Šta je novo?

"Окретнице-Терминуси" јавног градског превоза

Ima li nekih vesti o tome da li se planira uvođenje/produženje/skraćivanje neke linije do Puta za Institut u Kaluđerici? Deluje mi da se pravi veća okretnica.
 
Što bi se bilo koja linija skraćivala, kada je neodgovarajući i terminus Ustanička, iz ugla funkcionalnosti linija sa poteza 300 za same korisnike iste. Jedino što bi iole imalo nekakvog logičkog smisla je da se neka od linija sa Mirijeva produži dotle, mada ne vidim kako bi to rešilo problem poteza 300, a da ne bude na štetu ostatka trase te linije i pitanja njene funkcionalnosti.​
 
Ne prave bez veze veću okretnicu, pošto jedino derivat 309 okreće. E sada, pošto uvek imamo neka iznenadjenja iz djp, možda će uraditi nešto što sole reče, neka linija ka mirijevu i rasterećenje ustaničke. Sigurno neće neku liniju autoputem ka gročanskim naseljima. Nema ideju šta mogu da skrate do tamo, a možda odustaju od mml i okretnice na mestu pumpe.
 
Није да одустају него одуговлаче - то ће се ипак на крају урадити, само је питање оћемо ли ми, или ће неко јачи кад нас отера у статус индијанаца
 
Ima li nekih vesti o tome da li se planira uvođenje/produženje/skraćivanje neke linije do Puta za Institut u Kaluđerici? Deluje mi da se pravi veća okretnica.
Nismo mi te sreće, iako bi adaptiranje ove okretnice značilo, što zbog potencijalnih budućih linija (po nekom PDR, iza budućeg Lidla je planirano naselje), što zbog vanrednih situacija, kada 309 ne silazi u Kaludjericu dok zimska služba ne očisti put do okretnice...
Okačiću post u Prigradske linije predlozi resenja (iako od trocifrenih linija koje ulaze u grad samo nas prebacise tamo, a ostali potezi se vode kao gradski) sa istim ovim quotom pa bi valjalo da se i ostali uključe u diskusiju, vezan je za terminus 3 tiganja i jos neku reorganizaciju...
 
Срећом на већини окретница постоје кладионице као дежурни јавни тоалети.
 
Ali ima besmislenih lokacija otpravnika. Recimo ona na 309 koja pokriva samo tu liniju dok ne postoji kod 46 i 55. Ili otpravnik postoji na staroj okretnici Radio industrija dok ne postoji na Ustaničkoj gde je okretnica tramvaja već 50 ili koliko godina. Zbog toga često vozači tramvaja istrčavaju kod Radio industrije zbog konsultacije sa otpravnikom ili zbog korišćenja WC-a.
 

"Otpravnici, koji su uvek bili važan šraf u funkcionisanju javnog prevoza, polako odlaze u prošlost, a to će se uskoro desiti i na okretnici kod Cvetkove pijace i na Medakoviću.

...time se zatvaraju i sanitarni čvorovi u ovim objektima, pa mnogobrojni šoferi neće imati mogućnost da obave fiziološke potrebe, pišu Novosti.

Tako su vozači, kako bi se osvežili, morali da "uskaču" u obližnje kafane, kladionice, prodavnice i to uz dozvolu zaposlenih. Upravo se oni najviše i žale na to što će otpravnici potpuno nestati sa platnog spiska u GSP.

Zadaci otpravnika u prethodnom periodu bili su raznovrsni, pa je tako usled nepoštovanja reda vožnje ili iskakanja iz istog njihova organizacija vozača bila od velike pomoći, kako bi se sve vratilo u uobičajene tokove."


Barem nek ostave toalete na tim okretnicima ako već otpravnici odlaze u istoriju...
 
Da, pisali smo o tome malo ranije. Jednomrecju...

B_C9EIQWsAAYumO


Bice na kraju ovako, i sa GSPom i sa mnogim drugim javnim preduzecima:
CabEyCeW0AAUpDh
 
Evo recimo sam prolazio više puta pored otpravničke kuće 16 u bivšoj Pohorskoj. Očigledno nema otpravnika dok se koristi WC u sklopu otpravničke kućice što je ok.
 
Ко зна која по реду Весићева најава без покрића :LOL:
 
Nije okretnica ruglo vec sve oko nje.

Okanite se kidisanja na okretnice i posvetite se sumi problema koju ne vidite fiksirajuci se na par crveno-belih kocki koje su cistije i tise nego ikad u istoriji.

Ovo je grad i prestonica, ne muzej ili kulisa pozorista.
 
Poslednja izmena:
Најмање је спорно што се ту паркирају аутобуси. Они су најмање аљкава појава ту. Све остало, зграде, подземни пролази са свим мобилијаром, степеништа, разни стубићи, гелендери, ђубријере, снопови каблова, плафони, зидићи, ограде, клупе, плочници, зидови, покушаји од зеленила, локали, све то је аљкаво.
 
Vrh