Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Улица Јелисавете Начић у делу близу Бајлонијеве пијаце:





 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=740036#p740036:2o9oqmy2 je napisao(la):
Саша » Uto Maj 19, 2020 3:28 pm[/url]":2o9oqmy2]

Венизелосова улица:


Koliko nesklada u ove 4 zgrade. Zalosno.

Najlepsa od njih mi je svakako ova mala, najniza, a da bi se niz uklopio u ovu "novonastalu celinu", bas nju bi trebalo srusiti :bash: :bash: :bash:
 
Ово ће бити крезав низ заувек, чак и да приземну кућу сруше, једино да буде на њеном месту још једна зграда од 8 спратова. Овде је требало максимално 5 да буде због склада.
 
Tu i jeste predviđeno 5+1. Prema projektu i dozvoli toliko je trebalo da bude visoka i ova strahota od Prezidentovog hotela. Početkom januara 2018. opštinska inspekcija Starog grada je konstatovala izgrađenost koja ne odgovara informacijama na gradilišnoj tabli i svoj izveštaj poslala nadležnim službama u Gradu Beogradu. Šta je otad bilo, nemam pojma. Da je prava, zgrada bi bila skraćena za ta četiri sprata viška, a da je pravde - cela bi nestala sa lica zemlje kao kazna za bahato, divljačko, sumanuto ponašanje.

 
Ту само строге затворске казне могу да помогну. Да овде инвеститор заглави две године на робији, више нико не би тако дивљао.
 
Nadajmo se da je ovo tačno (izvinjavam se na mediju ka kome ide link, ali nijedan drugi nisam uspeo da nađem):

Grad sprema rušenje četiri sprata hotela
IZVOR: B. KAŠANSKI

sreda, 18. 9. 2019.| 07:05

0
Grad Beograd srušiće četiri nelegalno sazidana sprata hotela u Venizelosovoj ulici 54 na Dorćolu, i to o trošku investitora novosadskog preduzeća "Prezident", saznaje Srpski telegraf.

TUŽILAŠTVO I INVESTITOR POSTIGLI SPORAZUM O USLOVNOJ KAZNI ZATVORA I NOVČANOJ KAZNI, ALI TO NE UTIČE NA POSTUPAK RUŠENJA
Mada se u jednom trenutku činilo da je bahati investitor jači od države i da ga neko moćan štiti, epilog divlje gradnje o kojoj je naš list nekoliko puta pisao biće rušenje. Naravno, ukloniće se samo četiri sprata za koja investitor nema dozvolu s obzirom na to da projekat za koji je dobio odobrenje predviđa objekat (hotel) sa pet spratova, a niklo ih je čak devet.

Podsetimo, građevinska inspekcija je još pre više od godinu i po dana utvrdila da je investitor premašio dozvoljenih pet spratova i još tada je naložila rušenje dela koji je sagrađen mimo građevinske dozvole. Međutim, umesto da spratovi koji su sagrađeni na divlje budu srušeni, objekat je stigao gotovo do otvaranja. Gradilište je zatvoreno, ali je gradnja nastavljena.

U međuvremenu, gradske službe podnele su dve krivične prijave protiv investitora Prvom tužilaštvu u Beogradu. Na pitanja Srpskog telegrafa dokle je postupak stigao, juče smo iz tužilaštva dobili sledeći odgovor:

Investitor bez komentara
Srpski telegraf juče je pozvao investitora novosadsku firmu "Prezident". Žena koja se javila obećala je da će nam obezbediti sagovornika nakon što pošaljemo pitanja mejlom. To smo i učinili, međutim, nikakav odgovor nismo dobili.

- Tužilaštvo je, postupajući po krivičnoj prijavi, zaključilo sa okrivljenim J. B., odgovornim licem investitora "Prezident" d. o. o., sporazum o priznanju krivičnog dela zbog dva krivična dela građenja bez građevinske dozvole. Sporazumom je predviđeno da Prvi osnovni sud u Beogradu okrivljenom izrekne jedinstvenu uslovnu osudu kojom bi mu utvrdio kaznu zatvora u trajanju od godinu i 11 meseci, sa rokom proveravanja od pet godina (što je ujedno i najveća moguća kazna zatvora koja je propisana Krivičnim zakonom ukoliko se izriče uslovna osuda) i novčanu kaznu u iznosu od 900.000 dinara. Istog dana sporazum je dostavljen sudu radi odlučivanja o prihvatanju.

