Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Ma to je gotova priča, pa čim do sad uz svu ovu medijsku frku i prosteste stanara nisu intervenisali (dakle ne srušili, nego bar da intervenišu...) neće ni u budućnosti.

EDIT - sad videh u ovom najnovijem tekstu da je gradilište kobajagi ''zapečaćeno''. Aha. Videćemo za nedelju dana koliko je zapečaćeno.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=490703#p490703:1iaf14wm je napisao(la):
Bender Rodriguez » 09 Nov 2017 12:25 pm[/url]":1iaf14wm]

EDIT - sad videh u ovom najnovijem tekstu da je gradilište kobajagi ''zapečaćeno''. Aha. Videćemo za nedelju dana koliko je zapečaćeno.
Zapecaceno kao i sve nadogradnje do sada.... kao i ona koju su radili u Fruskogorskoj pod okriljem sredjivanja fasade... Zapecatili - a eno je onolika, samo sada uklopljena u "novu"fasadu...
 
Ovo i nas čeka ako se ne stane na put ovom cunamiju divlje gradnje i fušerisanja

rts1jou3-e1510572453591.jpg


Posledice zemljotresa u Iranu i Iraku. Ova zgrada je još i dobro prošla u poređenju sa drugima u svojoj okolini.
 
Divlja drzava - divlja gradnja, nema divlje gradnje to su fore za nas. Bespravna gradnja se ne zaustavlja i nerusi jer je dobro dobro podmazana. Jos mnogo vode ce Savom i Dunavom proteci dok ovo ne postane pravna i uredjena zemlja.
 
Da hoce divlju gradnju bi zaustavili za 2 mjeseca
Drzava kupi mehanizaciju ili angazuje neko jp koje je ima posto privatnici nece time da se bave ucestvuju na tenderima i cim gradjani prijave saljes insoekciju stavi traku ako se pojave i krenu da rade i dalje pohapsis i posaljes bagere da sravne tako 40 objekata 41 nece pasti na pamet znace da ce doci da sruse
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=492194#p492194:2v20q18l je napisao(la):
Bender Rodriguez » 14 Nov 2017 11:52[/url]":2v20q18l]Ovo i nas čeka ako se ne stane na put ovom cunamiju divlje gradnje i fušerisanja

rts1jou3-e1510572453591.jpg


Posledice zemljotresa u Iranu i Iraku. Ova zgrada je još i dobro prošla u poređenju sa drugima u svojoj okolini.

Проблем који сам себе решава хехе
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=489963#p489963:3jsycidh je napisao(la):
Nebojsa » 06 Nov 2017 21:55[/url]":3jsycidh]mrdulovic, spatiot.

Meni se taj koncept zaklanjanja i zamaskiranja kica, gluposti i primitivizma drugim objektima uopste ne svidja. To ostaje pa ostaje, zamaskirano je sa gledista siroke perspektive ali lokalno to ostaje tu da svojom pojavom narusava okolinu i ruzi grad. Ovo kao i ono na trgu republike i jos dosta toga sirom grada treba po kratkom postupku sravniti sa zemljom kao primer za ubuduce. Sta postizemo zamaskiranjem? samo saljemo poruku primitivnom sljamu sa parama da i dalje moze da racuna da radi sta hoce, da ce korupcija i mito i dalje cvetati i biti glavni obrazac u izgradnji i da je urusenost sistema sve veca. Verujem da svako normalan kad vidi ove prizore da se prekrsti i zacudi. Ovo je sramota za grad i tako se prema tome i treba ophoditi. A sto se Karica tice mislim da je malo spusten na zemlju i evo nema ga ne talasa vise vec malo duze vreme.

Треба 90% града сравнити са земљом ал фали кеша јбг
 
Grad je arhitektonski i urbanisticki haotican, nema harmonije i reda cast nekim delovima. U zadnje vreme pozitivne stvari se desavaju gradi se stvarno lepa arhitektura ali na mestima starih stracara a bahata divlja gradnja i nadogradnja se ne diraju. Vec sam reako u postu iznad, ovde je korupcija pustila zile duboko u zemlju i rasirila se nenormalno, politicare i direktore komunalnih sluzbi i inspektorijata zanimaju samo biznis kombinacije.

Ne fali toliko kesa koliko fali normalnog zdravog sistema.
 
Samo bahato!



