Šta je novo?

Косанчићев венац - ревитализација

kola_censored_1000x0.jpg

Ipak smeju...:)

Inace covek je otisao na more i ostavio ovako auto.

OK, ako je uplatio mesečnu pretplatu (ili pretplate) za period kada nije u Beogradu, onda nema tu nekog problema.
I ovi radovi i zatvaranje za saobraćaj su krenuli nekako "na bum".
Nije mi jasno što ga odmah nisu preneli...

Verovatno će da ga rade kad vrate kaldrmu.
Ljudi moraju nekuda da se kreću.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=407840#p407840:bnqnhpfl je napisao(la):
Дошљак » 27 Sep 2016 07:59 pm[/url]":bnqnhpfl]Какав им је план за тротоар?

Trotoari ostaju. Navodno - tamo gde je kamen, bice obelezen svaki i vracen na isto mesto. Tamo gde je asfalt, bice kaldrma. Trebalo je tako i sa kaldrmom, da sd obelezi i vrati, ali su se izvodjaci bunili i rekli da u 150 dana to nije moguće i onda je grad pred same radove odustao od toga. Skidaju se sve bandere i ubacuju se kandelabri po sredini ulice. Navodno, kandelabri se proizvode u Belgiji...

Проблем им коцка или она стара турска калдрма? Надам се да ће оне бетонске правоугаонике којих има на пар места на тротоару заменити. Како видим биће то симпатична мешавина подлога.

Планирају оне кандалабере из књиге стандарда - тип аутентик или неке друге? Поздрављам уклањање оних сеоских бетонских бандера са кабловима и сматрам да их треба избацити из градске зоне у потпуности, а електро водове свуда спорвести подземно.

Поздрав друштво, неки од вас ме знају са SSC-а, а овде сам нов :) (ако постоји некакво правило око представљања итд, молио бих вас да ме само упутите ;) )

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=407851#p407851:orgdmgyz je napisao(la):
gradjanin » Uto Sep 27, 2016 9:43 pm[/url]":orgdmgyz]
Trotoari ostaju. Navodno - tamo gde je kamen, bice obelezen svaki i vracen na isto mesto. Tamo gde je asfalt, bice kaldrma. Trebalo je tako i sa kaldrmom, da sd obelezi i vrati, ali su se izvodjaci bunili i rekli da u 150 dana to nije moguće i onda je grad pred same radove odustao od toga. Skidaju se sve bandere i ubacuju se kandelabri po sredini ulice. Navodno, kandelabri se proizvode u Belgiji...

Што се расвете тиче, ја сам чуо да улица остаје проходна за саобраћај све док се не изгради нова гаража у близини, тако да ми је мало чудно да постављају расветне стубове баш по средини улице :/ Али свакако ме радује уклањање бандера и напокон оживљавање тог дела града.

Има ли неко представу како ће све изгледати након реконструкције, хоће ли можда мењати и дрвеће?
Некако не могу да замислим како цео пут може изгледати боље са истим каменом, имам осећај да ће и даље бити неравно... Ако неко има пример како може у најбољем случају изгледати нека окачи фотку :)

Čemu služi to obeležavanje kamena i vraćanje na isto mesto? Mislim kao da je bitno da li je kamen tu ili 10 ili 100 metara dalje ako se cela površina poploča tim kamenom što je skinut.

Па да се зна где је који камен био , а да би се на тај начин уклопило како је било. Ако се поставе на нека друга места на 10, 15 метара даље , поремети се ред слагања.

Znači SVAKI kamen su označili brojem vodeći računa o orijentaciji?!
Kako god da su uradili ja očekujem da će biti ravnije nego pre da mogu, npr, i invalidska kolica da prođu.

