tragac
Expert
Gde je ovo tačno na Padini?
Naravno, zašto bi se deca osamostaljivala :roll:tragac":1q0xq7eb je napisao(la):Normalno je da će kada deca odrastu biti potrebe za novim prostorom
Neka se onda prave zgrade bez terasa.mi nemamo kulturu dnevnog odmaranja na terasi
Super...a do tada neka svako na svoju ruku i dalje zagrađuje svoju terasu čim se useli u stan, da ne kvarimo tu "tradiciju".Kada cene stanova budu realne, kada ljudi budu mogli da kupe troiposoban ili četvorosoban stan od plate, onda ću smatrati da je pregradjivanje terasa preterivanje.
Ima užasnih primera, ali ima slučajeva gde se realno - mora.tragac":15dd2sam je napisao(la):Ja recimo podržavam ljude koji zagradjuju terase. Zašto? Cene stanova u Beogradu sunesrazmerno velike, mislim da na Svetu ne postoji grad gde je prosečna cena kvadrata jednaka tri mesečne plate. Ako uzmete kredit, davaćete pola svoje plate za jednoiposobnu prčvarnicu. I pošto kredit traje trideset godina. tu ćete zasnivati porodicu. Normalno je da će kada deca odrastu biti potrebe za novim prostorom, i zato je svaki kvadrat zlata vredan. Drugo, mi nemamo kulturu dnevnog odmaranja na terasi, kao što je imaju Grci i drugi mediteranski narodi. A u nekim novim zgradama su terase toliko male da ne znam ni zašto ih stavljaju.
Kada cene stanova budu realne, kada ljudi budu mogli da kupe troiposoban ili četvorosoban stan od plate, onda ću smatrati da je pregradjivanje terasa preterivanje.
Ovo je starija fotka, ima takvih i "završenih" zgrada. Prošle godine je opasno padala nova fasada.milanche":2pxhyt1y je napisao(la):kad su ukunili ogranicenje spratnosti, ko im je kriv
slika sa fb
Problem je što taj koji kupuje stan sa terasom već ima u glavi plan kako će iskoristiti tu terasu...a opcije, kao što vidimo, su samo dve:DusanBG":x20v7mo8 je napisao(la):ja bih kaznio ljude koji kupe stan u novoj zgradi i onda pregrade terasu. Pa sta si gledao, trazi dalje, nadji ono sto ti treba.
Како то?stf":32ugx94t je napisao(la):Наравно, квалитетни архитекта ће предупредити зазиђивање и преграђивање мудрим пројектовањем тераса на начин да до те мере онемогући, тј. поскупи цену застакљивања да се станарима једноставно не исплати да то чине.
Колико год он мудар био, застакљивања ће бити јер то више није ствар преке потребе већ навике. Уосталом, НБГ блокови то јасно потврђују. Како их за време СФРЈ нико није застакљивао и дозиђивао? Тад су станови одговарали, данас не? Тешко да је тако, зар не?laki72":1gi70m8z je napisao(la):@stf
A zasto mudar arhitekta nebi ispostovao potrebe i stanje trzista?
Somi303":1gi70m8z je napisao(la):Како то?
au... nadrljasmo za sledece izbore :lool:Veliki broj frižidera sa sladoledom .... tako da po čitavu noć zovu, mole i ulaguju se prolaznicima...vlasti da razmišljaju u pravcu....