Šta je novo?

Паметни телефони

A moze i bez aplikacije u privatni DNS da se upise samo dns.adguard.com

Nemoj kupovati Xiaomi i te takve telefone gde iskacu reklame kad udjes u galeriju.

Koristi Brave kao pretrazivac.

Koristi Youtube revanced. Mada mozes i bez njega i samo preko Brave-a gledati Youtube bez reklama i slusati muziku u pozadini cak i kad zatvoris browser.

I eto, nema reklama i bez adblockera.

Notifikacije iskljuci.

A moze i bez aplikacije u privatni DNS da se upise samo dns.adguard.com
Ima li to nekih negativnih posledica?
Нова адреса је
Kod:
dns.adguard-dns.com
Настала је пре коју годину због неких блокирања у рецимо Русији.

Користим ово већ пар година, без икаквих проблема. Некад зна да штуцне па не учитава страницу, рецимо једном у пола године. Скинем днс, уживам у рекламама који сат, и вратим после.

U što dizajn... 🤣 Sve za skromnih dve hiljade evrića

1000056973.jpg

Nothing је трипут јефтинији а дизајн 16 пута бољи.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Тачно + претачно. Као и оне које добровољно купују код ових што се хвале да је важно где купујемо технику.

Него, на моју препоруку, другар је узео Nothing Phone 3a да замени свој матори Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Нажалост морао је да га узме код ових што кажу да је важно где купујемо технику. На КП кошта 330 евра, он га је платио 45000.
Имао сам прилике код друге особе да пробам Nothing. Нервира ме што сви али баш сви потенцирају глупи приказ на целом екрану, не бих никада могао да се навикнем на то. Овако телефон је одличан, изузетно брз и флуидан, 120Hz AMOLED екран одличан, одлично лежи у руци са својих 6.67" величине (боље лежи него мој матори Poco X3 Pro), софтвер ми је легао одмах. Нема 3.5мм и слот за меморијску али и то се да преживети. Тастери за звук су са леве стране као код Пиксела. Камере нисам пробао јер не користим и не занимају ме. Пластиканер је али добра маска попут Nillkin Super Frosted Shield Pro ће одлично штитити телефон. Укратко, бољи не постоји за те паре за особе који смрдљиви Жаоми не могу више очима да виде.

Двоумим се за 2 године или за годину да ли да узмем Пиксел или Ништа али више нагињем ка Ништа јер је Пиксел прескуп, а серија код Пиксела не долази у обзир док бих се за Ништа отворио за обичан.

Uzmeš Pixel i miran si nekoliko godina sa apdejtima. Isti slučaj i sa Samsungom i Apple-om. Naravno ne kupovati odmah nove modele, nego kad malo padne cena. Ko hoće Ajfon, sad treba da uzme neki iz serije 15, čak možda i 14 pro. Cene su prihvatljivije, a apdejti sigurni još 3-4 godine. Sigurnosne zakrpe i duže. Samsung sad treba uzeti S23 ili S24 kome ne smeta exynos procesor.

Скептичан сам. Другару се већ појавили мртви пиксели на 6 Pro а и не волим клот Андроид. И не даје ми се 800 евра него 350 највише.

Uzmeš Pixel i miran si nekoliko godina sa apdejtima. Isti slučaj i sa Samsungom i Apple-om. Naravno ne kupovati odmah nove modele, nego kad malo padne cena. Ko hoće Ajfon, sad treba da uzme neki iz serije 15, čak možda i 14 pro. Cene su prihvatljivije, a apdejti sigurni još 3-4 godine. Sigurnosne zakrpe i duže. Samsung sad treba uzeti S23 ili S24 kome ne smeta exynos procesor.
Шљамсунг 24+ само Ултру због Змаја, остале новије не вреди узимати. Наравно S23 је преко пожељан. Скептичан сам за Пиксел и због процесора који је препаковани Егзинос. Или Змај или не купујем.

Ne znam koji je procesor u S23 Ultra, ali telefon ubija. Drug ga je baš neki dan nabavio.

Ја имам Ајфонове од четворке, у међувремену сам имао неке андроид телефоне.
Искрено се више никад нећу вратити на андроид.
Имам садашњи ајфон 13 већ трећу годину. Ради као да је нов, никад никаквих проблема. Вероватно само скупи самсунг телефони који су исте цене као ајфон ће издржати три године без кочења лаговања...

Kud ćeš skuplje od Ajfona. Meni A55 radi ooodlično i ne bi verovao ima 120hz ekran.

Polako, jos je mlad :) Ti non flagship androidi znaju da koce posle dve tri god, danas jeste bolja situacija ali i dalje ga ubijaju polako. Sa druge strane iphone treba porediti sa flagship androidima jer je cena tu.

Шљамсунг се купује само са Змајем. С обзиром да ми се Жаоми смучио и сви га користимо у породици а Poco X3 Pro може сигурно издржати још две године највише захваљујући SD860 одлучио сам се за Ништа. Узео бих Пиксел али не даје ми се 800 евра за телефон.

Vrh