Poslato sa telefona

Ako vrate isti kamen tockasima i dalje nece biti mnogo prijatan kao podloga za setnju, bez obzira sto je ravnije nego pre.
Sad, mozda ce nekom vise, nekom manje smetati, modernije verzije invalidskih kolica su prilagodjenije ovakvim i sl. terenima, pa onda bude nezgodnije damama u stiklama da hodaju nego invalidima da se voze..
Donekle stvar navike, eto u Skadarliji postoji vrlo slicna kaldrma, a ne znam da li se ikad neki tockas pozalio da mu se drmaju kolica.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=407851#p407851:2eefkzgn je napisao(la):
gradjanin » 27 Sep 2016 08:43 pm[/url]":2eefkzgn]

Skidaju se sve bandere i ubacuju se kandelabri po sredini ulice. Navodno, kandelabri se proizvode u Belgiji...

Ovo zvuci kao losa ideja, mozda gresim, ali mislim da Kosancic treba da ostane sto autenticniji orig. izgledu. To ne znaci da ne treba da postoje neki moderni elementi kontrasta i estetike radi itd, ali to je drugacija prica. Bitno je da ne ispadne kich u pokusaju da izgleda "starije" i pseudo-autenticno. (Skoplje)

U Skadarliji, da opet uzmem kao primer, postoje oni prepoznatljivi, najklasicniji kandelabri, koji nisu autenticni, ali nisu ni nametljivi i uklapaju se krajnje pristojno.

https://www.google.at/maps/@44.8186688, ... 312!8i6656

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=408004#p408004:2ue1ovj2 je napisao(la):
Biciklistkinja » 28 Sep 2016 06:54 pm[/url]":2ue1ovj2]Čemu služi to obeležavanje kamena i vraćanje na isto mesto? Mislim kao da je bitno da li je kamen tu ili 10 ili 100 metara dalje ako se cela površina poploča tim kamenom što je skinut.
Ako se kamen ne obelezi, trebalo bi tri puta vise vremena da se posle slozi, svaki je razlicitih dimenzija. Ako se obelezi i vrati na svoje mesto, to je samo slaganje po semi i ide daleko brze.

astrodule":2ue1ovj2 je napisao(la):
Znači SVAKI kamen su označili brojem vodeći računa o orijentaciji?!
Kako god da su uradili ja očekujem da će biti ravnije nego pre da mogu, npr, i invalidska kolica da prođu.
Trotoari ce biti ravniji jer su i sada ravni, zapravo sam kamen je ravan. Na stranu sto su trotoari bili izlokani pa su bili puni rupa i izgledali neravni. Kaldrma ostaje - kaldrma, gruba i neravna, nece bas moci da se seta u stiklama, ali ce moci po trotoaru.

gishko":2ue1ovj2 je napisao(la):
Што се расвете тиче, ја сам чуо да улица остаје проходна за саобраћај све док се не изгради нова гаража у близини, тако да ми је мало чудно да постављају расветне стубове баш по средини улице :/ Али свакако ме радује уклањање бандера и напокон оживљавање тог дела града.

Има ли неко представу како ће све изгледати након реконструкције, хоће ли можда мењати и дрвеће?
Некако не могу да замислим како цео пут може изгледати боље са истим каменом, имам осећај да ће и даље бити неравно... Ако неко има пример како може у најбољем случају изгледати нека окачи фотку :)
Pa i ja sam cuo da ce biti prohodna neko vreme, ali ovo za bandere mi je rekao licno izvodjac radova. Sada kako ce to prakticno izgledati - ne znam...Ne postoji nijedna slika ili render, na tabli je samo izvod iz plana instalacija...

