Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Ovaj monstrum preko puta Đeram pijace ne prestaje da raste. Za sada ima 8-9 spratova, dok okolna novogradnja u ulici ima do 6. Koja korumpirana vlast dade dozvolu za ovoliku spratnost u ovom kraju, u ovako uskoj ulici koja okolo nema nikakve javne površine za toliko broj novih stanara? Uništili su pola grada ovakvim srnjima pa su sa rešili još jedan deo grada da unište...

Нелегални спратови су постали пошаст која доживљава експанзију. Експанзију доживљавају јер су се "инвеститори" ослободили сваког страха будући да буквално ниједна једина нелегална етажа никад није порушена....

... мене само занима склоп КРЕТЕНА који КУПЕ стан у очито нелегалном спрату. Јер, етаже се можда неће рушити, али се не могу легализовати и самим тим, станови ће бити и остати нелегални.

Не иде ми у главу који кр**** треба да будеш и даш преко 60 000 евра за тако нешто ...

Nemoj da izvrćeš Stf, ovde je očigledna odgovornost onih koji izdaju dozvole i vrše inspekciju i čiji je to posao, nemoj da prebacuješ odgovornost na obične građane koji nit su ovlašćeni da rešavaju ovakve probleme nit imaju ikakvog uticaja da ruše spratove.
Evo ja kao običan građanin ukazujem ovim putem i javnosti i vlastima na ovaj problem pa da vidimo kolko će to uticati da se problem reši... Nemojmo biti naivni, ovo se radi u dogovoru sa vlastima, oni su aminovali ovo. Imali smo sličan problem preko puta ulice pored pijace Đeram gde je ona uska nakaza nadzidana na 6-7 spratova, i ni opštinska ni gradska vlast, ni inspekcija nisu prstom mrdnuli za 2 godine, to i dalje tako lepo stoji.
Ja se slažem da kupci trebaju bojkotovati ovakve nakaze, ali ako se oslonimo da će to sprečiti ovakve divljake i pojave, a ne izdavači dozvola i inspekcija, onda se grdno varamo. Jer vidimo da to unazad decenijama ne funkcioniše i da su sve veći delovi grada uništavani ovakvim pretrpavanjem. Divljaci su zašli i u ovakvo mirne ulice, unište ulicu, uzmu profit zabole ih, sistem nagrađuje takve.
Mi znamo šta je ovde u pitanju. Cena kvadrata u ovoj ulici je dobra i zato hoće i vlast i investitor što više da je očerupaju. Gradska i opštinska vlast su - FIRME, pofit bato, ne servis građanima koji ih biraju.

А шта сам то тачно "изврнуо"? И како сам то "пребацио одговорност" на грађане? Престаните више да умишљате и у својим главама пројектујете само вама познате реченице, ставове, аргументе и принципе саговорника и почните за промену да читате шта неко пише са укљученим мозгом.

Од када је почела урбанистичка дивљаштина деведесетих, ондашњом "киоскизацијом" увек су починиоци били у спрези са градским структурама. Тада је то била градња киосака на јавним површинама, потом нелегална надградња постојећих зграда, а данас је то изградња нелегалних вишкова спратова.

Међутим, данас нелегални спратови доживљавају експанзију јер их не граде само инвеститори у комбинацији са општинарима, већ буквално сви. Јер нико никад није срушен. Нити ће бити изгледа.

Као и случај Савког насипа. Њега ниједна једина власт неће срушити јер тамо нелегалне викендице имају припадници свих могућих странака.

А грађане сам поменуо у светлу чињенице да неко даје свесно толики новац за нелегални стан. Тај је кр****, и ништа више. И докле год буде тона кретена који дижу кредит или троше уштеђевину да купе нелегални стан - дотле ће и ницати нелегални квадрати. Једноставно такве примерке не могу да разумем.

