Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Par slika iz San Sebastiana, Baskija, od jesenas!
Mada sličnih primera je bilo i u Bilbau, pogotovo Santanderu!
 

Prilozi

  • 42835FC5-FD0E-478B-B9D6-68A3857EA311.jpeg
    42835FC5-FD0E-478B-B9D6-68A3857EA311.jpeg
    91,9 KB · Pregleda: 3.296
  • 94D8C760-9239-4941-8AAD-71CF1C8E3A08.jpeg
    94D8C760-9239-4941-8AAD-71CF1C8E3A08.jpeg
    171,4 KB · Pregleda: 3.297
Тај део Сан Себастијана ме јако подсетио на Београдска брда по Раковици. Ишао сам бусем до некод тржног центра, аутобус се толико завлачи по неким уличицама да сам баш имао осећај да сам у БГ. Иначе прелеп град.
 
"Sanirali" objekat na štetu Muzeja: Iskoristili vanredno stanje za "DIVLjU" gradnju, inspekcija zatvorila gradilište u oktobru

Inspekcija zatvorila gradilište u ulici Jelene Ćetković, kod spomen-doma posvećenog Jovanu Cvijiću. Srušili zid, uvećali novi i otvorili prozore ka zaštićenom objektu

00-igor-marinkovic%20(1)_620x0.jpg


NA nekadašnjoj zgradi grafičke industrije u Ulici Jelene Ćetković 3 na Starom gradu, uz Muzej Jovana Cvijića, građevinska inspekcija Grada obustavila je radove zato što se sprovode mimo izdate dozvole o sanaciji, a i njima je naružen izgled ambijentalne celine Kopitareva gradina.

Investitor je imao rešenje samo da uradi investiciono održavanje i zamenu krova, ali inspekcija je utvrdila da se nije držao dozvole. U Muzeju grada Beograda, u čijoj je nadležnosti Muzej Jovana Cvijića, navode da ne mogu da otvore vrata za posetioce jer to nije bezbedno zbog građevinskih radova u komšiluku.

U julu prošle godine Opština Stari grad izdala je dozvolu da se sanira postojeći objekat uz poštovanje postojećih gabarita, ali izvođač se oglušio, pa je srušio autentični zid koji se graniči sa dvorištem i pomoćnim objektom muzeja, izgradio novi i otvorio prozore ka zgradi Muzeju.

Kako su se uverili reporteri "Novosti" radnika juče nije bilo, a gradilište je bilo oblepljeno trakom inspektora o zatvaranju gradilišta.

Prema objašnjenju Sekretarijata za inspekcijske poslove, investitor je iskoristio vanredno stanje i nastavio radove.

00-igor-marinkovic%20(2).jpg


- Po prijavi bespravne gradnje u oktobru prošle godine, inspektor je ustanovio da se radovi izvode po dobijenom rešenju - navode u Sekretarijatu za inspekcijske poslove. - Kontrolnim nadzorom utvrđeno je da se u toku građenja, odstupilo od izdatog odobrenja, pa je doneto rešenje o obustavi radova i zatvarnju gradilišta. U daljem toku postupka sledi rešenje o prekidanju bespravno izvedenih radova i podnošenje krivične prijave nadležnom tužilaštvu.

Kako stoji u rešenju Opštine Stari grad, investitoru je odobrena samo sanacija po priloženom idejnom rešenju i za to je imao uslove mera zaštite Zavoda za zaštitu spomenika.

RADILI U VANREDNOM STANjU

PREMA rečima Jelene Medaković, direktorke Muzeja Grada Beograda, da je investitor ugrozio rad Muzeja Jovana Cvijića videli su tek po ukidanju vanrendnog stanja i vraćanja na posao.

- Investitor je izmenio gabarite i otvorio prozore prema Muzeju - kaže Medakovićeva. - Ne možemo da počnemo da radimo jer nije nebezbedno za posetioce. On je kontramerama zaštite narušio ambijentalnu celinu Kopitareve gradine koja je pod zaštitom. Porušio je autentični zid sa naše strane i oštetio zid pomoćnog objekta. Tokom vanrednog stanja su radili sa unutrašnje strane.

https://www.novosti.rs/vesti/beograd.74 ... -u-oktobru
 
Kalkuta nam ravna nije.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
 
Isto tako je neko nelegalno dogradio vilu u Krunskoj a imao je dozvolu samo za sanaciju krova i fasade. Inspekcija par puta zatvarala gradilište i to je to.
Ne znam da li su nastavili dogradnju, a verujem da jesu... Ako neko prolazi u Krunskoj nek pogleda uslika ili tako nešto.
 
Јао а ти што догурају зграду на међу а онда лупе прозоре над њима бих се тек иживљавао. Само би бетонирања пала!

