Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Mene cudi da Vesara nije vec eksploatisao ovo "lepljeni granit na betonske kocke"...

Mislim da Beogradjani moraju mnogo mudrije da izaberu na sledecim izborima. Kao sto sam i ranije rekao, mislim da imamo veliki problem sa manjkom iskustva.
Moguci razlozi:
Nece da budu deo mutnih radnji i nabijanja cene
Svi su inostranstvu

Ova sadašnja garnitura gradske uprave je došla uvođenjem privremenih mera u Beograd, potom je izborni proces obesmišljen Šešeljevskim metodama.
Neće biti prilike za "mudar izbor" na tim sledećim izborima.

Glavni razlozi a fijasko sa trgom: korupcija i partijsko zapošljavanje.

Za noćas su najavljeni neki pljuskovi, pa ako padne neka kiša na trg i okolinu

videćemo da li se zadržava voda i na koju je stranu nagib, ako ga uopšte ima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=660871#p660871:1bpagpc7 je napisao(la):
ivan83 » 16 Сеп 2019 07:59 pm[/url]":1bpagpc7]
Zuma":1bpagpc7 je napisao(la):
Čak je i "Danas" naseo na priču o jeftinim betonskim blokovima na koje je nalepljen skupi i tanki sloj granita. Evo naslovne strane sutrašnjeg broja. A bilo je dovoljno proći tim putem, pa običnom metalnom kovanicom iz džepa malo zagrebati vrh bloka. Do blokova se lako dolazi jer su odmah uz ogradu. Zar je to bilo teško? I građanima koji to pričaju stojeći pri tome tik uz te blokove, i novinarima čiji je to posao? Čudan svet.

https://www.danas.rs/naslovna/naslovna-za-17-septembar-
Isto i neka ekipa na N1 (dan uzivo) danas nabacuje kako misle da su na betonske kocke nalepljene ploce granita. Neki Djordje Bobic, covek arhitetkta verovatno poznat u svojoj bransi a da se tako blamira. I naravno inzenjer koji se u sve razume, Rodic iz komore - razume se i u kosine, nasipe, sad i u granitne kocke

Sent from my iPhone using Tapatalk

Само ћу рећи - јадни ми ако нам о проблему Трга говоре Ђорђе Бобић (бивши градски архитекта) и Ирина Суботић...
Треба говорити о конкретним проблемима који су настали на самом Тргу, а не спиновати и измишљати. Само чињенице и тражити одговорност надлежних.

Evo još jedna sitnica koja ne mora ništa da znači, možda je žena vrhunski stručnjak, ali nadzor ima licencu sa višom školom 812 a ne 415, što bi očekivali na poslu ovakvog značaja.

Послато са Redmi Note 4 помоћу Тапатока

Да ли је могуће да се неко чуди што су Н1 и Данас насели на причу о налепљеном граниту (ако су уопште насели)? Све је то политика, и они (као и власт) једва чекају да се дочепају било чега што можда може да баци љагу на супротну страну. Нема ту много проверавања ни објективности.

I dobro, šta sada rade?
Vade kocke, okreću ih sa glatkom stranom na gore, i ponovo ih polažu pesak?
Buše otvore u asfaltu za "drenažu".
Da li je makar ispuna između kocki malo "bogatija", ili će opet biti pesak koji će biti "dreniran"?
Da li ima neke razlike u odnosu na prethodno stanje, osim što je sada na kolovozu glatka strana kamenih kocki?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=661034#p661034:10jtaqjo je napisao(la):
relja » 17 Sep 2019 12:40 pm[/url]":10jtaqjo]Da li ima neke razlike u odnosu na prethodno stanje, osim
što je sada na kolovozu glatka strana kamenih kocki?
Ima razlike, glatka strana je mnogo klizavija, pogotovu kad se zaledi. :)

Dragane, mislio sam na izvođenje radova, da li se išta radi drugačije nego prvi put, osim što su kocke okrenute drugačije i što su izbušeni otvori za drenažu?

Zelim da napomenem da nisam ni za a ni protiv ove garniture a ni za jednu opciju ali meni kao laiku ono sto sam malopre video na trgu, a nisam nazalost zabelezio kamerom, je u najmanju ruku skandalozno.
Naime, onim ogromnim hiltijem za razbijanje asfalta se vade kocke pa se ubodnom testerom, onom za kucnu upotrebu, skidaju neki silikon sa fugni i onda opet vracaju kocke. Ono sto je skandal je upotrebljavati tako jaku masinu za vadjenje kocki. Znaci mogucnost ostecenja je ogromna.
Mogu slobodno da kazem da sam video i nove-stare kocke,bar 3,4 na 2 metra kvadratnih, koje su ostecenje i vracanje.
Nemam komentar za sve ovo sto sam video.
Opet kazem, obican sam posmatrac ali ovo je skandal totalni i za odgovornost zamenika gradonacelnika jer je on u svemu tome prednjacio.

