Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Ovaj semafor u Pop-Lukinoj je davno ukinut, ali stub (bez semafora) još uvek stoji tu, posred uskog trotoara. Međutim, kao da to nije bila dovoljna prepreka pešacima, pa je neki genije iz obližnje cvećare postavio tu i saksiju!

Pogledajte prilog 1

Upravo sam pisao Beo-komu, pa hajde da vidimo dal’ će da sklone najzad taj stub. A saksiju ću ja da sklonim kad budem prolazio sledeći put tuda. Interesantna je ta bahatost i apsolutno odsustvo bilo kakvog osećaja da i drugi ljudi žive oko njih.
 
Stub leti sigurno ali kordinacija i bg put to neide u istoj recenici
 
Nije Srbija ali jeste odličan primer kako korupcija i bahatost dovode do užasnih dugoročnih posledica.

Građane Budve uznemirila pukotina: Soliteri klize prema plaži!
S. Gregović | 10. februar 2018.

9b90758a10da6f0c49051a388f72790d.jpg


Velika pukotina u Mediteranskoj ulici u Budvi uznemirila stanare. Uzaludna upozorenja da ne treba graditi objekte veće od dva sprata

STANOVNICI Mediteranske ulice u Budvi, koja vodi od jadranske magistrale do starog budvanskog grada, već dva dana su u velikom strahu jer se na kolovozu pojavio rascep u dužini od preko 30 metara koji se stalno produbljuje i širi, zbog čega je komunalna policija zabranila saobraćaj.

...

Profesor dr Rade Ratković, koji je u turizmu više decenija, kaže da su nakon razornog zemljotresa 1979. godine domaći i strani stručnjaci napravili seizmičku sliku celog područja. Za Slovensku plažu i prostor uz nju, gde se nalaze pomenuti soliteri koji sada donose strah i brigu, rekli su da je u pitanju peskovito područje, na kojem ne treba graditi, posebno ne objekte veće od dva sprata, uz poštovanje seizmičkih standarda.

Na to se zaboravilo, došli su novi biznismeni, investitori koje interesuje samo profit i nikli su soliteri koji sada donose brigu, jer je vrlo moguće da su podignuti na klizištu.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300 ... rema-plazi
 
Намерно бих их сад натерао да руше по свом трошку и то ручно, да виде да не сме да се уништава држава тако
 
Budvanska izreka daj boze zemljotresa da gradimo ponovo
Sta fali ako zgrade potonu malo koji sprat dok god tone ravnomjerno
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=515529#p515529:1xni32gt je napisao(la):
direktor » 11 Феб 2018 12:12 am[/url]":1xni32gt]Budvanska izreka daj boze zemljotresa da gradimo ponovo
Па да им опет ми из Србије идвајамо од плата и пензија за санирање штета- да граде поново. :o
 
Veliko je pitanje da li su u Pop Lukinoj potrebne 2 trake, posto se saobracaj oko Saborne smanjio...
 
Bogme, umeju tamo da se nakupe kolone samo tako. Plus, ako se bude gradila garaža tamo gde je pumpa, verovatno će dobro doći ta druga traka. Jer kolko sam shvatio, ona će imati ulaz/izlaz (i) u Pop Lukinu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=515713#p515713:nr1hrfxq je napisao(la):
neven_k » Ned Feb 11, 2018 3:57 pm[/url]":nr1hrfxq]Veliko je pitanje da li su u Pop Lukinoj potrebne 2 trake, posto se saobracaj oko Saborne smanjio...
Potrebne su dve trake, itekako. Trenutno jedini put za NBG iz garaže Obilićev venac vodi tuda + ceo Dorćol. I sada je tu veliki zastoj u špicu, a tek će biti kada se jednog dana napravi garaža u Pop-Lukinoj. Inače, mislim da se saobraćaj oko Saborne crkve nije smanjio, jer ulice koje su pretvorene u pešačke zone su i ranije generisale malo saobraćaja.

Ali sve to nema veze sa ovo temom „Ko im ovo dozvoli?”
 
Meni to liči na informerom ogranak za Novi Beograd.
 
pa dobro znam da se pred izbore iznosi prljav veš s jedne strane a sa druge gradi naveliko, obećava i slično ali da li je ovo istina da opština Novi Beograd ima jednog građevinskog inspektora.
 
Sa jedne strane ta novobeogradska ekipa gradj. inspektora i nije zasluzila bolje tj. trebali su verovatno neki i da odgovaraju jer su za vreme njihovog sluzbovanja nikolic&co napravili "sojenice" na vodoizvoristu i nasipu. Sa druge strane opstina sa toliko stanovnika i takvom gradjevinskom ekspanzijom treba veci broj inspektora ali postenih.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=516325#p516325:1m4ahf3b je napisao(la):
hobotnica » 13 Feb 2018 06:00 pm[/url]":1m4ahf3b]da li je ovo neko zezanje ili...
onolika opština a jedan građevinski inspektor.
https://embargo.rs/sapicala-covek-koji- ... nspekciju/
Nije zezanje. Sami su se "zalili" nemogu da se setim iz koje opstine mozda i iz grada, bilo je na tv, kako imaju manjak inspektora :pob:
 
pa iz teksta se može zajljučiti da su ove rasterali pa sad traže nove valjda koji su im po volji.
 
Joooj kuku majko, Boze ima li te kad je vec drzava sahranjena, hahahah ... al pomoci ce nama EU 2025. da se izborimo sa bahatim primitivcima koji sahranise nasu dragu i dobru vlast u Beogradu sram ih bilo neznaju jos sta ih ceka!
 
Treba napraviti turističku atrakciju od ovoga, ovo se prosto samo nameće. Umesto vinskih puteva da prezentujemo majmunske puteve. I da pokažemo da smo PRVO I NAJVEĆE pleme šimpanzi koje se organizovalo u nešto što liči na savremenu ljudsku državu.
 
Зашто се уопште прави полемика о "станарима" у илегалним становима? Не може се бити власник нечега што не постоји, готово. Штавише, неке отворено идиотске надоградње које су легализоване на кварно одмах прогласити незаконитим и обрисати.

Не може више оваква спрдачина, ако оће да се иживљавају над градом, онда нека град узврати још јаче
 
Još jedna simpa emisija Marka Žvaka, ovog puta o divljanju sa nadogradnjama. Vredi odgledati celu emsiju, ali na nekih 7:20 obratite pažnju kada se uključuje stručnjak za arhitekturu, estetiku i sve ostalo.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=L4H7EwQrC-U[/youtube]
 
Vrh