Do sredine 2000ih čistili su samo čistači sa lopatama, od sredine 2000ih su se uključila i po dva tri Dulevo kamiončića. A od pre par godina i dva bagerčića.
Ako me sećanje dobro služi, ni nakon uvođenja Duleva ploče nisu pucale. To jest, ne sećam se (nekog većeg broja) popucalih ploča od sredine 2000ih do sredine 2010ih. Tako da mi se čini da pucanja nisu došla s tim Dulevo kamiončićima, nego mi se sve čini da najveći broj ploča pukne kad se pojedini pajseri iz dostava zalete. Jer Dulevo sve i da hoće ne može da ide brže od, šta ga znam, 20-30 km/h i ne može toliko brzo da nagazi na većinu ploča da bi ih prelomio (i to jednim točkom). A dostavni kombiji umeju da se zaleću u jutarnjim satima kad nema nikog.
A možda i vreme igra svoju ulogu, jer kapiram da iako je sve to kamen i asfalt, sve se to vremenom sleže i troši. Ali naravno to nije opravdanje ni za jednu gradsku vlast (čija god ona bila, baš me briga) da se ne bavi redovnim održavanjem i saniranjem tih problema na pravi način. Jer je bolje, pametnije a na duge staze čak i jeftinije, da kad se jednom menja neko mesto, da se sve to odradi valjano tako da se ploče ne klimaju i svojim ivicama ne štrče narednih 10-15 godina. A ne da se naspe malo peska i ostavi sve da štrči i klima se, i onda posle par meseci ajmo opet jovo nanovo.
Ako su mogli te 1987 da urade toliku deonicu tako kvalitetno za samo šest meseci, pa pobogu valjda nije previše očekivati da u 2019. poprave 1% toga na bar približno isto kvalitetan način... :roll: Mislim to je kamen i asfalt. Nije gradnja hadronskog akceleratora...