Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Ovde i noću imamo pocećan obim saobraćaja, što zbog samog položaja lokacije, što zbog noćnog gradskog prevoza.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=780184#p780184:24xxsfyz je napisao(la):
Gazi Bengazi » Fri Oct 02, 2020 2:21 pm[/url]":24xxsfyz]I nastavice se samo pod "okriljem mraka", kao sto se svuda u svetu ulice saniraju pod "okriljem mraka", da bi radovi imali minimalan uticaj na odvijane normalnog saobracaja.

Samo što se nigde u (nekorumpiranom) svetu, ne dešava da se tek obnovljena infrastruktura obnavalja zato što je izuzetno loše urađena. I tako iz dana u dan.

Prilozi

• trg republike - saniranje renoviranog trga pod okriljem mraka 1.jpg
    trg republike - saniranje renoviranog trga pod okriljem mraka 1.jpg
    359,2 KB · Pregleda: 4.620
  • trg republike - saniranje renoviranog trga pod okriljem mraka 2.jpg
    trg republike - saniranje renoviranog trga pod okriljem mraka 2.jpg
    315,5 KB · Pregleda: 4.619
  • trg republike - saniranje renoviranog trga pod okriljem mraka 3.jpg
    trg republike - saniranje renoviranog trga pod okriljem mraka 3.jpg
    321,3 KB · Pregleda: 4.626
  • trg republike - saniranje renoviranog trga pod okriljem mraka 4.jpg
    trg republike - saniranje renoviranog trga pod okriljem mraka 4.jpg
    304,7 KB · Pregleda: 4.617
  • trg republike - saniranje renoviranog trga pod okriljem mraka 5.jpg
    trg republike - saniranje renoviranog trga pod okriljem mraka 5.jpg
    297,6 KB · Pregleda: 4.620
  • trg republike - saniranje renoviranog trga pod okriljem mraka 6.jpg
    trg republike - saniranje renoviranog trga pod okriljem mraka 6.jpg
    322,5 KB · Pregleda: 4.614
Kad su poceli da postavljaju te famozne kocke ovde sam napisao da ce biti problema sa svakom kisom i da nije izabrano dobro resenje. Obican bitumen bi bio mnogo bolje resenje a ne izmisljati toplu vodu sa silikonom. Moj post se odnosio iskljucivo na opis radova: "pod okriljem noci"...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=780230#p780230:23m159ro je napisao(la):
Gazi Bengazi » Pet Okt 02, 2020 5:00 pm[/url]":23m159ro]Kad su poceli da postavljaju te famozne kocke ovde sam napisao da ce biti problema sa svakom kisom i da nije izabrano dobro resenje. Obican bitumen bi bio mnogo bolje resenje a ne izmisljati toplu vodu sa silikonom. Moj post se odnosio iskljucivo na opis radova: "pod okriljem noci"...

Razumeo je on odlicno na sta se tvoj post odnosio, ali skrece na drugu temu sto je tipicna tehnika manipulacije. Kada si sateran u cosak i nemas sta da kazes da bi se odbranio, onda prebacis na drugu temu.

Kako jedan Japanac vidi Trg Republike.
japanac.jpg

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8vM6QUnAhSE[/youtube]

Лепо је чути и другу страну. Јапанци су често учтиви, али ако су и американци поред критике често пуни хвале, вероватно и то нешто говори.
Мени лично, осим власти која својим неадекватним поступцима загорчава живот Београђанима и гостима престонице, замерам и огромну количину графита која никако не улепшавају град.
Ако би се то дало свести на неку разумну меру, верујем да би допадљивост Београда била за класу више него сад.

Неколико пута сам већ напсисао и поновићу, да занемаримо на тренутак Весића и све његове глупости, али ова реконструкција Трга ми се свиђа и да се ја питам ја би порушио стакленац и цео тај део где је сад онај мали парк и окретница 27 би изравнао и поплочао све до Дома војске и спојио са тренутним тргом и од тога направио целину, то јест један велики и прави трг какав Београд нема, једино треба пронаћи решење за саобраћај који би тада био укинут.

Решење за то може бити само укопавање у тунел Браће Југовића као и почетка Француске, Деспота Стефана (најбоље би било и Дечанске од трга Николе Пашића).

Rezultati Beobuild ankete na prvoj strani sajta o rekonstrukciji Trga republike koja je završena pre dva dana.
Anketa Trg republike.jpg

Који смо ми мргуди :mrgreen: (ни мени није све по укусу, а о отезању, затезању, претоструким поправкама и бацању пара да и не говорим)

2+3>1

И то на овом форуму где смо прилично критични.

А обичан свет? А туристи? Колико је анкета свеобухватна?

Да се размемо, имам пуно земерки, поготво на однос према археоогији и презентацији исте, рок извођења радова и катастрофале коце које су генерисале море прблема. Такође ми се не свиђа што нема никакве припреме за трамвај за који се зна да куда ће проћи, а то занчи за некоико година опет обустава саобраћаја.

Ипак, у односу на претходно стање, ово рењешње је побољшање.

Ne mora da znači da su ljudi (bili) preterano kritički nastrojeni, nego da su možda neki dali glas u vreme dok je Trg još uvek imao onu staru protiv-tenkovsku kaldrmetinu koja je uništavala vozila, i time obesmislila i javni prevoz koji je vozio preko nje. Kačio sam ovde snimke kako izgleda drmusanje BKMova i Solarisa koji su bili uništavani kad god bi prelazili preko tih kamenčuga.

