Šta je novo?

Дан жалости и сећања на страдање и прогон Срба

@Drakche
Menja li to sustinu onoga sto je na fotografiji????

Ajde bre drakche, pa nisi napisao da je iz '38 proslog veka...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Франкфуртер рундшау: Хрватско фалсификовање историје на филму

Уз подсећање да је одлука градских власти да награду Града Загреба додели управо Седларовом филму "Јасеновац - истина", који је све само не то што казује наслов, изазвала велики скандал у Хрватском, РФ напомиње да је Седларовом документарац био приказан и у Тел Авиву, као и да се Седларова "истина" састоји од потпуног окретања наглавачке историје конц-логора Јасеновац.

Лист, наиме, констатује да Седлар у том филму Јасеновац представља не као логор, већ као сабирни центар и радни логор и тврди да је ''логор смрти'' постао тек након 1945. када су власт преузели комунисти под вођством Јосипа Броза Тита.

Берлински дневник наводи и да Седлар тврди да су "комунисти у Јасеновцу убили много више људи него усташе током своје четверогодишње владавине" и да је то "мит" који у Хрватској од проглашења независности негују десничарски публицисти, тврдња за коју нема уверљивих доказа.
Подсећа се и да су хрватски новинари указали на неколико фалсификата у Седларовом филму, попут оног са наводном насловницом Вјесника из 1945., те да би све то "требало да буде довољно да се о Седларовом филму не дискутује као о сериозном, а камоли да му се додели награда".

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... filmu.html
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=452635#p452635:3jkjkfbg je napisao(la):
Drakche » 21 Мај 2017 08:35 am[/url]":3jkjkfbg]ta je fotografija navodno iz 2008
@Дракче, слика је од прошле године, а битна је суштина ове слике, зато сам је и поставио и наравно @Лаки је у праву.

Иначе ево чланка:
Аустријанци траже забрану хрватске комеморације у Блајбургу
http://www.in4s.net/austrijanci-traze-z ... blajburgu/
 
Ako fotka pocne da kruzi netom bitno je navesti da nije sa ovogodisnjeg skupa o kom pricamo.
To je, naravno, najmanji problem u citavoj ovoj prici, ali se barem mi protivnici tog skupa moramo drzati neke etike i istine, do kraja, ako nas to interesuje.
Takodje, mislim da deci treba zamagliti lica, posto su duplo eksploatisana.
 
и, шта је ту чудно? они су одвајкада били такви (част изузецима). Срби су им криви за све, гарант и за распеће Исуса и изумирање диносауруса
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=453307#p453307:2xu2dllk je napisao(la):
Drakche » 24 Мај 2017 08:59 am[/url]":2xu2dllk]Ako fotka pocne da kruzi netom bitno je navesti da nije sa ovogodisnjeg skupa o kom pricamo.
To je, naravno, najmanji problem u citavoj ovoj prici, ali se barem mi protivnici tog skupa moramo drzati neke etike i istine, do kraja, ako nas to interesuje.
Takodje, mislim da deci treba zamagliti lica, posto su duplo eksploatisana.
Ова слика још од маја прошле године кружи интернетом и то у свим земљама (па и мало шире), које се тиче, по било ком основу, тема "Блајбург", неки се хвале са овом сликом, неки се згражавају, неки само слежу раменима и тако у круг, већ годину дана.

А о експлоатацији ове дечице са слике, су требали родитељи да размишљају, а не ми, али то њима није ни било напамети и није их била брига. Да јесте, они би сами захтевали од онога ко је сликао њихову дечицу, да то уради-замагли њихова лица, иначе би их тужили. Овако су они (родитељи) задовољни јер ето своју дечицу су, по њиховом мишљењу, образовали у правом смеру и показали целом свету, ко су, шта су, одакле су, какве су им намере,...
А ова дечица кад порасту једног дана................., па боље да и не знамо. Шта рећи него заплакати.
 
Đakovo, pogrdan grafit o srpskoj deci

sreda, 23. maj 2018

Izvor: RTS, Tanjug

Pod naslovom "U Đakovu osvanuo odvratan grafit o srpskoj deci", hrvatski portal "Indeks" objavio tekst o tome da je na jednoj zgradi u Đakovu (Slavonija) osvanuo grafit s natpisom "Je....mo srpsku decu", uz koji je nacrtan kukasti krst.

