Ovo je jedino trajno i smisleno rešenje za Uzun Mirkovu, tj deo od Kralja Petra do Studentskog trga. Nije baš ispalo kako sam želeo, još se navikavam na rad u GIMPu mada mi svi lepo kažu da pređem na Illustrator i Photoshop. Ali sve u svemu, vidi se suština lakše i brže nego hiljadu reči.
Rešen problem generalnog saobraćaja iz pravca PMFa sve i da se prave nove garaže na St Trgu pa da ta vozila treba da se odvode odatle (a ne smeju na St Trg).
Rešen problem trase Vegana 2, a uz to ostavljena mogućnost da se jednog dana, daleko bilo trolejbusi spuste do 25. maja umesto raznih Vegan papazjanija.
Rešen problem svih posebnih vozila (hitna, komunalna, radna...) koja moraju da koriste ovu prečicu da ne bi kružili okolo naokolo do Trga Republike preko Dušanove i Beta Kentaurija.
Rešen problem turističkih autobusa za slučaj da nekad moraju da se vrate do St Trga (pošto obično idu Terazije -> Trg Republike -> Studentski -> Kalemegdan ali nekad se neki vrati)
Rešen problem pristupa dostavnih vozila potezu Trg Republike - Kalemegdan, čak i ako se dolazi iz pravca Kalemegdana.
Rešen problem taksija koji se često premeštaju po obližnjim stanicama ili traže mušterije tu po centru.
Rešen problem biciklističkih staza i kretanja, koje bi bile uz ivičnjake (na slici bele linije uz ivičnjake označavaju bici staze).
Trotoari ostaju iste širine s tim što bi možda samo ovaj ''desni'' bio sužen za 20, 30 cm. Ali možda. Ne mogu napamet, moram danas da vidim lično to mesto. Mada to se ne bi ni osetilo.
Na Studentskom trgu ostaviti Bumbare da zaustavljaju sve privatne automobile, u oba smera. Ređaju se kazne, budžet se puni, širi se svest da se u taj potez ne zalazi privatnim automobilom.
Jedino što se gubi su: 18 parking mesta; divlja "bašta" restorana BG Hometown Food; divlja "bašta" kluba Kolonija. I da, gubi se divlji parking za gospodu ispred Bordel Ninea, za koje me tek zabole uvce jer imaju svoju veliku garažu koja im ionako uvek stoji poluprazna, pa neka izvole pa nek je koriste.