Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Od nepismenih su mnogo gori polupismeni, prvi su svesni da se ne razumeju u nesto a ovi drugi to ne znaju, vec su spremni da u inat svima rade najvece gluposti jer ne mogu da prihvate da je neko pametniji ili strucniji od njih

Resenje saobracaja u Beogradu mogu da budu autonomna mala taxi vozila sa dva sedista na elektricni pogon. Toliko ce biti jeftina i prakticna, da posedovanje automobila nece znaciti mnogo.

Нека мој пост никако не буде схваћен као одбрана Шапића, али мишљења сам да док не буде метроа на Тргу, логично је да буде нормалан коловоз како сада праве.
Коцке - кад буде метро.
Тј, док немамо масовни капацитетни превоз, не може се ограничавати аутомобил.

Да, ја сам зато да буде и тунел, и метро на Тргу, и да се више да простора пешацима и бициклистима.

Hm, i ovde pune linije.
Možda bi ovo i moglo da radi, osim ove tačke gde će da bude pakao

pic.png

Ovi su duđi nego sto sam mislio! Dakle, vade komplet kocku oko koje se toliko pričalo i koja je tu trebala da stoji decenijama? Cirkus! Koliko će im potrajati kružni tok? Jel puno 5-6 meseci? I ta bandera sa satom na sred kružnog toka? Ko će odgovarati kada se neko zakuca u nju i (ne daj Bože) izgubi glavu?

Па добро, мислим да, истине ради, треба рећи пар ствари: тачно је да је подлога за коцке катастрофално урађена и да је, упркос сталном крпљењу, пропала на много места. С обзиром на то, тренутна градска управа може или да о томе ћути и спорадично крпи (или не крпи), или да уради целу нову подлогу и поново постави коцке или да асфалтира. Мислим да је прво решење убедљиво најгоре, а за ова друга два нисам паметан. Тачно је и то да је у време Весића урађен огроман број катастрофално лоших и неквалитетних пројеката који већ сада морају да се поправљају (исто као што су пропале коцке у Карађорђевој). Тачно је да Шапић заиста није крив за те радове и да му је сада остало или да поправља или да се прави луд. Са друге стране, тачно је да је реч о људима из исте странке и да, чак иако Шапић није крив, СНС и његова власт је свакако крива и треба рећи да је огроман број пројеката срамотно урађен (наравно корупција, нестручност, све о чему смо много пута причали).

Samo će da povade kocke i naliju asfalt kao u Karađorđevoj vidi se po slikama da je asfalt oko tog kružnog toka

Kao da treniraju šta sve treba uraditi da bi te kocke poletele ka nekim institucijama i osobama

Vrh