Šta je novo?

Гроцка / Grocka

Стф, јел то на оној кући после скретања за Зк ка граду? Сад ми кажу моји да се на тој кући срушио неки зид.. Ми смо доле добро прошли јер нас брда штите, Стрњике и Ливадице су на најгорим местима.

Маре

позови општинску централу на 8501 312, неко из штаба је дежуран.

Шоми

јесте, та кућа је баш потрадала.

Ево како изгледа ограда ресторана након пада тог крова
SAM_2241_zpscdbbf81c.jpg

SAM_2247_zpsb2ee32fc.jpg

Скинут је и кров са стајалишта који је ставила УГ "Имамо план"
SAM_2248_zps88a64daa.jpg

И ево куће на којој је поломљена/откинута бетонска греда и срушен кров :shock:
SAM_2249_zps184feb82.jpg

Greda vjerovatno nje bila po propisima , sta je palo na ogradu

Овде ништа није по пропису, тако то иде кад мајсторима нудиш пиво и ракију..
15fab4e57b2d6aec85353bb33bd5dd43.jpg

Кров са зграде преко пута

Стф, јел дрво поломљено на 1:13 у Гроцкој? Код оне нове пумпе?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O4TLg3Dg0Iw[/youtube]

Uh u Bolecu je isto bilo kataklizmicno, ja onakvo nevreme u zivotu nisam video.. Apsolutna ludnica, osetio sam kako kuca vibrira pod naletom vetra, neverovatno.. ocekivao sam da se formira tornado/pijavica koji ce nas odneti sve u 3pm :mrgreen: Sreca pa nije bilo puno grada kao pre nekoliko godina, bilo bi opet popravki fasade :?

Шоми,

јесте, та топола је пала на кола у покрету и смрскала их. Људи су, хвала Богу, само лакше повређени.
10424354_10203670770041946_4460402222804841055_n.jpg

Кадрови после су са Стрњика.

Јао да, ти људи су одавде. Ужас, надам се да ће се брзо опоравити.

Zanimljivo mi je da svi mediji govore da su povredjene samo dve osobe i to u Rakovici. Niko nije izvestio o ovoj drugoj dvojici, a stete su daleko vece ovde u Grockoj.

Видиш да се нису удостојили ни да дођу да сниме, класика за њих

Evo jedino u Vecernjim novostima ima clanak gde su rekli da je 4 ljudi povredjeno, dvoje u Rakovici i dvoje u Grockoj. Posle su rekli da je juce odrzana vanredna sednica staba u Opstini i da je utvrdjeno da je najgore proslo Lestane gde je, pored stabala, bandera i dalekovoda, stetu napravila bujica koja je odnela gornji sloj ulice u duzini oko 500m.

Meni je sve ovo zalosno sto deca krenu sama da sredjuju terene ili parkove, pa onda Opstina ili Grad kao pomognu. A treba da bude sasvim drugacije, da Opstina ili Grad uvek sredjuju igralista i parkove, kao i da stalno prave nove.

Већ смо причали о томе. Толико тога недостаје на нашој општини и нема се пара за све па је активација омладине кроз волонтерске акције НЕОПХОДНА. Само тако ће локална самоуправа знати где највише гори и где да улети са кинтом коју ионако нема.

Ови момци из Калуђерице нису једини. Дошли су и момци из Пудараца који волонтерски хоће да поставе теретану на отвореном и обнове баскет играиште, скупљали су и прилоге по насељу и општина је улетела са кинтом. Омладинци из Умчара су то исто урадили за теретану на отвореном која ће бити постављена до краја године уз финансисјку помоћ општине.

Пролетос је парк код Летње позорнице у Гроцкој у потпуности обновљен волонтерски а општина је опет улетела са кинтом.

Заједничко за све ове акције је то што су покренуте од стране саме омладине, тј. цивилног друштва а локална самоуправа је помогла финансијки а комунална предузећа технички.

"Северњаци" су ипак познати по томе што леже, блеје и само кукају. Изволите се организовати као толики други, дођите у Канцеарију за младе са предлогом, идејом, акцијом и добићете помоћ.

Ne mislim konkretno na ovaj slucaj i na nasu opstinu, nego na ceo grad, pa cak i drzavu. Sigurno se secas one akcije od, valjda, pretprosle godine kada su oni klinci poceli da sami sredjuju svoj park sa roditeljima, pa posle im kao pomogao grad ili ta opstina.

U izgradnji parkic u centru Lestana, stoji tabla sa natpisom "Poklon deci Lestana" ili tako nesto, nisam se potrudio da zapamtim. 2 nedelje vec stoji tabla, mislim da je samo nabacan sloj onog kamenja, a cini mi se da je vec tako bilo. Cudno je postavljena tabla, nije okrenuta ka ulici, nego ka kanalu, pa malo smesno izgleda. Ako se to uradi, bice lepo.

Табла стоји према каналу да би је ваљда видели они који улазе у Лештане.

