Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Окачио сам и на SSC. Него, наишао сам на фотку из 2005. са википедије, била је и тада застакљена али само са стаклом, без икаквог рама, што није давало овако јадан утисак као са пвц. Не знам када су уопште застаклили тај део.

800px-The_Royal_Palace_of_Serbia.jpg

https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... Serbia.jpg
 
Da nauči srpski jezik, to ne može. Ali da prisvoji neke srpske običaje, poput zastakljivanja terase i svađe sa rođakom, to može, može.... :lool:
 
Bukira":20ru4tva je napisao(la):
Kanjon Patrisa Lumumbe :)

Desna zgrada-na slici se vidi da su noseći stubovi krpljeni više puta zbog pucanja kanalizacionih cevi. Ne prođe par dana da na nekom ne pukne cev i ulicom poteče reka go*ana.
 
Сећате се када смо о овоме писали почетком децембра 2016.године, а чланак из Новости је поставио @Булбулдерац.
Нисмо дуго ово спомињали, а пословна скарабуџевина у облику кутије ципела је у међувремену изграђена са паркингом на земљишту полицијске станице Вождовац. Пошто је „завршена“ значи да су у међувремену „легализовали“ ову скарабуџевину.
Да ли неко зна шта ће овде бити ?

Још док се „градила“ ова ......
Pogledajte prilog 1
http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic. ... 50#p420883

Сликано 24.фебруара 2018., из градског аутобуса 70.
 
Sad zaista liči na sportsku salu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=420895#p420895:3s41l9a3 je napisao(la):
Bukira » Pet Dec 02, 2016 10:01 pm[/url]":3s41l9a3]Pretpostavljam da bi to mogla da bude neka sala za rekreaciju zaposlenih u MUP-u...
Ali zašto su je prvo ozidali blokovima, pa to srušili i postavili staklo?
 
par slika sad već legendarne petospratnice iz Milovana Marinkovića 27 o kojoj su Novosti i Radio Slobodna Evropa pisali više puta u 2017. Navodno je podignuta bez IJEDNE dozvole, a uživo kad se vidi koliko štrči i koliko je zauzeće je na placu nema dileme da je totalna divljina u pitanju.
 
I nikom nista i neki parasi bez mozga ce da kupe stanove super
 
Нек купе. Још боље, нек се лепо сместе и онда за једно 10 година само им улете и избаце их пошто зграда правно не постоји, исти дан се сравњава са земљом
 
ne sekiram se ja za njih, izdaće im neko antidatirano rešenje o ozakonjenju ili legalizaciji ili već koja je "pravna" forma. A taj koji im to izda biće im verovatno i komšija u jednom od tih stanova...
 
još jedna donjovoždovačka bombona - Jove Ilića 39 i Jove ilića 41. Pre nekoliko godina podigne tip zgradu na mestu stare kuće u Jove Ilića 39. Pretprošle godine poče da zida renomirani investitor Marmil Inženjering zgradu do njega, na broju 41. I zida, i zida i prešiša ga dva sprata. I ovaj iz 39 krenu da doziđuje verovatno da se izjednači s Marmilom. Stade na pola i sad ovaj frankenštajn stoji ovako više od godinu dana, ako ne i cele dve. Marmil je završio 41 spolja, čini mi se u aprilu-maju 2017. i od tad stoji neuseljena. Kad god prođem nije mi dobro kad ih vidim. Bezakonje totalno na Voždovcu.
Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
 
nemam predstavu. ograđen je ulaz u zgradu metalnom ogradom
 
Bio sam danas u građevinskoj inspekciji opštine Zvezdara jer je komšija iz zgrade ispod moje na ravnoj terasi-krovu zazidao pola površine koja iznosi oko 200m2. Podneo sam prijavu pisanim putem kako bi imao dokaz da sam podneo prijavu. Fina službenica na šalteru mi je ukazala da već ima prijava za istu stvar te su mi predložili da odem do građevinskog inspektora.

