astrodule
Professional
A to su shvatili tek tokom radova?
....Ovo moze jos nedeljema da stoji tu.....
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=696288#p696288:3opl86zv je napisao(la):abrines » Uto Jan 07, 2020 6:02 pm[/url]":3opl86zv]Што би некоме сметало, нек се шарени. Западноевропски божићни маркети на српски начин. Видех по Кнезу пар кућица са натписима "Француски сиреви", уместо да пише Српски (Пиротски, Сврљиши, Златарски, Сјенички, Шарски, Ваљевски, итд). Даље, кувано вино је грозно, разводњено и презачињено. Треба порадити више на квалитету и смислу услуге, естетика мање више.
Slažem se za ovaj prvi deo. Svaki normalan turista, bilo gde da ode, pa i ovde, kupovaće i imaće želju da proba hranu grada/države koju posećuje. Gledam i po sebi, kada sam putovao negde jurio sam da probam lokalnu hranu, jer koja je poenta da jedem nešto što ima i kod nas. Ali za ovo drugo nisam baš siguran, u kojem god restoranu da sam bio ovde, uvek je na meniju bila šopska salata. I ja lično uvek biram između šopske ili neke sezonske, u zavisnosti od toga koje povrće je u sezoni u tom trenutku. Ali i koliko se slaže sa onom hranom koju naručujem, neću sigurno uzeti kiseli kupus ili sveži kupus ako jedem sarmu ili podvarak. :lol:[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=696292#p696292:704kqzoq je napisao(la):DraganSt » 07 Jan 2020 05:45 pm[/url]":704kqzoq][url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=696288#p696288:704kqzoq je napisao(la):abrines » Uto Jan 07, 2020 6:02 pm[/url]":704kqzoq]Што би некоме сметало, нек се шарени. Западноевропски божићни маркети на српски начин. Видех по Кнезу пар кућица са натписима "Француски сиреви", уместо да пише Српски (Пиротски, Сврљиши, Златарски, Сјенички, Шарски, Ваљевски, итд). Даље, кувано вино је грозно, разводњено и презачињено. Треба порадити више на квалитету и смислу услуге, естетика мање више.
Ne znam za nase ljude, ali sam siguran da stranci francuske sireve nece ni pogledati, ali bi kupovali kada bi pisalo srpski sirevi. Inace, poredjenje je isto kao sa sopskom I grckom salatom. Bez obzira sto je sopska svima ukusnija, u kaficima je nema jer to je nesto seljacki, dok grcku mozete svuda da nadjete jer to je fensi.
Жива истина. Зато се и прави гондола до Ушћа, и зато имамо разне фенси ресторане и кафиће дуж Кнез Михаилове, Трга и на Обилићевом, чак два Бутика у тој зони, а један Коларац и једну кафану знак ?.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=696380#p696380:277a9nr6 je napisao(la):Bulbulderac17 » Уто Јан 07, 2020 11:08 pm[/url]":277a9nr6]problem je sto bi turisti kupovali srpske sireve a ovi nasi domaci dodjosi i beogradski dziberi francuske...vi procenite kojih vise ima
Sent from my iPhone using Tapatalk
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=696297#p696297:1s8p1xmi je napisao(la):DraganSt » 07 Jan 2020 05:00 pm[/url]":1s8p1xmi]Nisu iste, razlikuju se mnogo.
A recimo.I da su iste, zasto ih onda u kaficima ne.prodaju kao sopske, nego.kao grcke?
Nije toliko poenta u tome da treba da se kupuje domaće. Naš čovek će da uzima "domaće" vrste proizvoda u prodavnicama daleko češće nego što će da uzima nekakvu egzotiku. Ovde je već problem u tome što nema nikakve logike da u najvećoj pešačkoj zoni, samom centru grada gde ima verovatno najviše turista, da se prodaje nešto što ne predstavlja grad/državu. Kao kada bi prodavci na tezgama tamo na Kalemegdanu prodavali suvenire sa natpisima drugih država i gradova, stavljali magnete iz Beča, Londona, Pariza itd. Ko bi to kupovao, nije bitno, ali nema nikakve logike da se to prodaje.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=696381#p696381:2gvws5b2 je napisao(la):Садко » 08 Jan 2020 12:14 am[/url]":2gvws5b2]Само да додам да су сви бољи сиреви тамо по 40 и 50 евра.
Класичан паланачки менталитет (џаба живот у великом граду) и дух самопорицања без имало свести о значају куповине домаћег, наравно не по сваку цену.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=696276#p696276:hgdekyns je napisao(la):astrodule » 07 Jan 2020 02:50 pm[/url]":hgdekyns]Većini ljudi ne smeta vašar na Trgu.
Većina ljudi nije putovala dalje od Halkidikija, Segedina i Temišvara.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=696394#p696394:2lfvdwfy je napisao(la):zexland » Sre Jan 08, 2020 1:51 am[/url]":2lfvdwfy][url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=696297#p696297:2lfvdwfy je napisao(la):DraganSt » 07 Jan 2020 05:00 pm[/url]":2lfvdwfy]Nisu iste, razlikuju se mnogo.
A recimo.I da su iste, zasto ih onda u kaficima ne.prodaju kao sopske, nego.kao grcke?
Da nisi malo omanuo? Mozda si pomesao sa tursijom?
Sopska: paradajz/krastavac/paprika/sir domaci rendani/domaci luk po zelji (moze i mladi)
Grcka: paradajz/krastavac/paprika/sir feta/crveni luk+masline i origano
Paprika moze biti zelena ili crvena po zelji za obe salate.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=696380#p696380:187lq8zc je napisao(la):Bulbulderac17 » Sre Jan 08, 2020 1:08 am[/url]":187lq8zc]problem je sto bi turisti kupovali srpske sireve a ovi nasi domaci dodjosi i beogradski dziberi francuske...vi procenite kojih vise ima
Sent from my iPhone using Tapatalk