Hvala Vam na komentaru, ali mislim da to nije dobro poredjenje. Strah od visine je iracionalna fobija, jer retko ko zapravo ima posledicu od samog zivota na visem spratu, tj. statisticki je mala sansa da ce ispasti kroz prozor i da ce se zapravo nesto lose desiti. S druge strane, strah od provalnika u stanu na prizemlju je racionalan i opravdan, ne spada u domen fobije, nego proste statistike da se stanovi u prizemlju najvise obijaju.
Ljudi koji hoce da zive u prizemlju a ne razmisljaju o potencijalnim manama i kako da ih preduprede (tipa kroz postavljanje ograde), po meni jednostavno nisu dovoljno razumni i racionalni. Sto bi se reklo, it's an accident waiting to happen.
Hvala vam u svakom slucaju jos jednom svima na komentarima, mislim da cemo ipak odustati od ovog stana. Investitor nije stavio betonsku ogradu sto verovatno znaci da po urbanistickom planu nije predvidjena, i sto znaci da bi i svaka dalja mogucnost ogradjivanja nekom cvrscom varijantom, verovatno bila nemoguca (legalnim putem), a ne pada mi na pamet da mi nesto na divlje pobijamo ograde i pravimo ruglo od objekta. Bas mi je krivo, ali pomislim na pakao potencijalne dalje prodaje stana u prizemlju ako za godinu dana shvatimo da to nije za nas a dali smo 350.000.