Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=596413#p596413:323s0evx je napisao(la):
astrodule » Ned Jan 20, 2019 1:47 pm[/url]":323s0evx]Građani neka razmisle, pa neka glasaju na sledećim izborima.

Na žalost, ljudi ne shvataju svoju moć, kako na izborima, tako i u periodu između izbora.

Upravo to, skoro su gradjani imali priliku da na glasanju za Beograd promene stvari, ako misle da nesto nije kako treba. Jedini je problem sto je alternativa ovima na vlasti stranka koja je pre njih vodila grad 10god, pa na izborima u Beogradu dobiju npr 2%.
Po meni jedino pravicno resenje je da se izbor gradonacelnika bira direktnim glasanjem kao za Predsednicke, jedino tako neki vanstranacki kandidat ima neke sanse ovako ne gine nam "isto sranje drugo pakovanje".
 
Nije toliko bitan Gradonačelnk, koliko gradski parlament jer oni valjda biraju direktore gradskih preduzeća.

Primer je i sadašnji fikus na mestu gradonačelnika
 
pa dobro realno bar 2 meseca su samo sedeli i cekali arheologiju, a jos bar dve nedelje nisu mogli da rade zbog snegova

realno ovo, pogotovo bez cackanja instalacija, se u normalnoj drzavi odradi za manje od nedelju dana
 
Ne odradi se u normalnoj drzavi za nedelju dana. Odradi se za 1.5-2 meseci.
 
Skidanje asfalta, novi asfalt/podloga, popločavanje ovog prostora se uz dobru organizaciju sa dovoljno mašina može odraditi za nedelju dana.
 
Ovo su mogli sve da urade za prvih 15 dana dok je bilo lepo vreme. Ovde sve skupa nema više od 100 kamiona materijala.
 
Hoće li na leto otvoriti ovaj popločani deo trga za pešake i turiste kada ga završe, u odnosu na saobraćajni deo koji će zatvoriti u tom momentu?
 
Pa valjda će otvoriti trenutno ograđeni deo čim ga popločaju. 10-ak lepih dana će im valjda biti dovoljno.

Nego, je l' ono beše govoreno da će se ovde raditi 24/7 ?
 
Biciklistkinja":2nao3ejb je napisao(la):
Ovo su mogli sve da urade za prvih 15 dana dok je bilo lepo vreme. Ovde sve skupa nema više od 100 kamiona materijala.
astrodule":2nao3ejb je napisao(la):
Skidanje asfalta, novi asfalt/podloga, popločavanje ovog prostora se uz dobru organizaciju sa dovoljno mašina može odraditi za nedelju dana.

Такође, ово је за мање од 2 недеље физичког посла на градилишту. Имају машине, ни нос не чачкају ручно.
 
Izvor: Beobuild.rs

Sneg zavejao rokove
file.php

Radovi u centralnoj gradskoj zoni odvijaju se na nekoliko lokacija, rekonstruišu se ulice i javni prostori, radi se na širenju pešačke zone i uređenju beogradske “boemske četvrti” u Skadarliji. Svi ovi projekti spremaju centar grada da bude atraktivniji u novoj turističkoj sezoni, međutim njihovo izvođenje teče jako sporo i dezorganizovano, pa su svi projekti u dramatičnom kašnjenju. To je posebno bilo izraženo na nedavno završenoj rekonstrukciji Balkanske ulice, pošto je planirana rekonstrukcija umesto tri trajala čak pet meseci. Slična situacija sa rokovima dešava se i na tekućem projektu uređenja Ulice Strahinjića bana, gde su radovi planirani da traju dva meseca već duboko zagazili u četvrti, a još uvek nisu završeni. Rekonstrukcija Topličinog venca takođe je počela prošle godine, ali ako se ostane na dosadašnjoj dinamici sigurno je da će i ovaj projekat značajno probiti ugovorene rokove. Kako ne postoji sistem odgovornosti, situacija postaje sve teža i na realizaciji najmanjih projekata.

Celu vest kao i vise fotografija ovog i ostalih projekata mozete videti u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/sneg-zavejao-rokove-p2834.html
190122-trg-republike-01.jpg

190122-trg-republike-05.jpg

190122-trg-republike-07.jpg
 
Dok je bilo lepo vreme ceprkalo se po zakopanoj turskoj kapiji i cekao ko zna koji duboko umni zakljucak arheologa. Moglo je tada da se poploca polovina trga, a ne da se radi u sred januara po snegu i minusu. Znalo se i ranije dokle se prostire zapadni deo kapije i da se tamo tek nema sta da iskopava.
Ovako ce ova tri radnika da lagano stavljaju plocu po plocu.. malo ovde, malo na ko zna kom gradilistu u BGD.
 
Wow ! Ovo je nevidjeno do sada ! Nesudjena Zlokoviceva 24otospratnica na ulazu u Knez sa sve tramvajima...zanimljiv pristup prostoru...doduse ovo je sve pre palate Albanija...mozda su hteli da naprave prvi mali klaster jos tada :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=597059#p597059:103lni14 je napisao(la):
zexland » Sre Jan 23, 2019 4:49 am[/url]":103lni14]Konacan dizajn i dimenzije. 80x80x10 sad mi rekose majstori na trgu.



Pogledajte prilog 1
file.php

file.php

Fantasticno izgledaju ove nove ploce. Znam da je granit ali deluju kao neke dvobojne mermerne ploce, lepo! :D
 
Ova površina gde se radi mnogo gotivno izgleda sad dok je prekrivena snegom. Ravno ko pista, a na njoj čist, netaknut sneg. Ko neki beli tepih. :)
Slikaću sutra ako budem u prolazu.
 
Lepo ce se ploce uklopiti i uz vec postojece u Knezu, a razlog zasto nisu odabrali ipak one bezh 100x100 je to sto su toliko strokave kada padne sneg da je to nenormalno...vidi se bas sada kada se prodje pored probnih ploca na platou Djindjica.

Jos samo da su se setili da postave bele replike onih starih stubova (SKC model) po 4 sa svake strane i to bi biio pun pogodak...medjutim najverovatnije da ce to biti savremeni stubovi sa led reflektorkama. Nadam se samo da su iskoristili kopanje da i spomenik dobije podno dekorativno osvetljenje, a ne da ga osvetljavaju okolo sa stubova kontaktne mreze.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=597539#p597539:2q2w9dwj je napisao(la):
zexland » 25 Јан 2019 02:52 am[/url]":2q2w9dwj]Nadam se samo da su iskoristili kopanje da i spomenik dobije podno dekorativno osvetljenje, a ne da ga osvetljavaju okolo sa stubova kontaktne mreze.
Скулптори су алергични на осветљавање споменика одоздо. По правилима њихове струке, то се тако не ради јер визуелно деформише форму.
 
Iako poredjenje mozda nije najbolje, ali po toj logici onda ne treba osvetljavati nijednu fasadu, jer svakako rasveta deformise formu, odnosno akcentuje delove fasade ili samo detalje. To je potpuni nonsens. Sa pravilnim usmeravanjem svetla odozdo i pod odredjenim uglom ka bilo kojoj skulpturi moze da se izvede odlican efekat. Ali ako ima skulptora koji imaju nesto protiv toga, onda ok, dela ce im biti u mraku, sto je opet ok.
 
Vrh