Inace, ceo ovaj posao oko radova na Kosancicevom vencu je obavijen velom tajne. Sve se desilo odjednom i bez objasnjenja. Stanari ni jednom nisu bili obavesteni o radovima, sem sto je sporadicno pisalo u stampi i sto su dobili obavestenje dva dana pred pocetak radova da uklone kola iz ulice. Sada je pometnja po K. vencu jer ljudi shvataju da prolazi toplovod, a oni nisu obezbedili prikljucke za svoje zgrade. Izvodjaci pak govore da je sada jedina prilika za to - kada se sve bude zatrpalo, ulica se sigurno nece otkopavati godinama. Svi se zale, kazu sve se desilo za vreme godisnjih odmora - pricalo se godinama da ce radovi poceti, pa svakog proleca i kada su ljudi digli ruke, odjednom se sve desilo. Na gradilistu je gomila podizvodjaca koji ne znaju siru sliku, plase ljude za sve i svasta... Tako isto za parkiranje, te moci ce, te nece moci. Te gradice se garaza ispod Brankovog mosta, te ispod novog kulturnog centra. 80% stanara su stariji ljudi koji se plase da li ce moci kolima da dolaze do kuca. Niko nista ne zna, kao da je u pitanju zamena asfalta, a ne zatvaranje ulice za saobracaj, a niko od nadleznih ne govori sta je plan... Ne zna se za drvece, neko kaze da ce se sva zameniti novim, neko da se nista nece dirati. Ne zna se za podzemen kontejnere za djubre, da li ostaju ili ne. Ako ostaju, onda znaci da ce kamioni prolaziti kroz ulicu, ako mogu kamioni, mogu i kola... Tipicna srpska kombinacija na delu: nezainteresovanost stanara i neprofesionalizam gradske vlade. Ne znam sta je gore :bash:

Sve se u vezi ovih radova u centru se svelo na politiku - sva sreca pa su izbori skoro, ne bi videli nista od pesacke zone. Ali opet, bas tolko potcenjivanje inteligencije gradjanja je vrlo ponizavajuce...

Игоре, знаш ли шта се ради са дрвећем (хоће ли се мењати новим), и да ли си сазнао можда где ће се постављати расвета, gradjanin је помињао да ће ићи по средини улице.

Мада, све сам нешто скептик да ће све испасти тип топ, с обзиром да се враћа стари материјал, чак не знамо ни који је стандард званичан за тротоаре тамо, јер их је било различитих, тј нису били свуда идентични, а оне велике плоче су добрим делом оштећене, било би добро када би барем ишле на неку дораду...

Mene zanima da li ce trotoari i ulica biti u istom nivou s obzirom da ce u nekom trenutku cela ulica postati pesacka zona?

OK, ali time bi se narušila autentičnost tog prostora.
Za snimanje filmova i TV serija, npr, bandere mogu da se privremeno sklone. A znamo kako smešno izgleda npr Knez Mihajlova u "Montevideu"...

Relja to je vise do bjelne ustede prilikom snimanja filma inace to moze da se elegantno odradi
Sto se tice kosancica ostaje ivicnjak izdugnut trotar kao sto je sad

Radovi na Kosancicevom vencu su se usporili, vec poslednjih sedam dana se vrlo malo radi. Po istoj formuli kao sto je i bilo kod Pevca: intenzivni radovi na pocetku, pa onda par meseci po par majstora tu i tamo a onda poslednje dve nedelje dan i noc... Nadam se da gresim.

Fotke od danas:
Pogledajte prilog 10Pogledajte prilog 9Pogledajte prilog 8Pogledajte prilog 7Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3

Obezbedjenje na gradilistu nikakvo - ne znam kako ce biti kada krenu kise, treutno su samo po par dasaka rasporedjene tu i tamo...
Pogledajte prilog 5

A primetio sam da su neke od kamenih ploca obelezeni. Doduse kredom, pa mi nije bas jasno kako to ostati. Sem ako nije samo neka priprema u pitanju. Prvo sam mislio da su sve obelezene pojedinacno:
Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1

A onda sam video da su ujednom delu sve obelezene istim brojem...

Ali dobro, radi se... :gobb:

Без текста сам. Одем данас да видим да ли су се радници ЈКП Зеленила вратили на градилиште парка у Фрушкогорској и затекнем ШОК. Све што је било поплочано - уклоњено је. Ивичњаци ископани, као да су хулигани ушли и уништили градилиште. Међутим, кда сам мало боље погледао ограда је и даље ту, али се десила једна промена, постављене су мале бандере са расветом. Да ли је могуће да је једна екипа скоро па до краја поплочала стазе у парку да би на крају дошла друга да то поруши јер неко није на време уградио бандере и струју?! Извините што сам овако таблоидним речником, али мислим да је ово заиста невероватно :shock: :(

Pogledajte prilog 1

Vrh