Иначе, пројекат за паркић је одавно завршен, справе су набављене и већ су у Лештанима, па претпостављам да ће врло брзо кренути уређење.

Napravio bih par slika kad sam se vracao, ali sam bio mrtav umoran pa samo sto pre hteo da dodjem kuci. Nema nista posebno da se vidi, samo to kamenje i tabla.
Pogresno sam se izrazio, slika table je okrenuta ka onima koji gledaju ka kanalu. Ako je razumljivo. :D Nije okrenuta ka onima koji ulaze u Lestane, vec ka onima koji izlaze. Nebitno. Probacu da narednih dana svratim pa napravim koju sliku, ali kazem, nema nista posebno da se vidi.

Evo dve slike koje sam napravio iz autobusa. Radio sam preko neke opcije koja pravi vise slika u sekundi, tako da rezultat nije bas najbolji. :D Ove dve slike su najbolje ispale i najbolje prikazuju trenutno stanje parkica. Ostale su bezveze i neka zena se pojavila na par njih :laugh:
Jutros su bila dva coveka i nesto su radili, mislim da su juce ili jutros postavljeni stapovi i kanapi, a u toku dana, do 2 sata kada sam se ja vratio, su iskopani ovi kanalcici sa strane, pretpostavljam za ogradu. Vidi se i tabla, jutros sam procitao ostatak i iznenadjen sam, s obzirom na cinjenicu da je opstina ove godine imala ogromne teskoce sa vremenskim neprilikama. Racunajuci da je danas nastavljena gradnja, verujem da ce se ubrzo i videti veci rezultati.
Izvinjavam se na pomalo losim slikama, ali drugo sta i nema da se vidi.
VXdEGsq.jpg

pIVDuWu.jpg

Uskoro u centru Lestana se otvara Aman prodavnica. Rekao bih da radovi traju vec dva i po meseca. Secam se negde krajem juna da su se u tom donjem spratu rusili zidovi, pa bih rekao da su tada poceli radovi. Nemam informaciju kada bi trebalo da se otvori prodavnica, ali po mojoj proceni bi trebalo sledeceg meseca.
Eto i mali pogled na Lestane sa terase "Zute" zgrade, moze malo da se vidi i deo kod mostica gde bi trebalo da bude park, nesto sporo napreduju radovi, od gornjih slika jedina promena su postavljene daske za beton.
nEbycO3.jpg

невероватно је којом брзином се Аман шири по предграђу а одскоро су почели и по центру

Mladi iz Kaluđerice naterali opštinare da srede sportske terene

Marina Milojević | 24. 09. 2014. - 17:19h | Foto: Opština Grocka | Komentara: 0
Ruinirano dvorište škole biće obnovljeno nakon što je grupa mladića u opštinu Grocka odnela zahtev sa đačkim potpisima.
517104_kaludjerica01-foto-opstina-grocka_f.jpg

Odbojka, teretana na otvorenom, novi koševi, golovi i drugi sportski rekviziti, kao i besplatan internet, biće sastavni deo dvorišta stare OŠ "Aleksa Šantić" zahvaljujući mladim Kaluđerčanima. Dvorište je oduvek mesto okupljanja klinaca iz kraja, a da bi promenili neugledni izgled potpisali su peticiju i odneli je u opštinu.

- Dugo se nije ulagalo u sport i mlade u Kaluđerici, pa smo hteli da uradimo nešto. Skupili smo potpise za igralište, više od 100 mladih je potpisalo. A pošto je opštima pomogla nama i mi pomažemo u radovima, da sve sredimo zajedno. U dvorištu baš dugo ništa nije menjano, a tu se družimo, svako veče se igra fudbal, košarka... - priča student Miloš Zaharijev (22).

Miloš i društvo su peticiju lično predali predsedniku opštine Grocka Stefanu Dilberoviću. Dilberoviću je ovo drugi put da se susreće sa ovakvim zahtevima.

517105_kaludjerica02-foto-opstina-grocka_f.jpg

Predstavnici dece i mladih iz Kaluđerice kod predsednika opštine Stefana Dilberovića
Pre dva meseca na zahtev mladih Kaluđerčana postavljeni su koševi u dvorištu novije OŠ "Aleksa Šantić", o čemu je "Blic" pisao.

- Kad su došli sa molbom da se sredi dvorište, rešili smo da poradimo na svim terenima. Nije to toliko veliki novac koliko će njima značiti. Počeli smo radove, pre 10 dana stavili smo i česmu. U planu je teretana, teren za odbojku na pesku, koševi, golovi, mreže... Dvorište će dobiti rasvetu i bolju ogradu - kaže Dilberović i dodaje da će biti uveden bežični internet, a mladi će, ako radnike posluži vreme, na terenima uživati od početka oktobra.

Želja za sportom pokrenula je mlade i u drugim delovima Grocke, pa je na inicijativu mladih iz Pudaraca opština nedavno postavila teretanu i u ovom naselju.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/497440 ... ske-terene

Vrh