Šta je novo?

Косанчићев венац - ревитализација

Pogresili ljudi inace nisu morali da sklanjaju zbog bandera i nije im prvo gradiliste gdje malte nr sve urade pa rade rasvjetu

Mirno i dalje na Kosancicevom vencu:

Fotka od danas:Pogledajte prilog 6

Sem sto rade dodatne prikljucke za toplovod, gde su stanari uspeli da pojure Toplane da im obezbede prikljucak pre nego da se zavse radovi (apropo price o blagovremenoj koordinaciji radova sa instalacijama i potrebama gradjana)Pogledajte prilog 5

Ali zato se vredno radi u parku kod Fruskogorske (spomenik Nesvrstanima)... Kao sto je Posmatrac rekao - potpuno rade park iz pocetka, novo poplocavanje itd... :bash: Medjutim, kako god da je doslo do greske, ovo resenje (bar za sada) izgleda daleko bolje od prethodnog gde je bilo nekoliko razlicitih vrsta poplocavanja i to u nekom bezveznom dizajnu. Ovo deluje mnogo primerenije za ovaj prostor (granitna kocka itd). Ali hajde da sacekamo kraj ili bar konacne obrise parka pre nego da odahnemo :D
... Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=410699#p410699:23593181 je napisao(la):
milos.tro » 14 Oct 2016 14:01[/url]":23593181]14.10
file.php
+1 :)
al
Jel sigurno kaldrma ide preko :shock:

Fala +1 :)
bio sam se prepao ,
jer tu je posebna poslastica Kos. venca .- vidikovac sa starim otovrima iz podzemnih laguna
:sesir:

Kaldram je bila položena na golu zemlju. Zato je i vremenom došlo do pomeranja kamenja.

Au, pa koliko će ta kaldrma da bude debela (2. slika gde je otvor šahta na 40-ak cm).

Pretpostavljam da beton ide izmedju kamenja (kaldrme).

Можда иде песак између асфалта и калдрме? Није богами ни мало камење старе калдрме, види се лепо на слици Фрушкогорске где су поставили коцкасту калдрму у парку.

Jel trotoar previdjen za rekonstrukciju takodje i hoce li biti ujednacen?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=413492#p413492:2z2mddud je napisao(la):
Galeks » 30 Oct 2016 09:21 am[/url]":2z2mddud]Jel trotoar previdjen za rekonstrukciju takodje i hoce li biti ujednacen?
Po prici majstora koji rade obnovu ulice (jer zvanicnih nema), kada se zavrsi kaldrmisanje (navodno kaldrma je odneta negde na "sigurno") onda ce se raditi sredjivanje trotoara i to sa originalnim kamenimm plocama koje ce se prethodno obeleziti srediti i vratiti na isto mesto. Tamo gde fale ploce (sada betonirano, asfaltitano itd...) stavice se kaldrma. Trotoari ce biti denivelisani i manje vise istih dimenzija kao i do sada. To je vest od pre mesec dana. Bila je prica i da ce se osvetljenje postavljati po sredini ulice. Medjutim, kako oni stalno menjaju projekat u hodu (a pitam se da li on uopste postoji, obziorom da jos nijednom nisam video nikog ko nosi neke planove itd...) pitanje je sta ce od ovoga biti na kraju...

Pocelo je sredjivanje trotoara,neparna strana od broja 1. Od obelezavanja ploca nema nista, samo skidaju i stavljaju na gomile.

Inace o kvalitetu radova mogu posvedociti proslonedeljna desavanja ispred broja 6. U utorak su zgrade prevezane na nove vodovodne cevi. U sredu prilikom zatrpavanja peskom iskopanih kanala, dolazi do kvara ispred broja 6 i voda krece da se izliva na ulicu. U cetvrtak obavljena popravka. U petak dolazi do novog kvara na istom mestu, neposredno pred pocetak asfaltiranja. Voda koja se izliva ne sprecava asfaltiranje, vec asfaltiranje se obavlja tako sto se zaobilazi i preskace deo gde voda izbija. Ceo vikend voda i dalje curi. Tek u ponedeljak uradjena nova popravka i zaustavljeno isticanje vode.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=414252#p414252:1ftiom51 je napisao(la):
varos kapija » 03 Nov 2016 01:39 pm[/url]":1ftiom51]Pocelo je sredjivanje trotoara,neparna strana od broja 1. Od obelezavanja ploca nema nista, samo skidaju i stavljaju na gomile.

Da, video sam sinoc - nisam ni hteo da fotkam, nema smisla... Obecanje, ludom radovanje! A i video sam taj "potok" kako je ceo vikend kuljao, skoro kao gejzir... Ma, sta da se vise prica.

Pitanje je da li ce da vracaju sav kamen jer je prilicno neujednacenih dubina, npr. video sam nekoliko bukvalno mini stena koje su obradjene samo sa gornje strane a idu u dubinu preko 30cm, a zatim sledeci kamen ide 10ak cm. Prilicno je naporan posao to sve sloziti... Mozda je najbolje ubaciti obradjenu kaldrmu (te vrste naravno), doduse to niti sam video kod nas niti znam da li iko to ovde radi. Ima u Francuskoj bas dosta. Trotoar je vec druga prica, sa njim ne bi trebalo da bude problema. I prava je steta sto nakon rekonstrukcije nece biti zatvoreno za auta.

Јесу ли обрађивали скорије камен, или мислиш на стање које су затекли?
И мени је доста ствари око ове реконструкције чудно :/ прво што и сам кажеш различите величине камена, друго што се и сам камен разликује од места до места (велике плоче, мале коцке, асфалт, а негде нема ничега.) Плус је велики број плоча поприлилно оштећен. Највећа мистерија ми је сам коловоз, где нису ни плоче, ни коцке, већ потпуно неправилни облици са свих страна.
Разумем да треба да остане улица аутентична, али ако не буду мењали добар део материјала џаба смо се радовали...

Гледао сам на Хрватским форумима шта они раде у Загребу, делује поприично квалитетно, ево пар фотки реконструкције Радићеве улице у Загребу.

Nije lose ovo, ali nije ista vrsta kamena, kamen na Kosancicu je vrsta koje najvise ima u rekama...

Dole od Velikih stepenica do Karadjordjeve takodje je kaldrma identicna onoj gore, samo sto je na jednom delu asfaltirano ali dosta tanko pa se i tu vidi kamen... Trebalo bi to u paketu sa Kosancicem da urade. :sesir:

А тротоари? Видим да их нису нигде дирали..да ли је могуће да ће остати у овом стању?

Postaviti oblutke u 21. veku je toatlni kretenizam . Lomiti noge kao i obucu je neprimereno. Kada vodim nekoga niz Skadarliju molim boga da se ne spotakne i nepolomi vrat.

Косанчићев венац - ревитализација
Postby CASTELBIANCO » 07 Nov 2016 18:31

Postaviti oblutke u 21. veku je toatlni kretenizam .......

Moze li IKO ovo da mi pojasni ..... ne kapairam :shock: :shock: :shock:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=415239#p415239:18tdpqnf je napisao(la):
CASTELBIANCO » 07 Nov 2016 07:31 pm[/url]":18tdpqnf]Postaviti oblutke u 21. veku je toatlni kretenizam . Lomiti noge kao i obucu je neprimereno. Kada vodim nekoga niz Skadarliju molim boga da se ne spotakne i nepolomi vrat.

Ja sam video zgodne cice u stiklama dvanejsticama koje se tamo dobro snalaze. :D

Vrh