Srecom pa to 90 posto ne radi svojom voljom buljeci u telefon dok hodaIma da evoluiramo u grbavce, jer ne može da se hoda, a da se ne gleda svaki sekund u zemlju, da ne bi ugazio u pseća govna.
pa upravo ta EU uspeva da reguliše problem pasa lutalica bez problema, retko kada sam video lutalicu ako i uopšte širom EU. Nema veze ovo sa EU nego sa našim vlastima koja nema motivacije da radi išta iole korisno a da nije profitabilno.у страху од реакције неког чиновника из ЕУ или неких бесмислених удружења за заштиту животиња због потенцијалног “нехуманог” третирања керова држава је одлучила да не ради ништа и да се прави мртва
Видим да је неки нови тренд набавка белгијских овчара који су врхунски паметни пси али траже озбиљан рад коме није дорасло ни 1% власника.
Докле год свака бу**** буде могла да гаји кучиће без контроле, биће овако.
Докле год свака бу**** буде могла да гаји кучиће без контроле, биће овако.
Што се тиче ЕУ, они су почели да примењују добробит о животињама након што су прво почистили луталице еутаназијама. Код нас је обрнуто. Мада је закон о добробити мртво слово на папиру, мање општине ангажују фирме попут Авеније или организују наоружане људе да преко ноћи по мраку са угашеном јавном расветом устреле луталице.
Закон и није лош али се не спроводи. У њему нпр. постоји ово:Nije problem samo u tome da li neka bu**** gaji kučiće bez kontrole, već i u tome što ne postoji apsolutno nikakav sistem kontrole i zabrane gajenja i držanja opasnih pasa (zna se tačno koje vrste spadaju u opasne, ma šta god njihovi vlasnici pričali i smatrali ih micama). A to podrazumeva i borbu protiv nelegalnih uzgajivačnica i onih koji bi u slučaju zakona, na crno uzgajali te opasne vrste.
Obuka: U skladu sa Pravilnikom, vlasnik koji drži opasnog psa mora, zajedno sa psom, da prođe obuku po programu kinološkog saveza, uz proveru stepena socijalizacije psa koju obavljaju lica koja su osposobljena za tu vrstu poslova, a koja se vrši posle sprovedene obuke, u skladu sa programom kinološkog saveza.
Па да, раније је постојала кафилерија у Овчи где су шинтери сакупљали луталице и ако их нико не удоми после извесног времена их убијали,pa upravo ta EU uspeva da reguliše problem pasa lutalica bez problema, retko kada sam video lutalicu ako i uopšte širom EU. Nema veze ovo sa EU nego sa našim vlastima koja nema motivacije da radi išta iole korisno a da nije profitabilno.
Па да заиста прође обуку и да се придржава следећег напада готово да не би билоI na posletku, ja ili neko drugi, treba da se osećamo bezbedno kada se jedan opasan obuči (prođe obuku) i proglasi za bezopasnog i socijalizovanog.
Način izvođenja pasa: Zakonom je propisano da je vlasnik, odnosno držalac kućnih ljubimaca dužan da pravilnim držanjem i drugim merama i sredstvima spreči da kućni ljubimci ugroze ljude i okolinu. To podrazumeva da se životinje ne drže i ne šetaju bez nadzora po ulicama i parkovima. Pored toga, Pravilnikom je propisano da ove pse mogu šetati samo punoletna lica i to sa zaštitnom korpom i na kaišu i to u skladu sa posebnim propisima. Međutim kada je u pitanju šetanje životinja po javnim površinama, vlasnici se moraju pridržavati i odluke o načinu držanja i izvođenja kućnih ljubimaca na javne površine, a koju donose organi lokalne samouprave.
Нису ни ти азили нешто пуно скупи колико уствари локалне самоуправе баш брига за те проблеме. Више луталица страда на разне начине него што буде уједа грађана.Па да, раније је постојала кафилерија у Овчи где су шинтери сакупљали луталице и ако их нико не удоми после извесног времена их убијали,
а сада за азиле за псе по ЕУ стандардима треба доста пара, у међувремену држава је прекинула са том, да кажем, застарелом технологијом кафилерије и сад не ради ништа плашећи се реакције
и сматрајући да је мања штета да луталице свакодневно нападају људе, него да имају критике ЕУ парламентараца и удружења за заштиту животиња.
Živim ceo život pored Zvezdarske šume, pričaju mi stariji članovi porodice da još od 1970tih su stalno tu bacani psi i tako je dan danas. I odrasle a najčešće mlade kada se ceo okot baci.pa upravo ta EU uspeva da reguliše problem pasa lutalica bez problema, retko kada sam video lutalicu ako i uopšte širom EU. Nema veze ovo sa EU nego sa našim vlastima koja nema motivacije da radi išta iole korisno a da nije profitabilno.
Ako se zakon ne sprovodi, nek se ne sprovodi ni za potencijalne žrtve kada nose oružje Kako se tad odjednom sprovodi, ili kad država treba naplati zakonom propisan porez i sl... Ako zakon ne radi, ljudi imaju pravo na samoodbranu i mimo satanističkog zakona.Па да заиста прође обуку и да се придржава следећег напада готово да не би било
проблем је што закон нико не спроводи осим кад повремено комуналци кажњавају влснике који мале куце не шетају на повоцу
"Имамо готово 4.000 нелегалних одгајивачница, колико их је заведено на сајту Кинолошког савеза Србије, у коме региструју име и добијају педигрее за своје љубимце.Међутим, на сајту Управе за ветерину, где се подносе захтеви за регистрацију, имамо свега 80 одгајивачница. Реч је о онима које послују по правилима, уредно плаћају порез на добит када продају псе, док остали раде како им се хоће. Дозволе да се пси неконтролисано размноже до бесомучности, а оно што не продају или поклоне или оставе на улицу", објашњава Ранковић.
Ja NIKADA u životu nisam video da su ljudi bili agresivni bili prema psima. A svedočio sam dosta puta napadima pasa na ljude ili situacijama na ivici napada. Čak i sam prolaz pored ograde neretko izaziva njihovu konfliktnost i agresiju prema Ljudima. A nisam video još čoveka koji prolazi iza ograde i hoće izranjava psa tako iz čista mira