Preziveste li ovaj uragan? Boze sacuvaj, ja u svom zivotu nikada nisam video ovakvo nevreme, vetar duvao k'o lud, pljusak, grad. Sa krova kuce misteriozno nestao jedan deo lima, drugi deo pao na zemlju, treci eno ga visi. Toliko je bilo jako da je eksere dugacke 10cm potpuno izvadio iz drveta. Popadalo sigurno nesto vise od 10 crepova, poplavljene supe. Kanal ispred kuce nije mogao da primi onoliku kolicinu vode, betonska ploca se izdignula od sile i bujica je uletela u dvoriste jedno 10-15 minuta. Basta poplavljena, sve sto je bilo na putu, eno ga lezi na zemlji. Kolcevi potpuno izvadjeni iz zemlje, namotano crevo je bilo odneseno 2m, a sigurno bi i vise da nije zaustavljeno u basti od povrca. Crep koji je odleteo i pao isto je bio povucen tom bujicom. Ceo taj deo dvorista je bio kao jezero. Kada se smirilo, tacno na mestu gde je bujica ulazila napravljena je rupa duboka oko 20cm. Komsinica koja se u to vreme vracala s posla kaze da je katastrofa bio prevoz, kako sam je razumeo od Smederevskog do Lestana je trebalo oko 40min. Dva ogromna drveta u blizini picerije Favorit su se srusila (ili grane, ne znam sta je tacno mislila, ali rekla je drvo), na ulicu i na terasu kuce u blizini. Svako ko je dolazio iz Kaludjerice i isao ka centru Lestana morao je da se vrati, taj deo je bio potpuno neprohodan. Isto u blizini je sa neke kuce potpuno odnesen krov. Struja je nestala minut nakon sto je nevreme pocelo, evo dosla je pre pola sata. Nije je bilo cak 5 sati, s tim sto je oko 10 dosla ali je nestala posle 15-20min. Sutra ce se tek videti prave razmere svega ovoga, ja stvarno, a ni bilo ko u kuci ne pamti ovakvo snazno nevreme. Ogromnih problema je bilo i sa mobilnim mrezama, ni poruke ni pozive nismo mogli da saljemo, evo ja jos uvek imam problema.