Portalu Indeks fotografiju je poslao jedan od čitalaca uz poruku: "Jutro nakon Norijade u Đakovu. Pijani psi i natpis na zidu na koji policija nije želela da reaguje".

Kako se navodi na portalu, za sada se ne zna ko je i kada napisao grafit.


Desetine hiljada maturanata juče su širom Hrvatske obeležile poslednji dan škole uz baklje, dimne bombe, ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Pored pogrdnog grafita u Đakovu, Novi list piše da je u Rijeci oskrnavljen spomenik oslobodiocima u Drugom svetskom ratu ustaškim "U" i skraćenicom ZDS.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... -deci.html
 
Osijek je slavio dva dana, a Zagrepčani su skandirali: 'Marš, marš – Beograd je naš!'

Činilo se da će Srbija biti pregažena već samom pojavom uglancanih austrougarskih postrojbi na granici, kao da nitko nije vodio računa o tome da je Srpska vojska, iako materijalno i brojčano inferiornija, bila netom prekaljena u balkanskim ratovima, a naraštaji srpske djece odgajani u izrazito militarističkomu duhu


https://www.vecernji.hr/vijesti/osijek- ... as-1339685

Srpska vojska, iako materijalno i brojčano inferiornija, bila netom prekaljena u balkanskim ratovima, a naraštaji srpske djece odgajani u izrazito militarističkomu duhu.
Morao sam da osvezim ovu temu, zapanjen tekstom iz Vecernjeg lista, verovatno najprodavanijem i najznacajnijem hrvatskom dnevnom listu. Tekst kao da je pisan 1914. a ne danas. Sovinisticki izrazi, revizionisticki, tendenciozan tekst, gde novinar ne krije svoju egzaltiranost pohodom na neposlusnu zemlju, i na njen zaostao i divlji narod. Ipak, konacno, jedan do krajnjih granica iskren tekst o dogadjajima vidjenih sa strane nasih susjeda koji mnogo govori o njihovom odnosu prema Srbima i pre samog rata. Naravno ni reci o pokoljima u Macvi i Podrinju civilizovane vojske koju su sluzili.
Komentare ispod teksta da ne komentarisem.
Ja i dalje sumnjam da je ovo pisao neko u postojecoj epohi.
 
Запаљујуће је само то што неки међу нама Србима још мисле да се хрватско становиште променило од 1914, или пак 1941.
 
Хрвати имају јасно видљив комплекс ниже вредности и кризу идентитета. То им је ментална база, а све оно зло што су починили је само додатно погоршало њихово и овако нарушено здравље.
 
kriza identiteta nove "nacije", tako i ukrajinci izigravaju (neo)naciste i hoce da istrebe ruse
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=650850#p650850:3hbddgol je napisao(la):
Pasarela » 21 Авг 2019 03:57[/url]":3hbddgol]Хрвати имају јасно видљив комплекс ниже вредности и кризу идентитета. То им је ментална база, а све оно зло што су починили је само додатно погоршало њихово и овако нарушено здравље.
Хрватима, ипак, завидим на једном: они бране своју лаж, боље него што ми Срби бранимо своју истину.

Они имају своје јасно дефинисано национално становиште које, ма колико оно било проблематично с аспекта морала, заступају по сваку цену.

Ми Срби, пак, још увек смо таоци заблуда и антисрпских тековина титоизма. Ми тумарамо кроз време и простор, без јасног циља или било какве стратегије.

Српско становиште је поптуно незаступљено у политици, а звезде водиље наше лажне политичке и интелектуалне елите су њихов лични и колективни интереси и заблуде, и воља запада на челу с Америком, која своје интересе, тј. интересе оних који управљају њоме (а то нису никакви Трампови, Клинтони и Обаме), нама покушавају продати као вредности.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=653160#p653160:3hbddgol je napisao(la):
nekianonimnilik » 26 Авг 2019 20:53[/url]":3hbddgol]kriza identiteta nove "nacije", tako i ukrajinci izigravaju (neo)naciste i hoce da istrebe ruse
Све стоји, осим тог "Украјинци" и "изигравају". Ако под Украјинци мислимо на западноукрајинске паписте, онда ту нема никаквог изигравања. Сви одреда су били раме уз раме с нацистима.

