Šta konkretno ima rodbina nastradalog od strane psa, ako se vlasnik psa osudi na neku kaznu (bilo novčanu, bilo zatvor bez mogućnosti nanogice), a pas i dalje slobodno šetka po dvorištu, a i u okolini (ako vlasnik veruje u slobodan uzgoj)?
Po meni je bolji biber sprej. Lako se nosi, legalan je, nije brutalan i nasilan (kao metkom rascopana glava), i u slučaju greške posledice nisu trajne. A opet pruža dobru odbranu i mogućnost da se čovek skloni na vreme od napadača. Takođe, ne podstiče podsvesno na nasilje i kaubojisanje koliko vatreno oružje.Ljudi treba da vise traze dozvole za vatreno oruzje.
To je najefikasniji i najdelotvorniji nacin odbrane od podivljalih pasa, pa i od podivljalih ljudi.
Po meni je bolji biber sprej. Lako se nosi, legalan je, nije brutalan i nasilan (kao metkom rascopana glava), i u slučaju greške posledice nisu trajne. A opet pruža dobru odbranu i mogućnost da se čovek skloni na vreme od napadača. Takođe, ne podstiče podsvesno na nasilje i kaubojisanje koliko vatreno oružje.
Nemojte se ugledati na kaubojsko društvo s druge strane Atlantika. Nije to društvo tamo zdravo. Oni su duboko mentalno bolesni, samo još nisu (svi) potpuno svesni toga.
Da. Ako lepo gađaš, ne kao ovo sa klipa...Da li psi zaista beze od biber spreja?
Ako ga pogodiš u oči, on ne vidi gde ide. Krene glavom da vrti levo-desno i da mahnito beži unazad.P. S.
Šta ako poprskaš psa sa biber sprejhem a on se ne povlači nego i dalje ide ka tebi?
Mislim da pas koji bi dobio biber sprej u njušku posle jednog takvog iskustva sa čovekom, bi posle trajno zazirao od svih drugih (odraslih) ljudi. Ili bi bar bio znatno oprezniji sa ljudima i ne bi smeo tek tako da ih ''testira''. U njegovoj glavi, ako jedan čovek ima sposobnost da ga isprska otrovom po licu, to onda znači da verovatno imaju i drugi. Nema ker kapacitet da razmišlja da li samo ovaj ili onaj čovek ima ''žaoku'' koja prska ''otrov'' a drugi nema. Od tada pa nadalje, on je u ubeđenju da svaki čovek ima taj otrov i da lako može da ga isprska.Primera radi, jedna osoba ima biber sprej i uspe da ga upotrebi na pravilan način u datom trenutku kada je napadne neki pas koji je jedna od onih opasnih vrsta. Nakon izvesnog vremena taj isti pas napadne i povredi nekog ko nije uspeo da reaguje na vreme sa sprejem. Nakon toga se desi i treći slučaj sa istim tim psom, jer osoba nije imala kod sebe biber sprej. Da li ti se ov o čini kao dobro rešenje i ako ne zašto i kako bi ga mogli prevazići i rešiti problem?
Mislim da je to nemoguće. Prvo jer su psima nos i čulo mirisa više puta hiljada osetljiviji nego ljudima. I ono što bi nas peklo toliko i toliko, njih će peći par stotina puta više. Drugo, ljudi uprkos strašnoj iritaciji i šoku, umeju da izrezonuju šta se desilo i zašto peče, tj. ostaju samosvesni. Dok pas samo vidi to kao da je neka druga životinja (odnosno čovek) na njega ispustio otrov i učinio ga bespomoćnim na duži vremenski period, i zato je bolje ne kačiti se s njim opet a kamoli ponovo iste sekunde poleteti na njega. Gledao sam svojevremeno snimak kada u Murici razjareni rotvajler se zaleće na policajca. Ovaj vadi tejzer i pogađa ga. Pas se sapliće i grči, i kada prestaje struja, iste sekunde juri glavom bez obzira u suprotnom smeru.Šta ako poprskaš psa sa biber sprejhem a on se ne povlači nego i dalje ide ka tebi?
Da li psi zaista beze od biber spreja?