Šta je novo?

Проблем неодговорних власника паса

Prvo su građani zvali policiju kada se Trifunović igrao sa svojim psom, ovčarom, a da nije koristio uzicu. Policija je brzo došla, a glumac je vređao policajce, pa je priveden.

 
PAS IZUJEDAO DEČAKA (11) NA KARABURMI: Snimljen horor u dvorištu škole, a ono što su VLASNICE POTOM URADILE razbesnelo sve (VIDEO)
https://www.kurir.rs/v/4238456?utm_...dium=app_ios&utm_campaign=kurir_share_counter
1694257740573.png
 
Prvo su građani zvali policiju kada se Trifunović igrao sa svojim psom, ovčarom, a da nije koristio uzicu. Policija je brzo došla, a glumac je vređao policajce, pa je priveden.


Занимљиво, кажу казна до 1.000 евра због држања пса без надзора, то јест шетње без повоца, то треба код нас да се уведе

 
Ovo nije problem neodgovornog držanja psa, koji je inače divan, već problem postojanja ljudskog entiteta po imenu Sergej Trifunović.
 
Замислите те који су запечатили стан са живим мачкама унутра...
 
A kada prodjem pored vlasnika na ulici sa ovakvim psima, i sklonim dete sa strane, dobijem odgovor. Ma neće on ni mačku
 
tako je. Zatrča se vučjak u mračnoj ulici pustili ga bez povoca ispred zgrade, kaže njegova gazdarica "neće on, zamenio vas je sa nekim, hteo je da se igra". A da sam bio sa detetom da da se ono uplašilo i počelo da beži? Ne razmišljaju ljdui i krajnje su neodgovorni
 
Uglavnom su one vrste koje su miroljubive po prirodi sa brnjicom i povodcem, a ovi agresivniji bez, jer "neće oni". To je neko moje zapažanje.
 
Ponovio sam 100 puta i 101. cu, nije mi teško. Verujem da pas može da se dresira, bude poslušan, disciplinovan i poštujem ljude koji u tom smislu daju sve od sebe, što se tiče njihovog ljubimca, to je odgovorno. Ali koliko god da je taj pas dresiran - to je pas, životinja, koja se vodi nagonom,...I nikada ne znate kada će njemu nešto da ,,klikne" u glavi, a to se dešavalo. I onda je djavo kriv što je hteo svoje da uzme, a izazvao si ga da uzme. Tvoje dvorište - slobodan ti je pas, nikoga ne ugrožavaš, poštujem. Ali ja necu da mislim da li cu na ulici, kada neciji pas izleti morati da kočim, pa cu ga možda udariti, možda ce putnik koji je samom u kolima da dozivi neku povredu, jer ce u nesto udariti zbog mog naglog kočenja...Ili cu da odem u šetnju sa detetom, a neko seta psa bez povoca ili korpe i taj pas krene ka mom detetu, možda u želji da se igra, možda jer je u njegovoj glavi klinkulo nešto, o tome neću da razmišljam...

Nemam ništa protiv što tamo neko poistovecuje psa sa detetom i slicno, njegova stvar, dok mene ne ugrožava, ostalim se ne bavim. Ali to je taj pas za nekoga njegovo dete, ne daje mu za pravo da prema drugima bude neodgovoran, tako sto svoje ,,dete" na ulici propisno ne obezbedi sa povocem i korpom.
 
У суштини да, али пси конфликт решавају зубима а људи обично прво речима па тек онда посежу за насиљем.
 

Ovo je verovatno dresirani pas, ali je svejedno lepa ilustracija njihove inteligencije. Potrebno je proceniti situaciju i shvatiti da je akcija neophodna jer se onaj drugi inače neće izvući, potrebno je u oba smera iskomunicirati nameru da bi onaj drugi potisnuo instikt samodbrane i dozvolio čeljusti prvog psa na svom grlu, a prvi shvatio da ima njegovu dozvolu za spasavanje, zatim treba pronaći najbolji način da se lanac zahvati i povuče velika težina, a da pritom i spasilac ne upadne u vodu ... respekt.
 
Малиноа, одличан службени пас (пример наш Зиги спасилачки пас у МУПу који је налазио људе у рушевинама по Турској) али веома опасна звер ако није у адекватном власништву (случај кад је пас напао дете од 4 године и повредио му стомак пошто је деда водио унуче да хране пса којег је чувао сину)
 
Vrh