Cara Uroša 15, između Zmaja od Noćaja i Jevremove. (ako se neki inspektor ili komunalac slučajno za**be pa poželi da obiđe lokaciju)
 
Stanari vjerovatno dali saglasnost da bi dobili krov bar je prozore sravio iznad starih jos ako bi uradio fasadu
Ovo treba na tviter ima li ministarka isti da se zaspe divljom gradnjom
 
Bezistan, "kozara" "dom sindikata" ?!

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Ko je to bacao ili su ostatci rekonstrukcije krova kozara
 
Ovo je neko sa tvitera fotografisao, nemam vise informacija. Slika govori za sebe.
 
NE POŠTUJE SE NALOG O ZATVARANjU GRADILIŠTA: Grade još brže u Cara Dušana
bgd-cara-dusana-parking-2411-20.jpg

Uprkos rešenju Opštine Stari grad o obustavi i uklanjanju bespravno podignutog parkinga u Cara Dušana 60 na Dorćolu, radovi se nastavljaju punom parom!

UPRKOS rešenju Opštine Stari grad o obustavi i uklanjanju bespravno podignutog parkinga u Cara Dušana 60 na Dorćolu, radovi se nastavljaju punom parom! Radnici su već asfaltirali prilaznu stazu, a uveliko se radi na farbanju ograde i postavljanju metalne podloge.

Pripremanje podloge za izgradnju parkinga počelo je pre dvadesetak dana, a nakon protesta stanara, starogradska inspekcija u sredu je donela rešenje da se gradilište zatvara. Kako su potvrdili u Opštini, investitor je "Novi dom", koji ima rok od 15 dana da primi rešenje i postupi po njemu. Po svemu sudeći, on niti planira da povuče radnike, kao ni da ukloni do sada izgrađeno. Kako su se reporteri "Novosti" uverili, tek je prilaz presvučen novim asfaltom, a u toku su radovi na presvlačenju betona metalnim pločama.

- Džabe je doneto to rešenje, kad on za tih 15 dana može da završi započeto - kaže M. P, jedan od stanara. - A s obzirom na to da Opština nema para za rušenje, ne može mu niko ništa. Završiće parking i pustiće ga u rad. A on je postigao šta je hteo.

Kako nezvanično sanajemo na terenu, buduće parkiralište namenjeno je zaposlenima banke koja se nalazi na toj adresi. Radnici nisu bili raspoloženi da govore, a samo su kratko prokomentarisali da su oni angažovani da završe svoj deo posla.

Stanari ovog kraja izašli su na ulicu pre nekoliko dana kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog toga što im se umesto ranije obećanog uređenog platoa ispred zgrade, gradi parking.
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... ara-Dusana
 
Kako to ovde nemaju uhodan sistem izvrsitelja ? Recimo. nelegalni objekat se uklanja o trosku investitora koji je ovde ocigledno poznat.
 
Ma namjerno nece bre mogu i da pohapse radnike koji rade na zapecacenom gradilistu
 
Kakvo bre resenje, blokiras mu racune i cao zdravo. Pa da vidim kako ce tad da posluje.
 
E ljudi pa ovi ovcari nisu u stanju da zaustave ni asfaltiranje parkinga a mi kao ocekujemo da zaustave i ruse gradnju, tj na hiljade objekata sirom Srbije???! Ko je ovde lud, mi ili oni?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=492653#p492653:elcfhzq5 je napisao(la):
Bender Rodriguez » Sre Nov 15, 2017 8:35 pm[/url]":elcfhzq5]Samo bahato!



Cara Uroša 15, između Zmaja od Noćaja i Jevremove. (ako se neki inspektor ili komunalac slučajno za**be pa poželi da obiđe lokaciju)
file.php

Bože kakav Bangladesh. Svaki put kad pomislim da se više neće dogradjivati barem po UŽEM CENTRU, neko me uvek demantuje. A nema više ni tog principa da se barem sredi fasada kad se nešto dogradi. Pitam se kada su stanovnici centra postali ovakvi cigani.
 
Trenutno imamo dva divlja gradilišta koja rade i pored zabrane (Cara Dušana i Ustanička). Šta reći...

U Cara Dušana imamo obezbeđenje zabranjenog gradilišta, a u Ustaničkoj je palo malo građevinskog metrijala sa vrha zgrada i oštetilo par automobila (na sreću, to se desilo oko ponoći).
 
Vrh