Ponovio sam 100 puta i 101. cu, nije mi teško. Verujem da pas može da se dresira, bude poslušan, disciplinovan i poštujem ljude koji u tom smislu daju sve od sebe, što se tiče njihovog ljubimca, to je odgovorno. Ali koliko god da je taj pas dresiran - to je pas, životinja, koja se vodi nagonom,...I nikada ne znate kada će njemu nešto da ,,klikne" u glavi, a to se dešavalo. I onda je djavo kriv što je hteo svoje da uzme, a izazvao si ga da uzme. Tvoje dvorište - slobodan ti je pas, nikoga ne ugrožavaš, poštujem. Ali ja necu da mislim da li cu na ulici, kada neciji pas izleti morati da kočim, pa cu ga možda udariti, možda ce putnik koji je samom u kolima da dozivi neku povredu, jer ce u nesto udariti zbog mog naglog kočenja...Ili cu da odem u šetnju sa detetom, a neko seta psa bez povoca ili korpe i taj pas krene ka mom detetu, možda u želji da se igra, možda jer je u njegovoj glavi klinkulo nešto, o tome neću da razmišljam...
Nemam ništa protiv što tamo neko poistovecuje psa sa detetom i slicno, njegova stvar, dok mene ne ugrožava, ostalim se ne bavim. Ali to je taj pas za nekoga njegovo dete, ne daje mu za pravo da prema drugima bude neodgovoran, tako sto svoje ,,dete" na ulici propisno ne obezbedi sa povocem i korpom.