Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)



Moja reakcija kad sam prvi put ugledao ovo:

nick-cage-lol.gif



Ne, znači ovo i 1. mesto su me definitivno inspirisali da krenem u izradu novog avatara. Odnosno grba Beograda.
 
Ovo u Patrisa Lumumbe je zanimljivo jer se nadograđeni deo ne naslanja na originalni Ruski paviljon, nego je nezavisna konstrukcija (tako je rekla arhitektica u prilogu)
 
Da, autorka knjige sa tvog linka, Dubravka Sekulić, je to lepo ilustrovala:

 
haahhahah, joo kuku lele majkoo pa ovo je kucica ili gnezdo za ptice jbt
 
Na Novom Beogradu u Paviljonima takodje kucica do kucice na krovovima zgrada. Kad sledeci put budem prolazio bas cu da obratim paznju koliko zgrada ima u normalnom stanju.
 
Ne znam ko mi je odvratniji, arhitekta i projektanti koji su smislili ovo u Patrisa Lulumbe, ili inspektori koji su to dozvolili. Pa to što je falilo prostora ne znači da je trebalo dozvoliti ovakve sramote. Mogle su te zgrade da se nadograde i bez tih ispusta i odvratnih ambar krovova.

Koji nivo lenjosti i k***obolje treba imati da se smisli i dozvoli nešto tako...
 
ovo u patrisa lumumbe je naravno samo deo nadogrdnje na karaburmi. sa gornje tj. juzne strane marijane gregoran su sve one zgrade nadogradili za sprat-dva u zamenu za betonirane terase i fasadu. to tamo izgleda kao jedna celina tako da nije vizuelno katastrofalno. pa jos par ganc novih blokova oko osnovne skole i to je sve prouzrokovalo da se non stop izliva kanalizacija i pucaju cevi jer su dodali gomilu kvadrata na postojecu, naravno raspalu, infrastrukturu.
 
Ova grozota na uglu Nebojšine i Internacionalnih brigada bi trebala da uđe u najuži izbor za najgoru nadogradnju svih vremena:


(Slika preuzeta sa Facebooka, autor Bojan Vuković)
 
Ljudi DA LI je ovo moguce? gledam u sliku i neverujem..

Inace uocite tu arhitektonsku haoticnost na sve strane kao da je reportaza iz nekog bliskoistocnog grada nevezano za nadrealni prizor u fokusu. Jel nekom cudno sto se ovakvi prizori ovde neguju od strane drzave i nicu ko pecurke?
 
Застакљивање тераса, балкона и, уопште, онанисање по спољним фасадама, у географском смислу почиње у Загребу. Таман ту се и завршава цивилизовани део Европе.

Балканска метропола надзиђивања је, ипак, Београд. Ту узор можемо да тражимо нпр. у Каиру (где често на дозидани спрат не поставе ни кров и живе под ведрим небом, јер чекају да неко дође и надзида изнад њих).
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=516978#p516978:v0uu2rzf je napisao(la):
astrodule » 16 Feb 2018 12:35 pm[/url]":v0uu2rzf]

Šta reći, osim da nam je korupcija duboko ukorenjena u naše biće.
Sta reci osim da smo RULJA a ne narod.



[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=516982#p516982:v0uu2rzf je napisao(la):
Пантограф » 16 Feb 2018 12:50 pm[/url]":v0uu2rzf]Застакљивање тераса, балкона и, уопште, онанисање по спољним фасадама, у географском смислу почиње у Загребу. Таман ту се и завршава цивилизовани део Европе.

Балканска метропола надзиђивања је, ипак, Београд.

Odprilike tako, mada treba neko ko je cesto bio ili je bio skoro u Zagrebu da prenese zapazanja cisto zbog preciznosti.
Sto se Beograda tice dok nevidim slike iz Makedonije, Bugarske i Rumunije takodje nemogu da sudim.
 
Nama i novi objekti izgledaju kao nadogradnja :D Furamo neki naš stil, j*** nam se 8)

171001-ABlok-14.jpg
 
Kondom - inijum za uzivanje nema sta, doduse malo su inspiracije nasli u prolazu kroz Zabelu ili Mitrovicu tako da niko sa strane ko nije platio mesto u kondom - inijumu nesme i nemoze da uziva u cari i blagodeti kondom - inijuma, sve zahvaljujuci ovom mocnom, neverovatnom, pametnom i prelepom odbrambenom zidu koji ce uskoro dobiti i repliku pa ce se kondom - inijum tako zaokruziti a njegovi stanovnici uzivati u privatnosti koju su ne malo platili.
 
Претпостављам да је већ било речи о овоме, али сам ископао пар сличица са ноћи музеја 2012. године. Слике су из дворског комплекса на Дедињу, дакле на запрепашћење већине нас у групи, један из масе је питао водиче: да ли је могуће да се на оваквом здању застакли тераса и то пвц прозорима? На шта је, такође разочаран водич, одговорио: очигледно да је могуће.

Дакле, ово је само одраз менталног стања једног народа, када је и на двору могуће овако нешто:



Pogledajte prilog 1

 
Vrh