Ja se ni sećam kad sam glasao ali ako je to bilo za vreme te kaldrmetine, sigurno sam glasao za najkritičniju opciju. Jer onaj promašaj od kaldrmetine je bacao u senku sve benefite i poboljšanja na Trgu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=780203#p780203:9n6mxmes je napisao(la):
astrodule » 02 Oct 2020 02:15 pm[/url]":9n6mxmes]Ali pazi, ne bi bio toliki problem da oni popravljaju loše urađeno, nego oni "održavaju" kvalitet ponavljanjem iste greške.

Da bi se to popravilo, morao bi se opet trg zatvoriti na više dana, možda i mesec da se preslože sve kocke i urade na standardni i proveren način... ali time bi vlast imala mnogo veći politički gubitak nego ovaj krpež koji se radi svako veče, i radiće se i ubuduće... tako da će to sačekati neka druga vremena...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=786172#p786172:289b8qt6 je napisao(la):
Прле » Чет Окт 22, 2020 12:39 pm[/url]":289b8qt6]Да се размемо, имам пуно земерки, поготво на однос према археоогији и презентацији исте, рок извођења радова и катастрофале коце које су генерисале море прблема. Такође ми се не свиђа што нема никакве припреме за трамвај за који се зна да куда ће проћи, а то занчи за некоико година опет обустава саобраћаја.

Ипак, у односу на претходно стање, ово рењешње је побољшање.
То је и моје гледиште. Хиљаду је оправдани замерки на све од изгледа до функционалности и тока радова, али трг је свеједно улепшан, а ако је то сувише субјективно за неке, онда бар уреднији.

Вазда ме је нервирало како је трг саобраћајно "неуређен" и некако кљакав. 6 улица а све некако се укриво гађају и има 20 семафора на пљувометар а блок око стакленца смета свему. Једно решење је било да се Француска "исправи" кроз плато ђинђићев да гађа директно на Коларчеву и да ту буде једна велика раскрсница и један семафор.

Сад ми је пало напамет друго решење, што захтева мање модификација а оставља више простора јер не дира плато. А то је да све функционише по принципу кружног тока. Одраде се само подземни пролази лепо и ћао не треба семафори нит икакве глупости

trg2.png

Beograd je jedan neuređen grad po mnogo osnova. Naravno, taj haos daje i neki šmek, ali što sam stariji više me se sviđa red nego haos.

Оно што може да се одмах и такорећи без икаквих улагања уради јесте да се укине супротан смер испред Ратничког дома (тако би ту било три траке у једном смеру - за десно, право и лево) и допусти скретање улево из Француске код споменика Васи Чарапићу (поред стајалишта аутобуса) према Бул. Деспота Стефана.
Ту се лако може скретати док је горе према Тргу на семафору црвено.

Нема никаквог смисла да они који из Француске иду у Бул. Деспота Стефана иду до Трга Републике па лево, па лево ...., а постојеће скретање код Ратничког дома (одоздо из Француске па лево) успорава саобраћај бар на два места.

Могли би стручњаци да размотре и могућност да Васин паркић буде средина кружног тока, тако што би Француска улица између њега и Позоришта постала једносмерна у смеру навише.

Неколико слика од јуче:

Да би се село са (обе) стране постамента Споменика - као троје људи на слици - мора да се уништи грмље и утаба пролаз кроз жардињеру у подножју, као што се види да је урађено у делу иза кофера:

Зашто се то дозвољава? Чему служе толике камере и комунална полиција? То просто НЕ СМЕ тако у центру центра Србије и на најпознатијем београдском споменику! Та ситница нас као друштво и државу цивилизацијски спушта на ниво ... не желим да споменем ниједан град или земљу.

И, како не постоји чистач који често пролази и скупља отпатке? Да га има, да га људи често виде, вероватно би се више устручавали да тако немарно бацају отпатке - в. слику. И, по стоти пут - чему служе комунални полицајци и казне ...?

Занимљив предлог за мега кружни ток, то би могли одмах да уведемо, само да се развуче контактна мрежа за троле дуж Браће Југовића и Француске. Таман би сви аутобуси из Деспота Стефана могли да добију стајалиште Трг републике/Позориште уместо Скадарлије, значајно би се олакшала преседања типа са 27, 43 на 16, 95, 26, 44 и троле. Како би се кружни ток одразио на раскрсницу Дечанске и Македнске?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=786831#p786831:1hjib47w je napisao(la):
SRBO » 24 Okt 2020 12:13[/url]":1hjib47w]Вазда ме је нервирало како је трг саобраћајно "неуређен" и некако кљакав. 6 улица а све некако се укриво гађају и има 20 семафора на пљувометар а блок око стакленца смета свему. Једно решење је било да се Француска "исправи" кроз плато ђинђићев да гађа директно на Коларчеву и да ту буде једна велика раскрсница и један семафор.

Сад ми је пало напамет друго решење, што захтева мање модификација а оставља више простора јер не дира плато. А то је да све функционише по принципу кружног тока. Одраде се само подземни пролази лепо и ћао не треба семафори нит икакве глупости

file.php
Ovo me podseti na jedan predlog od ranije koji je kačen na forum, ali sad ne mogu da ga nađem, o nekoj sličnoj reorganizaciji / reuređenju izgleda samo trga i spajanju / ulivanju saobraćajnica jednih u druge.

Vrh