Разуме се, под патронатом комуниста и посткомунистичких америчких пудлица, то зло је захватило и део православниј Украјинаца, који заједно с Русима и Белорусима чине део једне исте (макро)нације, тј. народа.
 
" Хрвате" боље речено покатоличене Србе или Србе којима је ватикан испрао мозак, припремају за понован напад на Србе. Сва та огромна количина мржње говори о томе! Иста ствар је са исламизираним Србима. Кренуће убрзо на нас. Дају им и паре и оружје за то. До тада ми треба да решимо окупацију своје земље, или нај...... горе него у двавдесетом веку!
 
„Crnu Goru destabilizira Beograd i ometa vodeću državu u euroatlantskim integracijama“

https://www.logicno.com/politika/crnu-g ... 2bexchange

Potpisnici:

Latinka Perović, istoričarka
Stjepan Mesić, predsednik Predsedništva SFRJ i predsednik Hrvatske
Milan Kučan, predsednik Slovenije
Budimir Lončar, ministar spoljnih poslova SFRJ
Bogić Bogićević, član Predsedništva SFRJ
Raif Dizdarević, predsednik Predsedništva SFRJ
Haris Silajdžić, predsedavajući Predsjedništva BiH
Azem Vllasi, advokat
Veljko Bulajić, reditelj
Bogdan Tanjević, košarkaški trener
Šerbo Rastoder, istoričar
Ivo Goldstein, istoričar
Husnija Kamberović, istoričarka
Milivoj Bešlin, istoričar
Momir Samardžić, istoričar
Nikola Samardžić, istoričar
Živko Andrijašević, istoričar
Dragan Markovina, istoričar
Edin Omerčić, istoričar
Adnan Prekić, istoričar
Ivo Vajgl, diplomata, član EP
Žarko Papić, direktor IBHI
Dimitrije Popović, slikar
Senad Pećanin, advokat
Tamara Nikčević, novinarka
Sonja Biserko, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji
Jelena Višnjić, sociološkinja
Milorad Popović, pisac
Boris A. Novak, pisac
Mirjana Miočinović, dramaturškinja
Vladimir Arsenijević, pisac
David Filip, pisac
Svetislav Basara, pisac
Nenad Prokić, dramaturg
Veton Surroi, pisac i publicista
Andrej Nikolaidis, pisac
Shkelzen Maliqi, filozof
Biljana Srbljanović, dramaturškinja
Vladimir Milčin, reditelj
Dino Mustafić, reditelj
Radmila Vojvodić, rediteljka
Emir Hadžihafizbegović, glumac
Nataša Mićić, poslanica u Skupštini Srbije (LDP)
Čedomir Jovanović, narodni poslanik, predsednik LDP
Nenad Čanak, narodni poslanik, predsednik LSV
Bojan Kostreš, političar (LSV)
Aleksandar Olenik, advokat, predsednik Građanskog demokratskog foruma
Tanja Petovar, advokatica
Aleksandar Sekulović, Savez antifašista Srbije
Sinan Alić, novinar
Nerzuk Ćurak, politikolog
Edina Bećirević, profesorka univerziteta
Gjyleta Mushkolaj, profesorka univerziteta
Slobodan Backović, akademik CANU
Slavo Kukić, sociolog
Esad Duraković, filolog
Branka Dragović Savić, novinarka
Dinko Gruhonjić, novinar
Slobodan Sadžakov, filozof
Tomislav Marković, pisac i kolumnista
Belul Beqaj, novinar
Lula Mikijelj, aktivistkinja
Srdjan Šušnica, pravnik i kulturolog
Izabela Kisić, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji
Reuf Bajrović, političar
Agon Bajrami
Slaviša Lekić, novinar
Boris Varga, politikolog i novinar
Zlatko Dizdarević, novinar
Boško Jakšić, novinar
Dragan Banjac, novinar
Mijat Lakićević, novinar
Gordana Suša, novinarka
Boro Kontić, novinar
Dragan Bursać, novinar
Emir Suljagić, novinar i pisac
Miloš Ćirić, politikolog
Nataša Govedarica, dramaturškinja
Snežana Čongradin, novinarka
Pavle Radić, kolumnista
Bojan Tončić, novinar
Andrej Nosov, reditelj
Dušan Mijić, preduzetnik
Ivo Komšić, političar
Suzana Kadirić, novinarka
Ćerim Bajrami, političar
Esad Rastoder
Rusmir Mahmutćehajić, Međunarodni forum Bosna
Ferid Muhić, filozof
Senadin Lavić
Rasim Gačinović
Mustafa Cerić
Dženana Karup Druško, novinarka
Jovanka Babić, pravnica
Vesna Cvejić, univerzitetska profesorka
Hrvoje Klasić, istoričar
Zoran Vuletić, preduzetnik
Dragan Kapičić, sportski radnik
Beba Zugic Kapičić, glumica
Rajko Todorović Todor, slikar
Aleksej Kišjuhas, sociolog
Dušan Petričić, karikaturista
Enis Imamović
Mića Jovanović, novinar
Dragan Veselinov, profesor
Branka Latinović, Forum za međunarodne odnose
Hajdana Nikčević Glomazić, andragoškinja
Maja Obradović, preduzetnica
Vladimir Obradović, preduzetnik
Romano Bolković, novinar
Olivera Radovanović, Zelena mreža Vojvodine
Nevenka Tromp, profesorka
Geoffrey Nice, advokat
Edita Tahiri, političarka
Duško Radosavljević, predsednik Saveza antifašista Vojvodine
Nedim Sejdinović, novinar
Miroslav Ilić
Aleksandra Đurić-Bosnić, kulturološkinja, Novi Sad
Ljilja Spasić, aktivistkinja
Olga Zirojević, istoričarka
 
