dedinje":z1m7t3xl je napisao(la):
Pa g. Bojkiću možeš da tupiš koliko hoćeš ali to je odlučeno po generalnom planu Beograda za 2021. Inače odlučan stav železničara (koji su izneli više puta) je da stara stanica ostaje u funkciji pošto prokop ne može da prihvati sve. Ono što se seli to su ranžirni koloseci a ne koloseci sa perona stare stanice. Ranžirni koloseci (dobro de vide sa Gazele) zauzimaju 90% prostora savskog amfiteatra.
taj gup necu komentarisati ...
sta to znaci ne moze da prihvati sve? kapacitetom? ne mogu da verujem da je tako. projektovana u zlatno vreme stare juge, siguno ima kapacitet mnogo veci nego sto je ikada bio potreban bgu, a kamoli danas kada je zeleznica na dnu.
lepo je da grad ima terminalnu(ili kako vec ceonu) stanicu u centru grada i to ima svojih prednosti, kao sto su: blize je centru, vozovi koji krecu sa te stanice mogu duze da stoje, veci kapaciteti sa dve stanice, neki sarm koji takve stanice nose definitivno postoji (kod nas je upitna i ova centralna lokacija, jer nije u pravom centru, kao i ovaj sarm
)... Ali to nosi i neke probleme. Evo npr. jednog: kada bi voz za Zagreb kretao sa stare stanice, da li to znaci da on uopste ne bi isao na prokop(glavnu stanicu?)... prilicno glupavo, zar ne? Znaci neki vozovi bi isli sa jedne, neki sa druge stanice. Time se stvara pometnja(promasis voz sa jedne, trcis na drugu stanicu). Evo ja sam neko vreme ziveo u Hagu i oni imaju terminalnu stanicu i protocnu. I obozavaju da se voze vozovima!
Ali posto svaki voz ide kroz protocnu, a svakog nema na terminusu, ljudi instinktivno svi idu na protocnu i ova druga gubi na znacaju. Prosto je sigurica ici na protocnu. Ali kod nas je i komplikovanije jer kod nas neki vozovi koji bi isli na staru stanicu, ne bi ni isli na glavnu stanicu! sta ako treba da presednete? po meni to je blesavo.
aaaa zadrzavanje samo za gradsku zeleznicu je besmisleno. hocemo metro u SAA
ne kazem da bi bilo lose da i gradska zeleznica prolazi tuda, ali mislim da se ne isplati odrzavati svu tu infrastrukturu, samo za GZ.
kazete da sine uz savsku na presecaju SAA? ne presecaju ga, ali ga odvajaju od ostatka grada...
sve je ovo mozda za neki drugi topic