Šta je novo?

Косанчићев венац - ревитализација

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Ne verovatno ,
dočekah i to da se Beogradski Montmartre napokon sredjuje
ako ga srede
idem odma da se učlanim i glasam za još jedan nj. mandat

Ja se jedino bojim da predstojeca rekonstrukcija i zatvaranje ulice za koju godinu ne dovede do kaficizacije Kosancicevog venca i postane nova Skadarlija.

Ne znam u kakvom su stanju prizemlja kuća u tom delu, ali uopšte ne bih imao ništa protiv kafića / kafanica, sa jednim redom stolova ispred.

Ja ne bih voleo da vidim novu Skadarliju ona je ipak jedinstvena i takva treba da ostane, ali mozda neki Dzez sadrzaj, Stand-up kutak, neke malo opustenije varijante ali neupadljivo. Mozda i nesto poput Smokvice u Kralja Petra...
Sto se rekonstrukcije tice, Svetivoda, + za slike, nadam se dobroj rekonstrukciji i da ce one podzemne kontejnere sa slika srediti kako treba.

To što Galeks kaže. Mislim da bi poenta rekonstrukcije pešačkih zona i bila potpuna ako bi svaka ulica/trg imali nešto svoje. Skadarlija je boemska četvrt, Knez Mihajlova trgovinski deo, Zmaj Jovina i Studentski Trg nose kulturni sadržaj, ovde može neka alternativa, kafići u Kosančićevom i Toplicinom vencu. I tako kompletiraš centar grada.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=404922#p404922:2vxoqmdh je napisao(la):
Galeks » Pet Sep 09, 2016 6:17 pm[/url]":2vxoqmdh]Ja ne bih voleo da vidim novu Skadarliju ona je ipak jedinstvena i takva treba da ostane, ali mozda neki Dzez sadrzaj, Stand-up kutak, neke malo opustenije varijante ali neupadljivo. Mozda i nesto poput Smokvice u Kralja Petra...

Voda mi ide na usta.

Sami prizor K.Venca bez automobila vec izgleda kao napredak.
Rekonstrukcijom ce postati atraktivnije mesto za obliazak, verovatno ce nici koji kafic, ali ne mora svako mesto u gradu biti krcato ugostiteljskim ponudama zato sto je ambijentalno i istorijsko. Dovoljna je jedna terasa sa pogledom na reku, neki mini ulicni fest par puta godisnje i to je to.
Rekonstrukcija je potrebna bez obzira da li ce KV postati top turisticka destinacija ili samo lep i miran deo grada.

A gde je odneta kaldrma? I zasto? Pretpostavljam da ce se skidati vise slojeva, sredjivati infrastruktura ispod ulice, ali ako je vracaju nazad, kako to da nije tu negde blizu? A pri tome su izjavili da se sve zavrsava do 18.9.? Bar je u novinama tako pisalo. Sta sam to propustio?

Do 18 .9. Se zavrsavaju vodovodne instalacije a drugi radovi traju kaldrma je vjrovatno odnjeta negdje na ciscenje i mora biti vracena

Pa to je takozvana turska lomljena kaldrma vratice je jer je to dio zasticene cjeline da su mislili da je majnu uradili bi to jos 70 tih kad je bila predhodna rekonstrukcija

Nije to neka nauka za parisku i becku ti trebaju majstori a ovo moze i okativno treba neko znanje vidjecemo sta ce biti

Слике 09.септембар 2016.

Пошто сам био на ревијално-меморијалној трци Гранд При Београда, трка око Калемегдана, свратих и до Косанчићевог венца.

Ради се, али да кренемо редом. Обавезна табла о радовима је ту код бараке Сигмапројекта.
Pogledajte prilog 38Pogledajte prilog 37
Има у улици и малих кафаница
Pogledajte prilog 36
Поглед према Новом Београду
Pogledajte prilog 35
Споменик Михаилу Петровићу „Мики Аласу“, професору др математичких наука
Pogledajte prilog 34
Поглед на улицу Краља Петра и Патријаршију
Pogledajte prilog 33
Довде се може колима, а онда обавезно лево скретање у Задарску улицу
Pogledajte prilog 32Pogledajte prilog 31Pogledajte prilog 30
Одавде су почели радови до лакат кривине и даље лево према тј. до Поп Лукине улице.
Pogledajte prilog 29Pogledajte prilog 28Pogledajte prilog 27Pogledajte prilog 26Pogledajte prilog 25Pogledajte prilog 24Pogledajte prilog 23
Поглед уназад
Pogledajte prilog 22Pogledajte prilog 21
Бомбардована стара Народна библиотека
Pogledajte prilog 20Pogledajte prilog 19Pogledajte prilog 18Pogledajte prilog 17Pogledajte prilog 16
Овај јако леп запис је био раније ту постављен, слику сам пронашао на интернету.
how to screenshot on windows 7
Нажалост, део палтна које је у облику ткз. билборда, сликарке Љубице Цуце Сокић „Косанчићев венац 1949.“ , је од неких болесника у мозак ишарано у доњем делу. Жалосно и тужно, а шта би ова шкработина требала да значи, то вероватно само они који су нашкрабали знају, а можда и не !
Pogledajte prilog 15Pogledajte prilog 14Pogledajte prilog 13
Даље према Поп Лукиној
Pogledajte prilog 12Pogledajte prilog 11Pogledajte prilog 10Pogledajte prilog 9
Спуштам се према Фрушкогорској улици и парку несврстаних земаља.
Pogledajte prilog 8Pogledajte prilog 7Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1

Da li će se rekonstruisati i trotoar ili samo kolovoz?

Na svim fotografijama do sada se vidi da je uklonjena kaldrma, ali ne i kameni blokovi sa trotara koji takođe nisu više u istoj ravni...

Pa moraju omoguciti prilaz ljudima koji tamo zive i rade trotar kad srede kolovoz meni tako djeluje logicno

A oni bolesnici koji su iškrabali bilborde zaslužuju "pretucanje" od strane nadležnih... Koje naravno zabole.

Najlepša kaldrma Beograda :D :D :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405150#p405150:1ur1npi2 je napisao(la):
Гага » 11 Sep 2016 02:40[/url]":1ur1npi2]
file.php

Gaga + 1 :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405219#p405219:cw6aoqxi je napisao(la):
spatiotecte » 11 Sep 2016 03:53 pm[/url]":cw6aoqxi]kaldrma je iz doba turske, ali zna li se tacno koliko je stara?
Dobro pitanje.
Tražio sam po Godšnjacima na
http://beogradskonasledje.rs/casopis-nasledje
ali nisam ništa pronašao.

Sasvim sigurno da je podizana u XX veku - ispod je položena kanalizacija...

Vrh