ili 21h. Tada ne smem da se približim prozorima koliko se tresu od vibracija, a ako ostavim otvoreno, vrlo verovatno će neki da pukne (čuo da se lomi prozor kod komšije). U takvim slučajevima policija ne reaguje, pa zato moram da sedim uza zid koji je najudaljeniji od prozora.​

Zar prozori ne pucaju lakše ako su zatvoreni. 99’ smo otvarali da ne puknu.

To da nemamo dobre sadržaje za manifestacije, to je tek problem.

Meni je '99 pukao otvoren prozor i to kada su gađali Slobinu kuću ili KBC Dragiša Mišović. Ne mogu tačno da se setim. Kada je gađan RTS, ništa se nije desilo. U sva tri slučaja mi je bomba proletele pored zgrade. Vrlo često kada udari jače vetar, čujem kako se najpre zalupi prozor / vtata pa odmah potom i zvuk lomljave stakla.​

Meni ne deluje da će oni uspeti da završe ovo do 1.9.

Bukvalno su raskopali ceo centar, a radnika naravno ni za lek.

1000011047.jpg
1000011048.jpg
1000011049.jpg
1000011050.jpg
1000011051.jpg
1000011052.jpg
1000011053.jpg
1000011054.jpg
1000011055.jpg
1000011056.jpg
1000011057.jpg
1000011058.jpg

Нечувена "новинарка" Студија Б, је баш догађаје који су се пре неколико година одиграли на локацији последње две слике, окарактерисала као: "линч, силовање, насиље".

Какве пророчке речи за оно што нам Сапиц, Цуцковиц и Стојциц, раде.

С том разликом што Сапиц прекопава све оно што је радио Весић, а Стојциц оно што је радио Стојчић!!! Па има ли краја овој Мебијусовој траци парадокса?

И зашто нико не дрнда Стојцица због тога? Он буквално у овом мандату извргава руглу све што је радио пре само 2 или 3 године.

Сапиц, Стојциц и Цуцковиц су драматично искренији од Весића, Стојчића и Фолића. Искрено мрзе пешаке и бициклисте, искрено раде на њиховом истребљењу, и не покушавају то да прикрију или увију у некакву машницу.

Сапиц, Стојциц и Цуцковиц су драматично искренији од Весића, Стојчића и Фолића. Искрено мрзе пешаке и бициклисте, искрено раде на њиховом истребљењу, и не покушавају то да прикрију или увију у некакву машницу.
Непопуларно мишљење али Весић је макар на папиру копирао неке разумне урбанистичке трендове уз овог века. Хлорисани и газде му из сенке копирају САД из средине прошлог века.

Неки пандан томе би био као када би сад кренули водоводну мрежу да шире оловним цевима а проблем становања градњом зграда од азбеста. Е то вам је у урбанизму и саобраћају ово што сада видимо. Решавају проблем доказано деструктивним методама.

Људи који данас воде овај напаћени град нису прошли поред цивилизације.

Непопуларно мишљење али Весић је макар на папиру копирао неке разумне урбанистичке трендове уз овог века. Хлорисани и газде му из сенке копирају САД из средине прошлог века.

Неки пандан томе би био као када би сад кренули водоводну мрежу да шире оловним цевима а проблем становања градњом зграда од азбеста. Е то вам је у урбанизму и саобраћају ово што сада видимо. Решавају проблем доказано деструктивним методама.

Prolem je i to što je Šapić uspostavio mini-autokratiju u gradu i potpuno razbucao sistem gradske uprave. Ne znam kakve info stižu do vašeg esnafa, ali ono što je došlo do nas, iz relativno pouzdanih izvora, je da se u Sekretarijatu za saobraćaj hvataju za glavu od Šapićevih odluka - zato on i sve ovo radi kao "redovno održavanje" preko Puteva Beograda, jer drugačije ne bi mogao da dobije odobrenja, čak ni "napredni" kadrovi neće to da mu potpišu. Zato voli da ih javno "popišava" na konferencijama za novinare.

Fun fact - Grad od pre nekoliko godina ima studiju o potencijalnim kružnim tokovima koju je izradio CEP. Nijedan od ovih koji se realizuju nije rangiran ni u prvih 100. Stojčić inače tvrdi da je ovu studiju "izgubio" :D

И моје мишљење је свакако непопуларно, али нема везе. Искрено, не слажем се. За мене је Весић врхунац политичке љиге који "слатко прича" политички коректне приче а у суштини немилице краде. Исправите ме ако грешим, али мислим да је сваки већи пројекат почео да припада одмах по завршетку (Славија, Трг Републике...), а наравно рокови су драстично пробијани. Као позитивно треба издвојити неки помак у сређивању фасада, мислим да је то време када је највише фасада урађено, али нажалост не касније и одржавано. Што се Шапића тиче, ја њега свакако више поштујем због његовог живота где свакако има и великих успеха и достигнућа (3 пута председник општине, 2 пута за градоначелника биран а забијали су ми клипове и власт и опозиција, затим један од највећих спортиста свих времена (у Србији свакако), оснивач хуманитарне организације, неко ко је опоравио ватерполо клуб... Свести његово име само на неко изругивање просто је непоштено. Да друге стране, много ствари ми се не свиђа: бахатост, претерано бављење онима који га критикују, недостатак сензибилитета за многе ствари које лично мене занимају (фасаде, графити, стазе за тротинете или бицикле..
). Што се радова у центру тиче, за мене су они ипак позитивни, ипак мислим да се ради квалитетније, да су материјали бољи и да ће центар укупно гледано бити барем нешто репрезентативнији.

Edit: Priznajem nekoliko dobrih ideja, poput barijera za vozila JGP-a na Zelenom vencu i kod Politike.

Што се радова у центру тиче, за мене су они ипак позитивни, ипак мислим да се ради квалитетније, да су материјали бољи и да ће центар укупно гледано бити барем нешто репрезентативнији.
Iz nekog lepoga auta / SUVa? Hoće.
Peške ili iz GSPa - teško.

Prolem je i to što je Šapić uspostavio mini-autokratiju u gradu i potpuno razbucao sistem gradske uprave. Ne znam kakve info stižu do vašeg esnafa, ali ono što je došlo do nas, iz relativno pouzdanih izvora, je da se u Sekretarijatu za saobraćaj hvataju za glavu od Šapićevih odluka - zato on i sve ovo radi kao "redovno održavanje" preko Puteva Beograda, jer drugačije ne bi mogao da dobije odobrenja, čak ni "napredni" kadrovi neće to da mu potpišu. Zato voli da ih javno "popišava" na konferencijama za novinare.

Fun fact - Grad od pre nekoliko godina ima studiju o potencijalnim kružnim tokovima koju je izradio CEP. Nijedan od ovih koji se realizuju nije rangiran ni u prvih 100. Stojčić inače tvrdi da je ovu studiju "izgubio" :D
Moje lično mišljenje je da im odgovara ovakvo stanje, jer da zaista hoće nešto da promene, da bi to odavno i uradili.​

Vrh