Inspektor mi je rekao da sutra izlazi na teren a da znaju da on ima neku dozvolu jer je to ozakonjena vešernica a i navodno ima saglasnost stanara koja je potpisivana ko zna kada (ako ne grešim pomenute su 90te godine). Baš da vidim šta će biti od svega toga jer me duša boli da nadograđuju zgradu koju gledam kroz prozor.
 
Puno sreće! Ja sam zbog iste stvari (prijave građevinskoj inspekciji komšije davne 2008. godine) tako lepo naj... Na kraju sam ja (!?) ni kriv ni dužan dobio privatne krivične prijave od tog komšije koji je imao veze po sudovima (za šta imam iskaze neposrednih svedoka). Prijava između ostalog za neovlašćeno snimanje!!! Na kraju sam “oslobođen” tog dela ali je gospodin bahati dobio od države nadoknadu zbog toga što je drugostepeni postupak obustavljen zbog zastarelosti. Bahatost celog aparata je kulminirala pre par meseci kad sam posle 10 godina raznoraznih procesa zbog te j... prijave dobio rešenje Ustavnog suda u kom on negira svoju svrhu. Gospodin je inače bušio košuljicu u podu 2 nedelje i provukao novu horizontalnu kanalizaciju u dužini od 6m. To tako stoji već 10 godina, a gospodin bahati je sad i gospodin govnavi jer nije lepo napravio sifon... To mu je lični potpis.
 
Cek sta je reko ustavni sud
Kuda je provlacio cijevi 6 m i zasto zaboga
Jel inspektor kaznjen zbog odavanja licnih podataka
Sta sinsnimso i odakle pa da bude neovlasceno totalno ludilo srb sudovi samo 10 god .
 
U pitanju je poslovni prostor, gospodin bahati je kupio lokal između tadašnjeg svog i mog. Kanalizacija prolazi između mog i ovog njegovog novog lokala, a baš je hteo da stavi kupatilo u svoj stari lokal. I onda je morao da sprovodi kanalizaciju dugu tačno 6m po podu. Zbog toga je morao da seče armaturu u podu. I to je radio neki jadni radnik sa očajnim alatom, za to bušenje mu je bilo potrebno tačno 2 nedelje. Radio je isključivo u radno vreme jer su se stanari stambenog ulaza pored žalili na buku!!! A mene koji sam odmah pored i koji zarađujem za hleb ko j...

Ja jednog dana 2007. godine (ipak je bila 2007. godina, sad sam proverio) - kuc kuc majstoru i pitam "da li mogu da slikam šta se radi tu", on kaže, može, slikaj. I ja slikam i to predam uz dopis građevinskoj inspekciji (na Čukarici). Odgovor do dana današnjeg nisam dobio.

U međuvremenu, gospodin bahati krene da mi psuje sve po spisku jednog dana što sam se žalio na buku i krene na mene i kolegu čekićem. Ja pozovem lepo policiju, oni napišu prijavu, pokrene se prekršajni postupak. Na prekršajnom sudu mene pozovu kao svedoka, sudija me pita - da li znate da je on advokat? Ja kažem, znam, kakve to veze ima, nisam ja svakako pisao prijavu već policija. Ne znam ishod tog postupka.

Onda kreće zabava koja traje do dana današnjeg. Dobijem privatnu krivičnu za neovlašćeno snimanje i za uništavanje tuđe svojine (navodno sam unišio njegovu kameru kojom snima ulaz u svoj i moj lokal). On kao dokaz priloži snimak na kom se ne vidi ništa od datih navoda (jer ja zaista ništa od toga nisam uradio). Pritom kao dokaz donosi i polomljenu kameru za koju kaže da sam je ja namazao nekom smolom!? Tu kreće izvođenje dokaza, ispitivanje "svedoka" - tj. čoveka koji je posle N meseci navodno montirao drugu kameru (uz nadoknadu od oko 200 evra). Ja budem oslobođen po svim tačkama posle prvostepenog postupka. Gospodin bahati se žali, usvoji mu se žalba i kreće ponovno suđenje. Kad je došao dan da se pročita presuda posle celokupnog novog postupka, ja ostajem frapiran kad čujem da je proces prekinut zbog zastarelosti. Naknadno saznajem da sam JA eksplicitno morao da tražim da se tako prekine postupak, da to sud NE SME da radi sam. Gospodin bahati zbog zasterlosti dobije oko 1000 evra od države kao naknadu (deo istog drugostepenog rešenja). Btw, advokat advokatu u tom procesu je bio bivši sudija Višeg suda.

