Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Jer evo po nekima od njih, ispada da ako Kinezi imaju najviši IQ, njihov život u njihovoj zemlji bi trebalo da bude jedan od najsrećnijih i najkvalitetnijih na svetu. A svi znamo da nije tako. Sve su to igrarije sa statistikama i pokušaji da se kvantifikuje nebrojivo i nemerljivo.
Kako god okrenes, Kina veoma lako moze postati ono sto su SAD od 19. veka do danas - najjaca svetska sila.
U stvari, vec i postaje, a tu veoma veliku ulogu igra i visok IQ.
 
_20220123_183612.JPG

Јове Илића.
 
За то користи термин "Балканизам" и указује на сво лицемерје Запада по том питању и како је Балкан често игнорисан у новонасталој ревизији политичке коректности зато што је за Европу довољно "европски" да се може третирати на начин на који више не смеју да се третирају остале културе а довољно стран да би се културолошке разлике третирале као доказ инфериорности.
Recu cu ti jednu tajnu neoliberalnog PC poredka. Niko od belih, liberalnih, politicki korektnih zapadnjaka ne zeli da bude etnicka ili kulturna manjina u svojoj zemlji, ma koliko to slavili kod drugih.
 
Cekao sam suprugu da zavrsi neka posla i slucajno pogledam u niz zgrada preko puta i prosto ne mogu da verujem. Nisam bas u toku, verovatno ste diskutovali o ovome ali kako je moguce da neko u sred centra grada napravi ovako nesto i da ga niko ne sankcionise??
IMG_20220124_162521.jpg
IMG_20220124_164836.jpg
 
Nadograđene su i zgrade levo i desno od nje..

Evo zgrade desno od novoizgrađene pre nadogradnje, na fotografiji u drugom planu iza stare opservatorije (na uglu Ohridske i Bulevara JNA)..

83886777_10215865547887935_1368667925317156864_n.jpg


 
Poslednja izmena:
Требали су десној згради да ураде фасадну пластику на нова два спрата исту као на доња два, и на кров да ставе куполу.
 
Izvinjenje za prošlu temu ali je spojena sa ovom temom na meta levelu.

Postoje li primeri da se ista radi na državom ili lokalnom planu da se ovo uredi? Ima li ikakvih pomaka sa nulte tačke?

Na kraju mislim da bi možda najefektivnije bilo peticije i protesti dok vlast to ne promeni. Meni izlegla da vlast reaguje i sluša populaciju u vidu kad nešto postane veliki problem, rešava se i prihvataju odgovornost. Ovo oko Rio Tinta pokazuje da vlast sluša kad se gradjani probude i budi agresivnijih.

Nažalost još uvek nema svesti kod populacije da zna da vrednost kuće ili stana nije 100% u stanu već veliki deo je komšije i okruzenje. A u BG i drugim mestima vakva vrsta ilegalne gradnje drži cene nekretnina na nizom nivou jeli izgleda ružno i neprijatno. Valjda kad ljudi pocmu da se bore da njihova kuća ili stan vredi 2-3x, možda će da se osvrnu da komšiluk.
 
Код нас треба оно решење ко у Каиру где су зграде нелегалне тотално а по 10 спратова, па су им ови декнули аутопутчину директ буквално дециметар од прозора.
 
Овде је највећа мана уствари приземље са прва два спрата. Да њих нема било би боље.
 
Jeдино је ова надоградња у Јеврејској урађена до неке мере прихватљиво.
 
Ovi radovi, odnosno nadogradnja jednog i gradnja novog objekta se vrše na dva placa, na kome su dve kuće:

fb0a03172edbf13f0a98b1e5f99f2f00.jpg



i
 
Kad god pomislim da ne može gore, korumpirani gradski činovnici me razuvere.

Јавна презентација УП надоградње, доградње у дворишном делу, реконструкције, адаптације и пренамене стамбеног у угоститељско-смештајни објекат спратности По2+По1+П+Г+4 у Париској улици бр. 12 на КП бр. 1919 КО Стари град
 
Vrh