Iz tužilaštva su posebno napomenuli da sporazum ne utiče na postupak donošenja odluke u upravnom postupku o eventualnom uklanjanju objekta.

https://www.republika.rs/vesti/beograd/ ... ata-hotela
 
Panto malo je 2 bar 5 god uz novčanu kaznu i rusenje objekta
 
Ja ne znam da li se ikada desilo da je investitor morao da sruši ne sprat - već 4 sprata, posebno ako je veći investitor u pitanju a ne neki lokalac. Prolazim tuda svakodnevno i ne da nema nikakvog rušenja već se uveliko sredjuje poslednji nivo koji bi pretpostavljam trebao da bude neki restoran s obzirom na ogromnu terasu. Od rušenja neće biti ništa, živi bili pa videli. Plaćeno je verovatno šta i kome treba.
 
Grupa Prezident je poznata po muljažama i bahatosti. Ako se sećate, ona odvratna sklepotina od broda-hotela koji je čamio kod Nebojše kule i ružio Ušće, je njihov izrod. Prvo je ružio Ušće, onda Zemunski kej kod Lida. Pa je sklonjen.

na-vodi_kruzer-na-uscu.jpg


Grupa Zemunaca pokrenula je nedavno peticiju za iseljavanje „nezvanog gosta“ jer tvrde da im narušava pogled na reku i suprotnu obalu Dunava, ali su skrenuli pažnju i da se kablovi za struju i vodu s broda prostiru preko šetališta, parka i ulica, sve do obližnjeg hotela. Bila je to kap koja je prelila čašu.

- Krenuo sam tragom kablova i creva. Priključak za vodu je u obliku jednog običnog, tankog kuhinjskog creva za čitav brod od 90 metara. Jedan kabl ubačen je kroz prozor obližnjeg hotela, dok drugi, za struju, prolazi kroz rupu u fasadi istog objekta - kaže jedan od boraca za autentični Zemun, koji je sve to dokumentovao i fotografijama.
https://www.blic.rs/vesti/beograd/pobed ... ja/xw99kg4

On je šatro u vlasništvu neke firme River Compass city, i ima jako mutne knjige. Ali sećam se da su jednom neke novine uspele da iskopaju da njega drži ista banda koja drži hotel Prezident u Karađorđevoj.

Ako sam dobro video, sad mu prave nove dokove i mesto uzvodno, na početku zemunskog keja, ispod Gardoša.

Cvetaju mafijaške firme u mafijaškoj državi.
 
Mislim da nisu iste firme u pitanju. Kompanija koja stoji iza ovog čuda u Venizelosovoj je Prezident iz Novog Sada, dok je hotel President u Karađorđevoj vlasništvo takođe prepodobnog Dušimira Zabunovića (ako se u međuvremenu tu nešto nije promenilo).
 
Ako stvarno sruše višak spratova, moram priznati da ću biti prijatno iznenađen, mogu samo da se nadam da će to biti neka prekretnica za ovu pojavu a kao šlag na tortu (sad maštam) kraj cecesije u Beogradu...
 
Zamislite kada bi se izlistala lista samo sa novoizgradjenom divljinom od donošenja novog zakona o legalizaciji, pa novine bi morale da imaju strana kao telefonski imenik.
 
Softver komp kamera kako za gugl ulicni pogled
Ubace se parametri iz urb plana prodje snimi komp sve spratove viska zacrveni onda se provjeri vjrijeme gradnje sta pise u dozvolama i skida se visak 7 auta i sve gotovo za mjesec dana onda nalog bager i u ulicu i redom ...
 