будалаштина. а ови другосрбијански аутошовинисти ме уопште не изненађују
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=695817#p695817:175i27yz je napisao(la):
Гага » 05 Jan 2020 09:55 pm[/url]":175i27yz]А тек Џефри Најс :notok:

Ima i jedna, po profesiji aktivistkinja, mada, i ovi ostali palamude i dobijaju novac za to. Pa bosnjacki, valjda se tako izjasnjava, glumac, kome prezime niti mogu da upamtim, niti izgovorim, a jos manje napisem, koji nam "j... svima majku srpsku" i prica kako su srpske zene drolje, koga jure ovde da mu urucuju nagrade za glumacka ostvarenja. Mislim, sve ponaosob mozemo da analiziramo, i manje vise znamo kakvi se to ljudi, kakvi su im ciljevi, ali i dalje mi nije jasno zasto su neki "pozvani"i "prozvani" da se nadju na spisku. Nije meni problem sto neko ima drugacije misljenje ili ne voli nas kao narod, vec potpis ispod ove bljuvotine od saopstenja. Saopstenje je revizionisticko, sovinisticko, inkriminisuce, da ne kazem fasisticko. Ipak su mi od svih najupadljiviji ovi nasi sto smrdljaju ovde osim Natase Kandic na koju se uopste ne ljutim. Od Basare se sin ogradio. Treba upamtiti imena.
 
Evo ja sam drugosrbijanski autošovinista ali ovaj apel 88 mi izgleda kao spisak vojvođanskih subnoraša i veterana ARBIH+OVK. Na svu sreću Zapad se dosta promenio od tih vremena i nije podržao crnogorski krimi režim u ovome svemu. Razne Varge, Hadžihafizbegovići, Bajrami i ostali bi iste granice kao i 1941. Ovo je neprijateljski proglas koji ima za cilj teritorijalne pretenzije prema Srbiji upravo optužujući Srbiju da to radi prema CG. A o prosrpskoj opoziciji u CG kao i popovima nemam nimalo bolje mišljenje.

A sadržaj je tek nebulozan "Beograd ometa evrointegracije CG". Znači mi imamo moćda ometamo nečije evrointegracije i da upravljamo stranim državama. Pa hajde nek nas angažuju da sprečimo Bregzit. Daju nam veći značaj nego što mi sami sebi dajemo.
 
Vrh