Slažem se da je problem divljaštine počeo davnih dana, mnogo pre ove vlasti ali kad će konačno da stane? Ne možemo vratiti vreme da stane u 90im ali nek današnja vlast utiče da tome više dođe kraj. Uopšte nije jasno zašto lepo ne uđu i ne razbucaju viškove spratova, pa i čitave zgrade bezobraznih investitora? Nek angažuju zatvorenike da to urade, kao što se negde to radilo. Ja sam razočaran što nema volje da se to rešava jer mi to uništava i grad i smanjuje vrednost moje imovine gradnjom divljaka u mojoj blizini. Neću niko da me pljačka! Ako mi je stan vredeo 120.000 pre uništenja kraja divljacima i nedostatkom parking prostora, a sad zbog toga vredi 110.000 mene je neko opljačkao! I ne samo mene nego hiljade vlasnika stanova po gradu. Pre je na parkić ispred zgrade na 500m2 bilo 150 stanova, a sad sa novogradnjom okolo gde NI JEDAN od investitora nije napravio svoj park za svoje stanare, su nam uvalili još 100 stanova, pa sada imamo 250 stanova na 500m2 parkića. Dakle pre sam imao 3,3 m2 parkića po mom stanu, a sada imam 2m2. Znači opljačkan sam za 1,2m2, a te pare je pokupio grad prihodima od dozvola i investitor prihodima od prodaje stanova. Takođe i pre sam u kraju imao 0,3 parkinga po stanu a iz istog razloga sada imam 0,2. Čime sam opljačkan za prostor za parkiranje. I ne samo ja nego ceo kraj. A investitor lepo natovari nama nova kola, nove korisnike parkića, nove kerove što vrše nuždu po parkićima... a sebi uzme zaradu i ode. I grad to aminuje. A time što ćuti on zapravo štiti divljake, a uništava normalnog, običnog čoveka. Možda treba da grad sa ovakvim razvojem da propadne, da svi odu iz njega umesto da prihvate da žive u Bangaldeš-kaluđerici od Beograda, da putuju sat vremena do posla zbog gužve usled pretpavanja i neizgradnja ulica... Možda to zaista treba da se desi ovom gradu sa ovakvim kabadahijama od vlasti i investitora.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=501658#p501658:1l9n41wx je napisao(la):
Earthmoving » 18 Дец 2017 10:03 am[/url]":1l9n41wx]Slažem se da je problem divljaštine počeo davnih dana, mnogo pre ove vlasti ali kad će konačno da stane?

Када систем једном престане да функционише, јако, јако тешко се поново успоставља. Зато што у нефункционалном систему мешетари су сви, од најсиромашнијих до најбогатији. Сви су у некој комбинацији и сви гледају да изврдају систем кад год је могуће.

Ја гарантујем да свако од нас има нешто грађевински нелегално. Свако од нас. Сваки форумаш. Сваки грађанин овог града. И зато ће се тешко народ излечити од тога. Власт се тиме не бави, јер тиме удара на цело бирачко тело. Ниједна власт неће то радити. Ако кренеш редом да рушиш све нелегално ни по бабу ни по стричевима - ето револуције и крви на улицама после 24 сата.

Мени је цивилизацијски искорак рушење киосака деведесетих са јавних површина. И даље не верујем да се то догађа. А опет се ни то не ради у 100% случајева. Неке и прескоче.

Не морају све да руше ...нек не дирају ни бабу ни стричеве али када би бар стали на пут да се не граде нови нелегални објекти...имали би мој глас...овако треба да ради мотка...

Kaludjerica se preselila na Djeram, sta vam fali sta hocete, kad smo prihvatili torbo folk, zadruge i splavove logicno je da prigrlimo i ostatak miljea. Nista sto uradis polovicno ne valja predstavlja ti veciti trn u oku, zbog toga je ovo dobro i pozitivno.
Vec sam rekao da se Vesic i ekipa, na osnovu par izvora, ludacki ugradjuju u svaki cm betona i kamena u gradu! Naravno bilo je to i pre njih dok je zuti kartel koristio sve blagodeti fotelja, ovi su samo nastavili pricu i doveli stvari do nivoa kome jos nema kraja. Kako da se bakcu sa divljom gradnjom i nadogradnjom kad je neko debelo platio da se to ne primecuje? kako da izdaju svoje partnere i upropaste biznis seme i kombinacije od kojih lova kao da pada sa neba?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=501687#p501687:6r59l3rn je napisao(la):
milanobelgrade » Pon Dec 18, 2017 12:15 pm[/url]":6r59l3rn]Не морају све да руше ...нек не дирају ни бабу ни стричеве али када би бар стали на пут да се не граде нови нелегални објекти...имали би мој глас...овако треба да ради мотка...
Upravo to. Šta je tu je, ne možemo da vraćamo vreme i da pretumbavamo 2/3 zemlje da bi prethodna divljaštva doveli u red. Ali to ne daje pravo državi i vlasti da se služi izgovorima i da novonastala divljaštva toleriše.

Koliko njih zabole za sve to govori činjenica da svi već 30 godina odlično znaju da postojeći zakoni i procedure ne funkcionišu, jer više nema ni ko da zapečati gradilišta i dođe s policijom i bagerima da sruši sranje. Nego se sve svodi na pretnje praznim puškama i slanje nizova pisama i eventualno neko razvlačenje po sudovima koja se nikad ni ne završe nekom kaznom. I svi oni to odlično znaju i opet niko da uzme da promeni zakone, niko da uzme da zaposli još inspektora, niko da uzme onaj bespolseni korumpirani srpski Blackwater - komunalcnu policiju, i da ih povede na intervencije... Najglomazniji državni aparat a bezakonje nikad veće.
Al zato kad treba da se putuje na drugi kraj zemlje da se tapše ručicama dok Dragi vođa drži govor na otvaranju kanalizacione cevi... onda kreće opšta mobilizacija. :bash:

E pa zato što je ološima koji uništavaju ljudima grad svojim ugrađivanjem i korupcijom, to tako važan izvor prihoda, zato ti delovi grada ili ceo grad i treba da propadne. Kada sve unište, kada svaki kraj bude Kaluđerica, onda više niko u takvom gradu neće želeti da živi i neće moći da se proda novi stan , pa time ni sazida ijedna nova zgrada, pa time neće moći ni da se više ugrađuju. Neki ljudi su nakeda gradili: grad, parkiće, besplatna javna parkirališta, lepe fasade...za budućnost, a onda su došli lešinari da sve to očerupaju.

