Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

64b408d865ce9409da37344d2a7353dd.jpg

Nadljudskim naporima izvodjača i gradskih vlasti - u šta se možemo uveriti iz priloženog - saobraćaj nije zaustavljen, kao što je i obećao Goran Vesić.

Ne znam ko je rekao da je "pola zavrseno" s okretanjem kocki kad nisu ni cetvrtinu zavrsili

Praćenje tempa gubljenja vlage iz malih, ka vazduhu i vetru otvorenih gomila novog tipa podloge kamene kocke (sitni lomljeni kamen).

Ovako je bilo juče, 12 časova posle kiše.

file.php

A ovako je bilo danas. Danas nije bilo kiše, dakle sva vlaga je (verovatno) od juče (mada nisam siguran oko količine vode potrebne za vlaženje kružnog noža koji buši nove rupe na asvaltu i gde su tačno bušene nove rupe ... verovatno su ove desne rupe nove, od danas).

Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1
Ovde je vlaga ostala još samo iznad rupe.

Naravno. kad sve ovo odozgo pokriju kamene ploče, i to u početku hermetički zaptivene sa gornje strane, voda iz šupljina između kamena neće isparavati ni izbliza istom brzinom kao sad.

Jedna stvar koju smo izgubili sa ovim prevrtanjem kocki (sem novca, vremena, puno oštećenih kocki i opasnosti od proklizavanja vozila) je i lako vizuelno razlikovanje trotoara i kolovoza, što bi mogao biti priličan problem za decu i starije osobe.

Negde se vidi izvestan napor da se jedno i drugo vizuelno odvoji.

Međutim drugde razlike više jednostavno nema (kod WC-a Narodnog Pozorišta). Ka nama je trotoar, a dalje od nas je kolovoz. Ovi bezlični sivi stubovi su namerno takvi da bi se što više stapali sa okolinom jer su trebali da služe samo tome da spreče ulazak vozila na totoar, i da se pri tome što manje ističu. Tako da sad razlika između bezbedne i po život opasne površine izgleda ovako. Nema je.

Pogledajte prilog 3
Ironično je međutim što je samo par metara dalje kolovoz koji bi, za razliku od granice trotoara i kolovoza, TREBAO da bude jednoobrazan, ali se ipak ponosno ističe sa čak tri različite šare kamenih kocki na malom prostoru (Doduše, moguće je da je ova desna granica samo privremena razlika između pikovane i još-ne-pikovane površine, pa bi to tada bile samo dve šare, što bi i dalje bilo više granica od onih nepostojećih koje ne-markiraju kraj trotoara).

Pogledajte prilog 2
Ovo bogatstvo izgleda kolovoza je dopunjeno malo niže klasičnom kaldrmom i betonskim prelazom između njih.

Pogledajte prilog 1

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_B0CyOAO8y0[/youtube]

Zuma da li si video kad rade fuge koriste li rucne velike pistolje za sikine kobasice ili pneumatske uz pomoc kompresora.
Veoma lose izgleda fuga kao da rade sa obicnim a to nije ni malo lako i bude dosta "presecanja" fuge.

Po meni je ta smesa za fugiranje totalni promašaj. Ako je to slična smesa silikonu, pa to ne može da potraje, tj, da izdrži saobraćaj. To treba raditi nečim tečnijim, da popuni uz pomoć gravitacije sve šupljine do podloge.

Naravno, opet se vraćamo na originalni projekat gde je planirana čvrsta veza kocki i podloge i to sigurno nije za džabe planirano s aobzirom na veličnu kocki.

Astrodule veruj mi mnogo je dobra ako se postavi kako treba .Slicne stvari se koriste i na staklenim fasadama gde se staklo zaliva i sve fukcinise odlcno.
Nije uporedivo iz mnogo razloga ali njihova zaptivnost se ne moze osporit.
Zato je preporucljivo sa pneumatskim pistoljima mnogo je lakse i moze se radnik posvetit vise kvalitetu.
E sad kako trenje utice na sve nisam siguran mislim da je stari nacin zalivanja " katranom" mnogo bolji ali danasnje arhitekte samo lete za novim stvarima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=664643#p664643:1r77qguf je napisao(la):
astrodule » 28 Sep 2019 11:46 am[/url]":1r77qguf]To treba raditi nečim tečnijim, da popuni
uz pomoć gravitacije sve šupljine do podloge.
Ma, može da se uradi sa cementnim lepkom za podne pločice.
Pitanje je šta oni hoće, jer tada ne bi mogli lako da vade kocke.

Darko78":pyobif0c je napisao(la):
Astrodule veruj mi mnogo je dobra ako se postavi kako treba .Slicne stvari se koriste i na staklenim fasadama gde se staklo zaliva i sve fukcinise odlcno.
Nije uporedivo iz mnogo razloga ali njihova zaptivnost se ne moze osporit.
Zato je preporucljivo sa pneumatskim pistoljima mnogo je lakse i moze se radnik posvetit vise kvalitetu.
E sad kako trenje utice na sve nisam siguran mislim da je stari nacin zalivanja " katranom" mnogo bolji ali danasnje arhitekte samo lete za novim stvarima.
Ne sporim ja svojstva te smese, ali sam siguran da ne trpi vibracije od gradskog prevoza.

Poslato sa telefona

Šta rade ovi radnici nije bas jasmo?
Ovi sto čuče kao da farbaju!

ova kocka na pesackom koja je ostecena nije menjana...na pesackim nije bila reljefasta strana

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh