Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

462090058_964028699087827_8321102011262780269_n.jpg

Ко то ради? Град? Музеј? Нека НВО?

Баш изгледа непримерено.

ЕXPO 2027. Цео град ће тако да обоје да личи на Тирану у време Еди Раме.

"Da li ste primetili da se u Beogradu nedavno pojavila nova ulična umetnost, bilo da ste prošli pored neke zanimljive umetničke intervencije ili o njima čitali? Beograd je postao galerija na otvorenom. Obični prostori i predmeti transformisani su u zapanjujuća umetnička dela, zahvaljujući posebnoj inicijativi EXPO 2027. Renomirani svetski ulični umetnici pozvani su da se „poigraju“ gradskim pejzažom, spajajući svoje jedinstvene stilove sa bogatom tradicijom i duhom Srbije."

Само што је Еди Рама тако бојио по распалим комунистичким блоковима какве ми никада нисмо ни имали, да унесе неку боју и живост. А ови су урешили да направе циркус од јединог урбанистички уређеног дела града. Ваљда треба унизити Стари Град да би се Београд на води уздигао.

Meni je ovo simpatično, mada su se previše brzo otkrili umesto da su napravili veći hajp. Ali onako ironično da se organizacija za EXPO odlučila da ukrasi grad tako što će staviti mozaike tamo gde je rupa u trotoaru.
Mada mislim da je na kraju bio pokušaj da se izvede nešto "urbano i kul", fazon Banksy, ali ne može to tako da ispadne kada to radi vlast.

Хајде ти мозаици и да прођу, али ово фарбање стубића и то поред Народног и Етнографског музеја је јадно. Бојим се да је ово тек захуктавање, да че цео град да обоје. Можда Шапићу падне на памет комунистичке сиве зграде да обоји у неку боју…

Ето таман су могли у ЕХПО боје крш фасаде и изграфитиране зидове.

Хајде ти мозаици и да прођу, али ово фарбање стубића и то поред Народног и Етнографског музеја је јадно. Бојим се да је ово тек захуктавање, да че цео град да обоје. Можда Шапићу падне на памет комунистичке сиве зграде да обоји у неку боју…
Eeh Šapić se ovde ništa ne pita, njemu se ovo čak i ne svidja i bio je protiv isticanja nekih boja 🙄, ali da ovo je tek početak umetničkih intervencija i ne vidim ovde ništa loše.

Smisleno, prikladno i nadam se, korisno. Evo, vec sam otvorio stranicu.

Мени је та зграда права бомбона за већину модерне архитектуре у БГ.

Vrh