Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Svakako nije rupa, ali...

Hrana: osrednje, vidi se da ih ne zanima istinski kvalitet vec samo onaj koji se moze dobiti kvantitetom. Mislim da vecinu proizvoda donose zamrznute pa ih peku u pekarama, ne mese nista od toga tu na licu mesta. Nije bas da ima ukus margarina, kao neke pekare, ali oseca se razlika u toj konzervansima nafilovanoj smesi u odnosu na pekare gde se sveze mesi i gde se dodaju bolji sastojci. Pogacice su im meh, isto kao i trouglovi. Pastete sa susamom cak ni ne umeju da naprave. Kifla sa susamom je u stvari susam sa kiflom. Uvaljaju komad brasna u bure susama do te mere da postaje nejestiv jer tolika kolicina susama prosto nije zdrava a ni moguca za varenje. Takodje, dosta stvari na donjoj strani svih kifli ima ostatke ugljenisane masti od pecenja, sto je em groznog ukusa em toksicno. Sendvici su im kako kad, nekad ok, nekad bajati. Jednom sam usred Kolarceve dobio jedan koji je bio uzegao i stajao od juce, pa sam im uputio primedbu. Kroasani bledolikog ukusa, i svakako precenjeni. Testo im je isto lose, reko bih malo putera cisto da se oseti i ostatak je margarin. Jedino sto im je iole kompetitivno su one pite sa raznim saatojcima, i mozda one stvari poput Zdenka pecenica.

Kuvana jela cu izuzeti u ovom komentaru jer ih dugo nisam jeo tamo, kao i dezerte. Doduse pamtim da su i pre (Kovida i pratecih poskupljenja) bila preskupa kuvana jela.

Osoblje: u proseku sasvim ok, sto se tice odnosa prema musterijama. Mimo toga, vidi se da su korporativno ustirkani i izdresirani, mislim da ih dosta izrabljuju za pare koje im daju. I da ih mnogo opterecuju nepotrebnim izd****ackim glupostima koje nemaju veze sa propisima (sanitarnim i radnim), vec cisto sa kompleksima uprave koja ni ne zna kako izgleda raditi u pekari. A ni kakvog ukusa testa treba da budu (sto i ima logike, jer uprava verovatno jede samo najskuplja kuvana jela).

Odnos prema musterijama: katastrofalan. Prvo sto, po ugledu na Delez sljam, naplacuju ""biorazgradive"" kese od kojih nikad ni dinara ne daju u ekoloske svrhe (ciganisanje prvo). Sto mi je vec dovoljan razlog da ih bojkotujem. Zatim, ne daju salvete (ciganisanje drugo). I trece, zaposleni imaju izricitu korporativnu naredbu da daju samo jednu papirnu kesu po proizvodu (to su njihove reci), sto znaci da kada kupis sendvic, pola ce ti viriti iz kese, ili kada kupis zu zu a skoro je puno, ostavice ti tako pretrpano da se sve prospe, umesto da ti daju u dve kese. I nece ti nikad dati jednu usranu papirnu kesu vise, jer su im korporatoidi zabranili. Ciganisanje trece. Prosto, jedna poslovna kultura ciganisanja i hohstspleraja. Za njih su musterije ovce koje treba osisati i nista preko toga.

Odnos prema okolini: Babyaadvark je bio u pravu gore, jer sam i ja cuo da Skroz lovu vode neki mutni biznismeni, najverovatnije bivsi DBovci koji su nekad drzali Corner shop pa ga prodali na vrhuncu. I to se oseca ovako, posto se sire kao kuga po gradu i prozdiru odnosno otkupljuju nekadasnje manje, porodicne pekare. Videli da tako rade korporacije po svetu pa bi i oni. Skaj iz s limit, nikad nije dosta, i tako te fore. A i briga ih, kad prodje vrhunac samo ce da rasprodaju sve i da traze sledecu invesitciju - kupi, zaradi, baci u smece. Nema nikakvog entuzijazma i posvecenosti. Takodje, gde god se pojave (njihove pekare) , uvek ide i poneka PVC """basta""" ispred sa mnogo smeca okolo koje, razume se, njih ne zanima. Uz to uvek u paketu idu i invazivne sljastece jeftine reklame i natpisi koji prekrivaju pola fasade, nebitno koja to fasada bila i da li se to uklapalo ili ne. Naravno, ostaje nereseno pitanje za koliko toga oni zapravo imaju dozvole, a koliko naprednjacki nadlezni vode kao "podnet je zahtev za dozvolu == data je dozvola".

Cene: previsoke za masovno proizvedena odrmznuta testa sa generickim ukusom i ugljenisanom masnocom, i za sendvice sa diskutabilnim sastojcima, cesto bezukusnim.
 
Poslednja izmena:
Postoji i priča da kad god im opadne promet (recimo za vreme letnjih meseci) i ako u neposrednoj blizini imaju konkurenciju, napakuju im inspekciju, koja ih onda zatvori na mesec dana.

Da ne pričamo o tome da su zaštićeni kao beli medvedi, pouzdano ću vam reći da su za vreme karantina radili i kad se to nije smelo, Komunalni lelemudi su pisali kazne malim pekarama koje su radile posle 10-11 šaltersku prodaju, ili kad je već bio period kad se nije smelo raditi. I kad je priložen fiskalni račun iz Skroz dobre sa vremenom 01:10, gospoda su drsko rekla, znate kako, Skroz dobra plati kaznu i nastavi da radi. I to je bio odgovor nekog gospodina iz kancelarije u nadležnom Sekretarijatu.
 
Jeste da nastavljam offtopic, ali samo da kažem da sam se otrovao od jela iz Skroz dobre pekare i da sam završio u bolnici. Mislim da detalji nisu potrebni...

A da se vratimo na temu, što se bahatosti tiče, kao i kladionice, prekrivaju cele fasade panelima i ne poštuju okruženje, jedino su boja tih panela malo blaža i svetla malo slabija, ali isti su džiberi kao kockarnice.
 
Malo smo nadogradili despota stefana
20230318_121414.jpg
 
Uf kako bi ih naterao da vrate u prvobitno stanje do drugog sprata, mislim one koji su im to dozvolili. Riba smrdi od glave.
 
Na Zvezdari, iza studentskih domova sam video kako su buldozerom iskli parcelu sume za stanogradnju.
 
@MC_ gde tačno su isekli šumu???
Iza studentskih domova, prema bolnici nalazi se jedna parcela za koju se vidi da je prema sumi isecena bagerom, kao usek.
Teoreski je moguce da nije bilo diranja sume, ali meni se cini da jeste.
Ta parcela je ogradjena i spremna za gradnju.
 
Moraš biti određeniji jer ja tu živin. Koja ulica je u pitanju ili neki orijentir?
 
Наравно да није лепша, био сам ироничан :p
Који парадокс да је више од предратних вила и раскошних кућа буржуја страдало у васкрслом капитализму него у време мрског комунизма.
Има ли детаља о овом рушењу, где, ко руши, колико станова зида ту, колико гаражних места?
 
Moraš biti određeniji jer ja tu živin. Koja ulica je u pitanju ili neki orijentir?
Проћох малопре, вероватно мисли на плац на углу Новице Церовића и Војводе Симе Поповића. Ту је била нека зарасла кућа. Нису још ни локацијске добили мада траже.
 
Ko im ovo dozvoli (international edition):

Radi se o reci Temzi u Londonu (doduže, ne u centru Londona, već u predgrađu "Vulidž")
woolwich02.jpg
woolwich03.jpg
 
Vrh