Šta je novo?

Електрични аутобуси / Elektricni autobusi / E-buses

Na stajalištima gde je stajao 22A, a sada EKO 2, nema oznake za 22A. Barem ona gde sam bio juče i danas.
 
Realno gledano će retko ko i koristiti tu liniju. I sama 22A je bila često prazna. Nema tolike potražnje da sa bazena ideš do Beograda na vodi, kada imaš pešačku rutu, koja je, čini mi se, brža. Pored toga imaš tramvaj 11 koji te vodi na isto mesto, bez kruženja okolo naokolo. U krajnjem slučaju se do Trga može i prošetati - 10ak minuta od autobuske do Trga, od kog (i preko Zelenog venca) imaš vezu sa dobrim delom grada.

Bolje da su uzeli neku postojeću liniju - tipa 32E, 35/35L prebacili u to čudo...
 
22A je bio prazan jer mnogi putuju dalje od Slavije pa niko nece da ide njime nego ceka 29. Koji je uvek prepun.

Samo jos jedan u nizu razloga da imbecili vrate 21 i 22 do Studentskog.
 
32 i 32E, ne može. Ne postoje tehnički uslovi u Višnjici. Em usko tamo, em autobus vozi u rikverc u poprečnu ulicu koja je blagim nagibom, da bi promenio smer.
 
Dobro, znam za to. Ali mogla je da bude bilo koja druga linija, koja je realno korisna. Dao sam slučajno primer te dve.
 
Beše eko linije imaju max autonomiju baterije do 8 km ili grešim? Mislim da 35 i 35L otpadaju zbog baterije. Za 32 se godinama muče sa pomenutim okretanjem, nepregledno kod škole, izgradjena bar jedna zgrada u sporednoj ulici, nebezbedno. Sećam se da je jednoj ženi srušena kuća pre nekoliko god sa razlogom gradnje okretnice i više nikad se nije pisalo o tome.

Kada smo kod 35L, komotno može 67 da se vrati na omladinski i deli stanicu sa 202, ionako 35L ide vikendom, ako ne grešim. Taman redji red vožnje može da se popuni sa 35L ako se djp bude pozivala na prostor na okretnici. Dobro, da ne idem off topic.
 
I kako sad vegebus, koji je iza mene na semaforu, da prođe ka Studentskom.. :unsure:
vesiću, vesiću..

20220126_093457.jpg

Kombi je btw parkiran radi isporuke robe..
 
Nije još koliko znam. Ostaviće je do aprila verovatno, onda će nju da ubiju a 29 i 31 iskasape do Slavije.

Да ли је ово поуздана информација? 31 је можда "најметроликија" линија у Београду од кад су сређени семафори у Устаничкој. Јако се брзо и поуздано стиже до центра града.
 
Nije pouzdana informacija, odmah da naglasim. Samo nagađam i predviđam na osnovu svega što rade i što se čuje između redova i van robotske štampe.
I kako sad vegebus, koji je iza mene na semaforu, da prođe ka Studentskom.. :unsure:
vesiću, vesiću..

Kombi je btw parkiran radi isporuke robe..
Pa nikako. U tim okolnostima dešava se ovo što sam sinoć zabeležio:
vegan2-2-jpg.125510


Prosto, čak i da je trasa linije drukčija, i najbolja koja je mogla da se sprovede, sam način na koji je sve ovo urađeno i sprovedeno je skandalozan i definitivno svojevrsni rekord idiotluka i političarenja, čak i u ovoj Srbiji u kojoj smo videli sve i svašta. Da neko uvede i ozvaniči trasu autobusa tako da on pri svom prolasku krši zakone, zbunjuje vozače, pravi (upada u) konfliktne situacije... to do sad stvarno nismo imali.

Da su barem objavili i raširili da rade na trajnom rešavanju toga, da je ovo samo privremeno dok se ne preuredi ulica/ deonica... pa i ajde. Ali jok. Ni Bosančeros, ni Gremlin, ni Saobraćajni bumbari, ni urbanisti... niko ne vidi problem u ovome, i nikome ni na pamet ne pada da pravi kolovoz na desnoj strani i ulicu koja je jedna od najstarijih i koja je uvek bila dvosmerna arterija u tom delu grada, osposobi tako da makar odabrana vozila mogu njome da prođu i u kontra smeru, od Kalemegdana ka Trgu. Jok. Bole njih...
 
Poslednja izmena:
* Ćurka:
''Zamislite da ste biciklista i da vozite sad ovde, vi ne biste mogli da vozite paralelno uz autobus''.
Ja, koji sam živeo tu i 15 godina vozio tuda bez biciklističke staze, prostim kretanjem IZA automobila, umesto da glumim Napoleona na čeku kolone, i niakd nijedan akcident nisam imao, ni tu ni bilo gde drugde u gradu:
e26a9615712100db4b6d1ca132aaca18.jpg

* Moram da kažem ''ćurka'' jer na politizovani problem reaguje novom politizacijom, od miša pravi slona i zaista izgovara neke stvari koje veze s mozgom nemaju.

Inače, ovo je ono što hipster ekipa na biciklima treba da zahteva, a što su svi i na temi lepo iskulirali:
uzun-mirkova-predlog-jpg.125502

Osim ako neko ima neko bolje rešenje, što ću vrlo rado saslušati... Ali ne videh ga / ne čuh do sada.
 
Moram da dam neko svoje zapažanje koje nije obavezujuće za druge članove, u vezi priloga:

1. Vučko kaže želja da se povežu terazije i savski deo, zar nije 13ica godinama išla od kališa do brda, dobro, jeste priznao eko2 ide okolo.
2. Zanimljivo, prilog sa terena traje 6 min, gde u poslednjih 10 sekundi stiže bus na punjenje. Ako puni 8 min, onda je razmak od prethodnog polaska 14 minuta. Ili su vozači na bolovanju, možda se već neki pokvario, a dva rezervna dok dodju ili ih čuvaju.
3. Nema kritike u prilogu, a dozvoljena je na pomenutoj tv stanici. Priča, ljudi se bunili i eto 28, a ko se bunio za 19? Niko, ali eto izbori pa daj nešto. Sigurno bi i 28 vratili, ali da ne ulazim u neku raspravu.
4. Ko garantuje da će se nabavljati trole? Postoje planovi o jgsp iz 2015 godine, pa nismo dobili obećani tramvaj na bež. kosi. Doduše, u planu grada za '89 godinu je uvrštena linija trole 35 do jerkovića, pa 33 godine kasnije nije provučen niti metar mreže, a ona ode na lešće, da ne budem sarkastičan.
 
Треба тражити повратак 19, 21 и 22 до Студентског трга и не треба дозволити скраћивање 29 и 31. Поред тога што је скраћивање 19, 21 и 22 и потенцијално скраћивање 29 и 31 до Славије обична спрдња над грађанима, скраћивање 31 би само проузроковало додатно закрчење саобраћаја на Славији, јер би велики број путника из смера Бањице који преседају код Храма сада преседали на Славији прелазећи неколико пешачких прелаза око кружног тока.
 
Jel se uopšte ko vozi time? Ja sam se danas nešto šećkao po Trgu i ne videh putnike.
 
Večeras polazak u 23:15h sa Dorćola nije ostvaren, iako su dva busa stajala na okretnici. Naredni polazak u 23:30h uredno ostvaren, ali to mi je bilo kasno da uhvatim vezu sa Bnv.
 
Vrh