Najlakse bi mogla da reaguje protivpozarna policija. Zgrada sa dodatim spratovima ima totalno drugacije regulisanu protivpozarnu zastitu. U Americi samo izbace stanare napolje, pa se ti cesi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=501687#p501687:el8oo7n3 je napisao(la):
milanobelgrade » 18 Дец 2017 12:15 pm[/url]":el8oo7n3]Не морају све да руше ...нек не дирају ни бабу ни стричеве али када би бар стали на пут да се не граде нови нелегални објекти...имали би мој глас...овако треба да ради мотка...

A sprečiti možeš samo rušenjem - a rušenje se neće desiti i u začaranom smo krugu.

Sve se svelo na to da li je investitor moralan ili nije ...

Zrmljopomjerac jesi li prijavio nelegalnu gradnju poslao fotku novinarima bar
To je tvoj nacin da se boris protiv toga
Sta reci zgrada na bka 2000e kvadrat sprat viska covjek pogino na zgradi ministarka rekla rusi se i na kraju mosa
O cemu onda da pricamo :evil:

Investitor koji gradi tu zgradu generalno uvek gradi sa viškom spratova pa je očigledno da ima veze sa vlastima. Ostale zgrade u ulici su spratnosti P+4+Ps, pa je meni već bio skandal da zu dobili dozvolu za P+6+Ps, a oni sad grade P+8.
Sve što gradi taj investitior možete prijaviti unapred pošto je 90% sigurno da će izgraditi nelegalne spratove.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=501709#p501709:1o3jlyqv je napisao(la):
Earthmoving » 18 Дец 2017 02:03 pm[/url]":1o3jlyqv]Zašto se rušenje nove nelegalne gradnje neće desiti?
Зато што тренутна општинска власт сигурно неће дирати "свог човека", а ни евенатуална нека нова власт такође га неће дирати јер они имају "свог човека" који ће исто то да ради. А ако се усуде да сруше "човека предходне власти", онда ће једног дана и "њиховог човека" неко да сруши.

Da, tačno, to je taj njihov bolesni način razmišljanja. Dovoljna im je bolest i kazna što moraju da hrane sebe i decu tako prljavim parama. Karma je keva.

I jesi prijavio divlju gradnju zemljopomjerac inspekciji blicu novostima bilo sta u gajevoj ulici

Ja ne znam dal je divlja ili je "njihov čovek" legalno dobio papire da zida 10-20 spratova u zavisnosti kako bude raspoložen. Deder dišo, ti si pravnik, nema boljeg od tebe da to sroči i prijavi inspekciji ako ima prekršajne osnove (ili evo, ako znaš koji im je email za prijave, napiši ovde pa ću ja da pošaljem). Od medija sam evo izabrao da prijavim na Beobuildu jer se bavi građevinom, a ove druge koje si nabrojao ne pratim. Ako ih neko prati, nek im šibne ovu sliku.

20171210_131355.jpg

http://zvezdara.rs/e-uprava/prijava-ops ... /?lang=lat

Evo moze elektronski sve preko e uprave

Imas gradjevinsku tablu sad imas fotku sa viskom spratova

Mozda neko od novina napravi clanak o 3 cardaka oko djerma u peckoj gajevoj i karabiberovicevoj

Ne vidim gde je email za elektronsku prijavu? Kaže mora se doći na šalter i predati. Plus ako prijavim kao NN lice ne mogu dobiti informacije o postupku inspekcije? Malo tajnovistosi, ha? ;) Ako kasnije ne mogu dobiti informacije o postpku inspekcije, kako ću onda znati šta se dešava, da li je inspekcija uopšte izašla na teren, šta je preduzela, kad će biti rešeno itd...? Mislim čemu onda prijava ako posle nemam nikakvu povratnu informaciju?

Ta zgrada ide jos u visinu, vidi se da viri armatura za dalje. :lol: A i na projektu se vidi kako treba da ispadne poslednji sprat (bez polukruzne nadstresnice).

Spavaš li mirno Foliću, gradski "arhitekto"?
"INVESTITOR". Da, ta magična reč koju Mali, Vesić & Co tako vole.
Ovo je u Bulevaru Kralja Aleksandra, posle Ustaničke, iznad pumpe sa leve strane kad se ide ka Kaluđerici. Mislim da isto pripada Zvezdari kao i onaj monstrum na slici iznad.
Jel ovo divlja gradnja, Dišo? Kako je moguće da se u kraju sa dvospratnim kućama, izdaje dozvola za ovakvu nakazu od 8 spratova?
Gde su inspektori? Zaspali u kancelarijama, ili se napili? Zaboravili na posao al nisu zaboravili na plate. Jel uopšte zaslužuju plate ili su samo trošak za ovo društvo?

Vrh