Ено сад на Булевару преко пута оне нове чувене зграде што чудно избија на улицу код Клуза се прави нешто, а фора је што је она зелено-жута зграда што се љушти скроз до линије и ту су јој прозори, и надам се вала да ће их овај зазида онако фино
 
Не знам да ли је било , вероватно сте видели али сјајан пример "развоја" нашег туризма... :kafa:
Златибор - Титова вила
 

Prilozi

  • 2.jpg
    2.jpg
    93,5 KB · Pregleda: 2.358
  • 11.jpg
    11.jpg
    50,7 KB · Pregleda: 2.365
Pitam se kako su doslo do placa u sklopu vile i kako su dobili dozvole ...ima cak snimak na yt reklama Titova vila
 
Zlatibor bi jedino jedan jači zemljotres mogao da spasi... Zamislite kada tako ruinirana divljana predstavlja biser turizma jedne zemlje?
A ovo u ulici Jelene Ćetković jedino može da se spreči ako mediji počnu da pišu na tu temu. Kopaonik je morao da se razvlači po medijima mesecima, da bi se uopšte počelo rušenje, mislim da bi trebalo na nekoj od televizija (barem onim koje smeju) da prave emisije sa devastiranjem ove zemlje i primerima divlje gradnje, pa da svakodnevno na konferencijama pokreću to pitanje. Ovo ćutanje sa svih strana je dovelo do ovoga.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739225#p739225:1d7f8ahw je napisao(la):
milanobelgrade » Ned Maj 17, 2020 9:35 am[/url]":1d7f8ahw]Не знам да ли је било , вероватно сте видели али сјајан пример "развоја" нашег туризма... :kafa:
Златибор - Титова вила
:shock: :shock: :shock:

Ja ne znam šta još treba da se desi pa da gangsterskoj državi koja dopušta sve ovo dođe iz d... u glavu i shvati da ako se ovako nastavi, za 10 godina cela Srbija će biti u ogromnom, ali ooooogromnom problemu. Ne samo estetske i ekološke, nego i funkcionalne i ekonomske prirode. Postaćemo Afganistan bre.
 
Evo i videa iz aprila, napravili su od Zlatibora Vračar. Brdo zgradurina i između njih ostala vila. :bash:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9BPt73czccI[/youtube]
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739043#p739043:21svdufi je napisao(la):
predre » Sub Maj 16, 2020 2:38 pm[/url]":21svdufi]Kalkuta nam ravna nije.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Sve je to zato sto bahato ponasanje kod nas ima vrednost.
Bahatog coveka koji krsi zakon rulja dozivljava koa boga, a zene kao alfa muzjaka.
 
Inače, na vlasti u opštini Čajetina gde je Zlatibor nije niko iz republičke vlasti. Samo primer da su svi isti i da ih ne zanima ni životna sredina ni obični građani.
 
Za objekte u videu svi prelaze opstinsku nadleznost dozvolu izdaje republika
 
A koji je opštinski štakor dao amin na ovo?

Ugao Veljka Dugoševića i Dragiše Lapčevića. Zvezdarska šuma...

27ffc8e0b9d0929fb79ebdb75f8726d3.jpg
25b76ddb04bb153952efa8c029252c48.jpg
3952b23cb527c09320981fcd57e6161a.jpg


Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
 
Seci gradi,skup je kvadrat jer je tu suma,al ako poseku sumu i uniste sve sto je tamo vredelo nece hteti niko tu ni da zivi.Da ne pominjem da su ulice preuske i da je vec sad jako kriticno.
 
Grad izdaje dozvole za ovolike kvadrature. Jasno je da će prodati sve te fudbalke terene gore i kod njih napraviti elitna naselja. A nekada je to bio miran kraj... :bash:
 
po meni to nije lose da se ociste one barake i onaj banglades da se kultivise taj deo grada i da suma postane sredjen park a ne ono ludilo iz koga ocekujes da ce da iskoce plemena amazona..
takodje bi bilo lepo i vojsku skloniti iz sume tj onaj odpad od vojke i onaj dom koji ne lici na dom nego na ne znam ni ja sta...supu za drva
 
opet prica bolje je nego sto je bilo...

i ona oterani su zmije pacovi ovo je mnogo bolje.

takav smo i narod sto nikad ne tezimo nekom malsimumu nego samo poredimo sebe i svoj rezultat sa tudjim ili sa rezultatom koji je bio pre.

e pa ova utakmica se igra jednom u 100god i nije poenta da budes bolji nego da napravis nesto sto ce da krasi ovaj grad u tih sl 100godina.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ma jok na brzinu smuljaj uzmi lovu i pali za kipar ....
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=739753#p739753:r60mxu6n je napisao(la):
ZvezdaracMare » 18 May 2020 20:25[/url]":r60mxu6n]Seci gradi,skup je kvadrat jer je tu suma,al ako poseku sumu i uniste sve sto je tamo vredelo nece hteti niko tu ni da zivi.Da ne pominjem da su ulice preuske i da je vec sad jako kriticno.

Што је најјаче из неког дебилног разлога СВЕ улице у шуми се "чувају у постојећој регулацији"

За батине, искрено
 
Vrh