Proradilo klizište, izlila se i kanalizacija: Srušena zgrada "Plazma", sad smeta smrad

Padina-fific_620x0.jpg


ŽITELjI Ulice Svetozara Zorića u Velikom Mokrom Lugu odahnuli su kada je bespravna građevina, takozvana plazma zgrada, u julu prošle godine konačno sravnjena sa zemljom. Međutim, nisu ni slutili da će posle rušenja zgrade koja je u potpunosti zatvarala njihove prozore, problemi tek da eskaliraju.

Ispostavilo se da je posle rušenja, klizište na kojem je zgrada podignuta proradilo još jače, izlila se kanalizacija i počeo da se širi nesnosan smrad. Stanari su počeli da pišu nadležnima...

- Od silnih mašina koje su rušile soliter, a možda i zbog samog terena, došlo je do sleganja asfalta i popucale su kanalizacione cevi. Fekalije cure više od osam meseci, prozore ne možemo da otvorimo od smrada, a kamoli da sušimo veš i sedimo na terasi - zabrinuto, za "Novosti", priča Mirjana I. - U prizemlju naše zgrade na broju 42e počela je da se stvara vlaga u zidovima. Ne smem da izađem iz stana od straha da mi se ne poplavi kuća.

Ekipa "Novosti" u ponedeljak je obišla ovu lokaciju i uverila se da je smrad zaista nesnosan i može se osetiti u čitavoj ulici, dok se voda širi i do okolnih zgrada. Kako su našim reporterima ispričali stanari iz ove ulice, obraćali su se JKP "Vodovod i kanalizacija", Građevinskoj inspekciji i "Infostanu".

- Poslednjih mesec dana bili smo uporni. Upućuju nas jedni na druge, a na kraju se ispostavi da niko nije nadležan. Pisali smo i inspekciji Opštine Zvezdara, ali i od njih nismo dobili nikakav odgovor. Ne znamo koga da zovemo - kažu naseljeni u ovoj ulici na obroncima Velikog Mokrog Luga. - Više puta smo sami otpušavali cevi, ali odmah sutradan su se fekalije opet izlivale. Bliži se leto, a smrad će se samo još više osećati.

https://www.novosti.rs/vesti/beograd.74 ... meta-smrad


Da ima pravde i institucije u ovoj razbojničkoj državi, svi odgovorni za dizanje ''Plazme'' bi bili uhapšeni, a onda naterani da svojim imovinama ili na neki drugi način pokriju štetu koju su prouzrokovali svojim razbojništvom! :evil: :evil: :bash: :bash:
 
Ako ja ovo dobro koristim, ta zgrada u kojoj gradjani imaju problem nije nista bolja od ove sto je srusena.

Ko jos kupuje stan na klizistu?

screen.png
 
Изгледа да купују многи...и после им ђаво крив...сви зидају без дозволе , нико не плаћа порезе,уређивање градског грађевинског земљишта али се сете да постоји држава и закони када имају проблем...
 
Upravo tako @milanobelgrade Kao što sada nisu davali 100 ojra onima kojima lična karta nije obnovljena, tako i ovima koji su kupovali nelegalizovane stanove ne davati ni dinar ako proradi klizište. Koga mi ovde sada sažaljevamo, nekoga ko je iskeširao stan koji nije legalizovan? Investitora na robiju, a ovi koji imaju stanove neka sami odluče šta će raditi dalje. Svaka druga pomoć države (tj svih gradjana) je kriminal, jer ima toliko gradjana koji su savesni, a ne mogu da ostvare ni najmanja prava, ovo je divljina i kriminal, tu treba samo kazne da sevaju.
 
Па не давати им ништа. Кина лепо има онај хукоу систем, тако и овде. Нелегална зграда? Извини бато ал ти ни не живиш ту дакле не може дете
ту у вртић не може ту у школу, водиш се где год си задње живео легално и ћао
 
Pa zapocetak onemogucis prikljucak struje vode prijave adrese ...itd sve bi se dalo uvesti u red kad bi neko htjeo ...
 
Na padini niču nelegalne zgrade kao pečurke i već sada liči na neku divlju betonsku džunglu bez adekvatne prateće infrastrukture. Dok se država opasulji biće kasno.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
 
Vrh