^^ Ja sam se naslušao dosta takvih zajedljivih izjava i pljuvačina za života. I rado sam se prepirao oko toga dok sam bio na faksu. Takve rasprave idu lakše uživo, ljudi se drugačije ponašaju kada moraju na licu mesta da stanu i odgovaraju za svoje reči.
Čak i ako ne nameravaju da promene stav, lakše ih je naterati da umuknu i pokazati im da nemaju pojma o čemu pričaju, te da samo slepo ponavljaju izanđale pljuvačine koje su im plasirali ljudi iz stranih država bez jednog dana radnog staža (oni što su 90ih preuređivali centar i Zemun, kao i ovi njihovi sadašnji naslednici, sve je to ista postojbina).
Elem, a i bili smo svi bili klinci, pa svi pohitaju i vide samo benefite i pogodnosti života u centru a ne vide i cene. I naravno lakše im je da uđu u zajedljivost i osuđivanje nego da probaju da razumeju i drugu stranu (npr dosta njih bi često ''zaboravilo'' da ja nemam automobil ili da plaćam poreze i račune po dvostruko, trostruko više nego oni).
ALI, u zadnjih 10 godina ni taj argument, to ''pa ko te šljivi komunjarski sine, kad živiš u centru'' više ne pije vodu. Zašto?
Pa zato što muku sa bahatostima raznih vrsta muče i stanari Bloka 70 i 45, Zemuna, celoj pojasa uz reku, Braničevske, Crvenog krsta, Bulevara oko Cvetka, Savskoj... A sve je to izvan centra (sem ovih nekih uz reku kod Beton hale).
Ranije su ljudi ignorisali kada bi pod prozorima njihovih sugrađana nicala stecišta kriminala i bahatosti. Neki su čak likovali, sladili se time. E onda je ceo grad pao u milost i nemilost te boleštine. Turizam i ''noćni život'' su postali jedina privredna grana i ponos nacije. I sada čovek više nigde nije 100% siguran i bezbedan. Gde god da kupi stan ili kuću, u manjem ili većem riziku je da će mu neko u komšiluku otvoriti kafić ili klub. Ili hostelčinu. Od Gardoša pa do Trošarine.