Приближава се отварање нове основне школе "Драган Лукић" овде на Бежанијској коси, па по обичају, као и до сада, прошетах мало данас до школе и направих неколико снимака, што споља што изнутра.
Љубазношћу домара школе прошетао сам мало школом, снимио што се може снимити, а наравно морао сам да се представим и да кажем за кога се снима и зашто. Наравно као веза ми је послужио шеф градилишта који ме је до сада увек пуштао на грађевину без икаквих проблема.
Још се увелико монтира опрема што по учионицама, неким од кабинета, контролна сала са мониторима ради обезбеђења школе тј. видео надзора, на спортским теренима монтирају се кошеви, голови, а поставља се и трава и уједно одмах залива са прскалицама и цревима. Баш се ужурбано ради да школско звоно зазвони 1. септембра.
Школа ће иначе радити само у једној смении до сада је уписано 500 основаца свих разреда.
При обиласку школе присетио сам се и својих школских дана из основне школе, ах јако давно беше.
Главни улаз-лице у школе окренут је према улици Неде Спасојевић
image hosting
gif upload
wordpress image hosting
free image hosting
Домар школе:
image hosting
image uploading
wordpress image hosting
wordpress image hosting
hosting images
На слици је свечана сала школе, која се још сређује, а три клима уређаја су на крову. Клима школе је иначе централна.
Оваква је и зборница и нешто је веће површине. Исто климе на крову, а зборница је била закључана јер је пуна опреме и ствари.
image upload
Школа иначе има посебно кабинете за српски језик, хемију, физику, биологију, стране језике. Сви кабинети су исто климатизовани и исто су били закључани тако да нисам могао да сликам неки од њих. Једна од учионица:
image uploader
Сала за физичко:
gif upload
png upload
Главни улаз у школу са унутрашње стране са пријавницом:
image host
Кухиња школе:
wordpress image hosting
Ходници и степеништа са доста природног светла:
image upload
adult image hosting
Поглед из школе са првог спрата на спортске терене, Грчку улицу и гробље !
image host
Завршен је и недостајући део улице Марка Ристића, између улица Неде Спасојевић и Грчке, а пролази поред ограде школе где је сала за физичко. Снимио сам са угла улица Неде Спасојевић и Марка Ристића:
hosting images
Слика приказује школу од правца гробља:
image upload
Гледано на слици десно од школе, где је ова земљана површина и шут, ту ће бити саграђен вртић. Начуо сам да и вртић треба да почне да се гради ускоро (!!!) и да буде завршен по истом принципу као и школа, а наравно пре почетка избора !!!!!!! :
wordpress image hosting