Нешто размишљам, колико би помогле да су урађене по ободу коловоза?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=661040#p661040:3usx7xup je napisao(la):
relja » 17 Sep 2019 12:51 pm[/url]":3usx7xup]Dragane, mislio sam na izvođenje radova, da li se išta radi drugačije nego prvi put, . .
To ne znam, jer vidim sa Fruške gore, neki put, samo toranj na Avali. :)

Evo, drugi forumaši imaju izveštaj sa terena, izgleda samo obrću kocke.

A, videćemo već noćas koliko će te rupe za drenažu da budu efikasne.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=661046#p661046:3vrosfca je napisao(la):
dane bezanija » 17 Сеп 2019, 12:59[/url]":3vrosfca]
Opet kazem, obican sam posmatrac ali ovo je skandal totalni i za odgovornost zamenika gradonacelnika jer je on u svemu tome prednjacio.

Односно напредњачио. :laugh:

Edit да не бих писао два поста заредом:

https://www.danas.rs/politika/vucic-vesic-uradio-sve-kako-je-trebalo-po-pitanju-trga-republike/

Vučić: Vesić uradio sve kako je trebalo po pitanju Trga Republike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne razume zbog čega se pojavila histerija oko novih radova na Trgu Republike u Beogradu i ocenio da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić uradio „baš sve kako je trebalo, jer nije probleme stavljao pod tepih“.

Piše: Beta17. septembra 2019. 13.19

„Da li država daje više para zbog toga što je neko napravio grešku u projektu? Ne. Da li je grad kriv? Ne. Osim što nije ni malo šarmatan niti simpatičan, kao i ja, da li je Vesićev posao bio da im zapreti menicama i garancijama? Da li je to uradio? Jeste“, rekao je Vučić novinarima prilikom posete prostorijama Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih na Kosovu i Metohiji.

Vučić je rekao da je Vesić „kriv“ jedino što se odaziva na sudjenja na koje ga zove Dragan Đilas i tamo ga „razbija“, zbog čega „plaća veliku cenu u svim Đilasovim medijima“.

„A inače sam ponosan na to kako se u Beogradu gradi i presrećan sam jer će se za 20 godina pričati da je to uradjeno, ja se nadam u Vučićevo a ne u Vesićevo vreme“, rekao je on.

Vučić je rekao da vidi da se vodi hajka protiv svega što se gradi u Beogradu, iako su na svakom koraku vidljive promene na bolje.

„Kojim god mostom da idete, vidite koliko je Beograd lepši. Slavija je uredjen trg sa fantastičnom fontanom. A oni su tamo sipali deterdžent, uništavali je motkama stručnjaci. I za sve što su imali protiv – sve izgleda lepše“, rekao je on.

^
Могао је дан да ми прође и без овога...

>> „A inače sam ponosan na to kako se u Beogradu gradi i presrećan sam jer će se za 20 godina pričati da je to uradjeno, ja se nadam u Vučićevo a ne u Vesićevo vreme“, rekao je on.

Чуј 20 година њихови пројекти не могу да издрже 2 недеље :lol:

Све ће ово морати да се ради испочетка за макс 5 година

Džaba se napada Vesić. On je svesno postavljen na to mesto da bi bio bokserski džak - lice zaduženo za primanje šamara i pljuvanje i od spoljnjeg i od unutrašnjeg neprijatelja. Nije on ni zadužen ni odgovaran za sve ove svinjarije, a Vučić se služi oprobanim receptom okruživanjem takvim igračima...

Vučić: Vesić uradio sve kako je trebalo po pitanju Trga Republike

Vučić je rekao da je Vesić „kriv“ jedino što se odaziva na sudjenja na koje ga zove Dragan Đilas

Znao sam da Đilas ima neke veze sa svim ovim! :evil:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=38m_2O4L_5Y[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=659909#p659909:34ev63fu je napisao(la):
relja » 13 Sep 2019 05:35 pm[/url]":34ev63fu]Mislim da će u svakom trenutku da uleti argument: "ništa vama nije dobro, vi mrzite Srbiju!" :laugh:

Neko je bio dalekovid:
"Vučić je rekao da vidi da se vodi hajka protiv svega što se gradi u Beogradu, iako su na svakom koraku vidljive promene na bolje." (dansanja izjava 17.9.19)

Kako li ste samo pogodili??? :lool:

"Патриотизам је последње уточиште хуља."
Самуел Џонсон, пре више од два века...

Evo dokaza da je rešenje kolovoza koji je predvideo CIP (ono sa betonom i cementnim vezivom, a ne peskom i asvaltom kao osnovom kaldrme) izmenjen zbog dopunske intervencije Sekretarijata za saobraćaj, a ne izvodjača.

Takođe, i dalje je tu pitanje radova koji se izvode po projektu uređenja Tra Republike koji ne izgleda da je ikada usvojen i da je prošao sve procedure. Pa se spominju nepredviđene izmene. Izmene u odnosu na koji to legalno usvojeni gradski projekat?

"Vučić je rekao da vidi da se vodi hajka protiv svega što se gradi u Beogradu, iako su na svakom koraku vidljive promene na bolje." (dansanja izjava 17.9.19)

vreme je da poseti oftamologa..

Vrh