Tu gospodin bahati nije zadovoljan, malo mu je 1000 evra, on mene tuži u parnici za nadoknadu štete. Ja se namerno ne pozovem na zastarelost, hoću da vidim dokle će da idu te laži i sva ta ujdurma. Ponovo izvođenje svih dokaza od nule, ovog puta gospodin bahati ne prilaže nijedan snimak. Ja zatražim veštačenje te kamere koju on donosi kao dokaz, sud odbije zbog toga što je gospodin bahati izjavio da je veštak moj prijatelj sa fakulteta (pritom jedini veštak za to u zemlji, i pritom 10 godina stariji od mene). Posle 4 godine on DOBIJE presudu da ja njemu moram da platim 200 evra plus kamatu za prethodnih 9 godina plus sve sudske troškove i kamatu ne od datuma presuđenja već od 2007. godine. Presuda tragikomična, da parafraziram, eto tako se potrefili dokazi da ja nisam kriv da sud to prosto ne može da veruje pa eto dosuđuje da sam ja kriv. Ja tek tu angažujem svog advokata, napiše on žalbu ali kaže - slušaj nikolas27, to je mali iznos, dugo traje proces, jasno je da je presuda skandalozna, ali može da se desi da to niko ozbiljno neće da gleda. I ja izgubim po svim tačkama žalbe, čak i za nezakonitu kamatu.

Posle određenog vremena ja platim po toj drugostepenoj presudi, ali kamatu platim posebno i to ne po presudi nego po mišljenju kasacionog suda od kog momenta teče kamata za sudske troškove. I mislim, valjda je gospodin bahati sad zadovoljan. Ali ne ne, ja dobijem posle par meseci od suda rešenje da je pokrenut izvršni postupak i da se prebacuje na privatnog izvršitelja i da sam dužan da platim sve. U rešenju piše da nemam prava žalbe. Pritom su oni meni navodno pokušali da isporuče u 2 navrata rešenja ali nisu uspevali. Ja odem do suda, pregledam spise, tamo koverte potpuno nove spakovane, da su izašle iz suda ona plava koverta bi morala da bude bar malo izgužvana...

Ja onda lepo presavijem tabak, napišem ustavnu žalbu. I napišem prigovor sudu na rešenje na koje nemam pravo žalbe, čisto da im se na lep i kulturan način naj... mile majke. Posle godinu i po dana dobijem rešenje Ustavnog suda u kome on navodi šta je zadatak tog suda i onda na istoj strani piše da sam se ja žalio baš na to ali da eto zadatak Ustavnog suda nije da presuđuje u tim slučajevima!?

Pritom, onaj prigovor sudu na rešenje na koje nemam pravo žalbe je zaveden kao ŽALBA i izvršni postupak se vodi kao ožalben već istih tih godinu i po dana. U međuvremenu ja razgledam ponovo spise, gospodin bahati se žalio na sporo sudstvo i već je dobio još oko 300 evra od države po tom osnovu.

A što se horizontalne kanalizacije od 6m tiče - ona je posle 10.5 godina i dalje tu. Gospodin bahati posećuje svoju kancelariju povremeno u popodnevnim satima. Ja svako jutro mogu da znam da li je on prethodne večeri k..., p... ili se kupao.

Mislim da moj slučaj u potpunosti opisuje kako radi državni aparat u slučaju prijava građevinskoj inspekciji. Taj koji je bahat nije bahat bez razloga već zato što zna da može da bude bahat.

