Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Мислим да нешто слично има и на Карабурми и у Миријеву.
 
Миљаковачка верзија кућа у низу.
Још када би гаража имала директну везу са спратом изнад.

1687244923363.png
>
1687244939489.png
 
Верујем да углавном гараже и станови изнад имају различите власнике.
 
Ovaj render jel to izgrađeno to je više varijanta kucica u nizu
 
Nije to ništa neuobičajeno. Guglajte dupleks kuće u nizu izaći će vam sig. Obično je za manja mesta u blizini velikih gradova, gde je ar jeftin, i onda se ide na varijantu, s jedne strane dvorište malo, s druge garaža, i ispred garaže još jedno parking mesto. kuće u nizu, najčešće malo smaknute, da bi imale malo veću privatnost. Na primer u novim banovcima znam jednu takvu, ti imaš fazon 30km do nbgd, sve autoput, i ništa gužva, nikad. Kvadrat tad bio presmešan, plus kuću dobijaš ne stan, nemaš nikog iznad/ispod, grejanje na gas po potrošnji, super suburbs priča za srbiju.
 
Ovaj render jel to izgrađeno to je više varijanta kucica u nizu
Искрено само сам гуглао куће у низу да нађем одговарајућу слику са гаражама доле. Ово је нешто у Хрватској, нисам сигуран да ли је изграђено.
Увек ми је било жао што код нас то није више заступљено. Кад се уради како треба, као рецимо у Вишњици, прелепо за видети.
 
У БГу је простору суђено да заради, значи на плацу једне куће мора да никне макар зграда са 4 спрата и 8 станова.
Лекино брдо, Врачар, већи део Вождовца и Звездаре су могли да имају трансформацију на овакав начин, добије се већа густина али не претерана и свако има гаражу па улице могу да буду без паркинга.
 
Треба сад силовати пријавама и прозивкана све редом- грађевинску инспекцију, заводе за заштиту споменика, и градски и републички, општину стари град, градску управу, онај ђаво за пријављивање проблема, министарство културе и тужилаштво.
 
Дивља градња ми је одувек била фасцинантна. Та комбинација људске глупости, бахатост и маштовитости ме увек изнова изненади. Од тога да људи прозоре спаваће и дневне собе поставе на 5 метара од пруге или саграде кућу на три спрата на клизишту испод далековода па до разних буџевина, проширења и отимачина по центрима градова. На то да се на дивље супротно свим урбанистичким плановима и здравом разуму подижу стамбени објекти смо већ некако огуглали али поједини привредни објекти су тек посебно занимљива прича. Пре пар дана сам боравио у једној релативно скоро отвореној мањој фирми. Човек је узео плац уз доста фреквентан магистрални пут, због локације и приступа. Зграду, погон и магацин је увукао али је капију, ограду и пријавницу посадио до самог пута, до асфалта има можда 2 метра. Природа делатности је таква да у фирму свакодневно долази по неколико великих камиона, шлепера и камиона са приколицом. Седим горе у канцеларији и кроз прозор посматрам спектакл. Долази шлепер и пошто нема где да стане ни лево ни десно мора да стане на пут, да блокира пут, возач мора да изађе на магистралу да би отишао до пријавнице, затим да се врати у кабину па да пређе у супротну траку, да направи лук како не би приколицом закачио стуб. То је онај једноставнији део, права игранка настаје када камион треба да изађе. Пошто је унутар ограде ни мало не размишљајући о организацији унутрашњег саобраћаја несрећно распоредио објекте и паркинг за аутомобиле, камиони у кругу фирме не могу да се окрену него морају да излазе на рикверц. Неко од радника мора или да заустави саобраћај или да наводи возача док овај на рикверц ломи приколицу по 90 степени да не углави точкове приколице у канал који се налази преко пута. Могу само да замислим спектал и загушење саобраћаја када се деси да један камион излази из фирме а други чека да уђе.
 
Poslednja izmena:
Baš će da se potresu.. presešće im burek..
Zato nam i jeste tako kako nam je zato što se smatra da se ne treba ni u šta upuštati jer je bitka unapred izgubljena i da je bolje sedeti kod kuće. I tako za sve. A ako nas nešto muči, onda to izlečimo pisanijem po društvenim mrežama.​
 
Zato nam i jeste tako kako nam je zato što se smatra da se ne treba ni u šta upuštati jer je bitka unapred izgubljena i da je bolje sedeti kod kuće. I tako za sve. A ako nas nešto muči, onda to izlečimo pisanijem po društvenim mrežama.​
Sole, nije mi namera da širim defetizam, zaista. Ne bih šetao svake subote da mislim tako. Samo sam, nažalost, svedok ovog doba zlog gde se sve čini samo iz partikularnih, pojedinačnih interesa dok je opšti, javni interes potpuno zapostavljen od odgovornih institucija u kojima sede zaposleni čija je dužnost da ga sprovode. Nažalost, svojom dužnošću smatraju da je dovoljno da se pojave na poslu, ako i to. Skidam kapu pojedincima u tim institucijama koji još pokušavaju da pošteno rade svoj posao ali takođe znam da su potpuno potisnuti i da trenutno vlada sistem ili si sa nama ili si protiv nas.
 
То је јер ваљда оће да улаз у гаражу за обе зграде буде из ове што се сад зида (исти инвеститор) - иначе већ су буџили горе нешто на поткровљу
 
Vrh