[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=737181#p737181:14lm0aep je napisao(la):
milanobelgrade » 11 Мај 2020 01:44[/url]":14lm0aep]
Prvo nigde nisam krivio "pridoslice"...
95% beogradjana su pridoslice pa izmedju ostalih i ja...iako sam rodjen u ovom gradu,moj otac nije... tako da uopste nisam ciljao u tom pravcu...
Drugo..branis neodbranjivo...kakva bre "zlikovacka" struka koja brani ljudima da kupe stan koji im odgovara pa ovaj jadan mora da izbaci dva stuba prosiriterasu i da drmne ovu uzasnu ogradu gasterbajterku...dobro i lavove nije stavio...
Naravno da krivim vlast sto to dopusta ali ne treba bezati od individualne krivice...ima ljudi koji zive u malim stanovima pa znaju cemu sluzi terasa... placaju racune redovno a ne cekaju da se nagomila 5 miliona pa da drzava ponudi otpis duga a ostalo na rate...ukratko posten i kulturan svet cuti dok bahati otimaju hodnike i
prisvajaju vesarnice...i nema to veze sa socijalnom pravdom niti sa zlikovackom strukom vec sa opstom kulturom,korupcijom i opstim propadanjem ovog drustva.
Где само то тачно струку окарактерисао као „зликовачку”? Не срозавајте ниво дискусије.
Не, нигде нисте поменули „придошлице”; зато јесте кривили менталитет оних који „још нису сишли са своје планине”. Осим ако можда мислите на Дедиње, не знам на који други део становништва би Ваш коментар могао да се односи, осим на придошлице. Но, добро, оставимо то пострани.
Неразумно је кривити појединце за то што раде у складу са својим стварним или умишљеним потребама, у оквирима оно што им је јасно
допуштено, ма колико то у Вашим и мојим очима било
недопустиво. За то можемо кривити једио државу, која је дозволила да оно у теорији недопустиво, па и противзаконито, постане допуштено у пракси. Држава већ деценијама не чини практично ништа да стане на пут дивљој градњи. Никла су читава дивља насеље, и у строгом центру града имамо безброј чардака. Зар је лигично, онда, очекивати од људи да не застакљују балконе и не граде чардаке? То би захтевало ниво моралног карактера, знања и укуса који већина нигде и никада неће поседовати. Зато и постоји држава - да би силом приморала друштво на поштовање неких виших вредности. А код нас држава то не чини - штавише, њени представници љу међу највећим преступницима - и отуд и проблем.
Ко људима брани да купе стан који им одговара? Добар део њих је станове добио од државе, и осим ако је имао добре везе, није баш могао да бира. Остатак је купио шта је могао, а за већину је то мање него што им је потребно. Ви можда можете да приуштите више - могу и ја - али многи не могу. Зар је чудно што такви људи настоје да извуку највише што могу из онога што имају - застакљивањем балкона и сличним - у друштву која то тек декларативно, ако и уопште, осуђује?
А што се тиче дугова, верујем да сви који живе у Србији добро знају ко понајвише измирује дугове, а ко понајвише дугује. Будите сигурни да у овој првој групи нема много оних који кубуре с простором.
Сви се овде слажемо да је застакљивање тераса „на дивље” међу оним стварима које су унаказиле наше градове. Али треба бити разуман и увидети ко је прави кривац за ту појаву.