Da li imaju neku zastitu? Oklope itd?U Americi, gledao na Animal planet, postoji policija za životinje, i tamo u 90% slučajeva gde su pit bulovi, stafordi i sl. , šalju obavezno po jednog ili dva muškarca sa mišićima kao bodibilderi, jer takvi mogu da obuzdaju pomenute pse.
Čest problem kod vlasnika, ne razumeju da to što su pitomi sa vlasnikom nije garancija da ne mogu da vide pretnju u drugim ljudima sa kojima nisu svakodnevno.Стафорди за које власници тврде да су „мирни и да спавају са децом” Тамару су изуједали по темену, раздерали аркаду и нанели више повреда.
Изгледа да се акција комуналне полиције своди само на псе који не представљају већу опсаност. Наравно и они треба да се воде на повоцу али овако се неће решити проблем опасних паса. Статистика ће бити боља јер ће бити мање растргнутих пудлица али ликови који шетају стафорде ће се још више осетити недодирљиво.– Пре неколико вечери сам са својим псима који су били на повоцу шетала Ташмајданским парком. Пришао ми је комунални милицајац и апаратом очитао чипове на псима. Како се једном од паса теже чита чип, хтео је да ми напише казну. Ја сам реаговала, показала му број који носим у ташни и напоменула му да се недалеко од нас налази питбул који је већ у парку напао куче, а власник га шета и без повоца и без корпе. Комунални милицајац ми је је само рекао: „Ма ко ће њега да контролише” и отишао – испричала нам је суграђанка Јулија Т.
Изгледа да се акција комуналне полиције своди само на псе који не представљају већу опсаност. Наравно и они треба да се воде на повоцу али овако се неће решити проблем опасних паса. Статистика ће бити боља јер ће бити мање растргнутих пудлица али ликови који шетају стафорде ће се још више осетити недодирљиво.
Треба прво регистровати све животиње, а то није случај ни са свим псима који имају власнике. Држање животиња је код нас и даље тешка сива зона.Rešenje je jednostavno
Za sve kucne ljubimce
Dodatni porez ili taksa po kg
sa izuzetkom oslobadjanja iz medicinskih razloga
Jbg ko ima zlatnu ribicu platice god ili mesecno 0,5 dinara a ko ima slona nek se preračuna dal je voljan da plati za strah sugradana pri mimoilaženju da im slon ne stane na mali prst
Samo po djepu, i gradski problem ce bitno biti umanjen