Sudstvo je nedostojno komentara koji ne bi bio cenzurisan zbog nepristojnih reči.

p.s. Pominjao sam na forumu da je otac bio 2. kupac stana u Filmskom gradu i da smo mi (koliko mi je poznato) prvi došli do materijalnog dokaza da je u pitanju prevara. Od dana kad je sudu predat dokaz o duploj prodaji do evo prošle nedelje kad je moj otac dobio prvih 9k dinara (!?) od izvršitelja je prošlo više do 10 godina. U normalnoj zemlji se prevare tog tipa sa kristalno čistim dokazima rešavaju u roku od par dana.
 
Jbt strasno koja bahatost sto se tice zalbe ustavnom sudu ona mora biti bas dobro napisana
Mislim da si trebo vise da se boris ne da propustas prilike da poentiras ma koliko suludo i uzaludno izgledalo i da si od starta trebo uzeti advokata
Ta cijev ide ispod tvog lokala kroz necije podrume pretpostavljam Niko od stanara se nije bunio zbog toga
mogla bi cjev slucajno da pukne
Ili pak je tvoj lokal opkoljen sa lokalima bahate stoke
Hvala sto si podjelio sa forumom sudstvo nam je nula samo se igraju trebo si samo navatati nekog pripravnika u sudu drugcije bi to bilo
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523004#p523004:29iwk5po je napisao(la):
direktor » Čet Mar 08, 2018 10:10 am[/url]":29iwk5po]Jbt strasno koja bahatost sto se tice zalbe ustavnom sudu ona mora biti bas dobro napisana
Mislim da si trebo vise da se boris ne da propustas prilike da poentiras ma koliko suludo i uzaludno izgledalo i da si od starta trebo uzeti advokata
Ta cijev ide ispod tvog lokala kroz necije podrume pretpostavljam Niko od stanara se nije bunio zbog toga
mogla bi cjev slucajno da pukne
Ili pak je tvoj lokal opkoljen sa lokalima bahate stoke

Ja nisam verovao da mi treba advokat za nešto što je toliko očigledno. Možda sam izgubio dane i dane po sudovima, oko hiljadu evra za sve, i ko zna koliko živaca ali sam naučio dosta. Npr. kako se odugovlači proces - u jednom trenutku je gospodin bahati izjavio da je policija pisala prijavu protiv mene i tražio da se to uvrsti kao dokaz. Kad od državnog aparata tražiš nešto što ne postoji to može da potraje... 2 godine.

Ustavna žalba je bila napisana korektno. Žalio sam se i na radnje i na dokumente. Moj otac je dobijao neke ustavne žalbe, ja sam uspeo da isteram pravdu preko Upravnog suda u jednom navratu. Daleko je od toga da nemamo iskustva. Pritom sam za baš tu ustavnu žalbu konsultovao i svog advokata. Moram da prenesem i njegovo mišljenje - on tvrdi da je ovaj bahati gospodin samo na početku imao veze a da je posle koristio potpunu nekvalifikovanost sudstva za svoj posao. Moram i da napomenem da je ovo jedini proces u kom sam ja izgubio. Ja sam od ljudi koji se trude da budu pravedni - ako sam kriv, platiću, ako nisam kriv, teraću do kraja.

Ta cev ide ispod "novog" lokala bahatog gospodina, a ispod se nalazi lokal drugog vlasnika (mi smo na I spratu). Moj lokal je pored. Nisam napisao sve - gospodin bahati NE plaća održavanje zajedničkih toaleta na spratu jer ima svoje kupatilo. A vodu i kanalizaciju na koju se prikačio naravno ne plaća. Kako znam? Gospodin bahati nema ni svoje sanduče, poštar mora da mu kači sve za vrata. I da hoću ne mogu a da ne vidim tuđu poštu "u izlogu". Naš ulaz ne koristi usluge infostana, pa znam da gospodin bahati ne plaća čak ni iznošenje smeća Gradskoj čistoći. Čovek ima 0 troškova, osim pretpostavljam poreza na imovinu. Ako nije i to sredio nekako.
 
Vrh