Istina, očigledno iza uvođenja (tačnije - trasiranja, jer trasa je problem) Vegana 2 ne stoji samo (suluda) želja da se dovuče više ljudi do TC Galerije, nego i da se isforsira da ceo taj kraj to bude novi centar grada. Znači nije samo ''dovedi više ljudi do Galerije'' nego ''nateraj ljude da gravitiraju ka Beogradu na vodi''.
Ne znam kako će to ići, ali videćemo u narednim mesecima tok stvari, pogotovu posle izbora kad ukinu 22A a 29 i 31 iskasape do Slavije. Pa ko zna, ako bude dovoljno nezadovoljstva među rajom, možda i ja okupim neku masu pa napravimo performans na pešačkom prelazu na Slaviji, tamo gde su večite reke nesrećnika koji iz 21 i 22 trče preko Beogradske da u'vate vezu niz Kralja Milana.
Ljude ovde generalno mrzi da se angažuju oko nečega unapred ili oko nečega da bude bolje, ali kad im neko staje na žulj, znači kad im se nešto oduzima - u ovom slučaju, kasapi veze sa centrom grada i forsira ih da menjaju neki poredak koji je ovde na snazi već vekovima... deo njih ume da odreaguje i aktivira se.
Ovo pišem i zbog figura iz Gradske uprave i njihove stranke za koje znam da čitaju i prate forum. Pa im poručujem na vreme, da se ne igraju previše. Jer ako sam stajao na autoputu nedavno u momentima dok smo zaustavljali saobraćaj a major Krstić iz PU Savski Venac ređao kordon da nas izgura, staću i na Beogradsku. I ako se tih dana bilo skupilo par desetina hiljada, može i na Slaviji da se skupi par stotina. A što više kasapite i terate bezobrazluk i investitorski urbanizam, to će više spremnih i voljnih ljudi biti.