Šta je novo?

Гроцка / Grocka

Bitno je da grad pocne placati opstini ekolosku taksu kao sto obrenovcu placa eps za tent Osnovano je da bi staro bilo ugaseno nesto kao jat samo bez strateskog partnera jer komunalna preduzeca se nemogu prodavati

JKP će se najverovatnije ugasiti. Novo startuje bez dugova ali će se i naplata konktolisati po zakonu, a ne kao do sada da se dugovi građana "zaboravljaju" zbog političkih poena.

Kontejneri su loše rešenje, Zaklopača bi trebalo da pređe na kućne kante koje se nedeljno prazne. Međutim, trenutno nema sredtava da se kante obezbede.

Кућне канте би биле убедљиво најбоље решење, волео бих то да заживи. За почетак нека поставе контејнере па од наплате купе канте, ако се то уопште наплаћује. Не знам како би то требало да функционише.

Pa pitaj po komsiluku koliko je njih spremno da placa ,naravno da se placa ,koliko ima kuca u Zaklopaci

Знам да се плаћа, сам не знам како (варијанта са контејнерима). У принципу нико, свима је лакше да баце поред пута.. :cry: Не знам, заборавио сам где могу да нађем резултате последњег пописа :)

Te zelene kante bi trebalo da obezbedi Grad jer se njima plafa ta ekoloska taksa, a ne preduzecu. One su najbolje resenje za 90% Grocke jer su ulice "prosecno" siroke, a vrlo je malo ulica gde bi oni standardni kontejneri imali svrhu. Oni se koriste u mestima gde su zgrade srednje ili visoke spratnosti gde se sav otpad skuplja na jednom mestu gde su postavljeni kontejneri. Posto Grocka i zbog putne infrastrukture i zbog toga sto je pretezno "kucna" opstina, zelene kante su daleko bolji i zeleniji izbor. Ovako kada se izbacuje djubre u kesama postoji rizik da se one pocepaju pri prikupljanju, kao i da ih neke zivotinje pocepaju.
Sto se tice onih "ekstremno" uskih ulica tu se salju manja vozila, oni pikapi i slicno, koji otpad odvoze do pretovarnih stanica gde otpad uzimaju veca vozila koja odnose na deponiju. Ne znam da li u Beogradu ima pretovarnih stanica, ne bi me cudilo da nema.

Ту смо негде близу 3.000, надам се :mrgreen:
То су плацеви "са друге стране", односно на страни до Дунава па се зато и продају, у "овом" делу нема продаје :D
Канте су права ствар, у Булевару краља Александра (ММЛ део) се тако скупља смеће јер је тај део насељен кућама. Не видим зашто то не би овде функционисало, ах да, ми припадамо Гроцкој.. :roll: ЈКП има два мала камиончића од којих је један покварен (могао би Стф да га слика :Р) а други ради и савршено би радио овај посао. Једини проблем је то што бих вероватно морао да обележим, вежем ланцем и ставим камеру изнад канте јер би је сто посто украли или клинци гурали и превртали по улици :roll: Видећемо шта ће биди у новој години (сад сам нестрпљив због овога) :lol:

A otkud vam ideja da je opstina obavezna da obezbjedi kucne kane ja sam svoju kupio ,odvoz smeca se placa recimo da u Zaklopci ima 1000 KUCA puta 200 dinara mjesecno cmece dodje prihoda 200 000 din

Ne bi morao da ih vezes :laugh:
Kantu stavis bilo gde, a onda kada je dan kada se prikuplja djubre, kante se iznose ispred dvorista.
Mozda u ovom trenutku ne bi trebalo to da bude prioritet, nego popravka ili kupovina vozila, jer sta ce ti sedlo ako nemas konja.

Знам, износи се ујутру одређеног дана, али ово је Заклопача. 90% људи је ретардирано, завидно, љубоморно и поремећено. Кад је будем изнео до улице или ће је шутнути и просути или украсти. Веруј ми, смета им моје куче у дворишту па га гађају са улице, после се жале јер их јури кад га пустим :twisted: Не могу вам доказати колико су људи овде завидни.
Директоре, није општина обавезна, већ ЈКП Гроцка којим, јел да управља општина :D Баш сам сад тражио на нету цену тих канти (8.500-10.000) и где год сам нашао вест о њима писало је да се позивају грађани да преузму канте. Дакле ЈКП даје, грађани плаћају услугу.

Moze somi ali nemora nije obavezno ,cesto se te kante plate kroz racun

Наравно, али нигде нисам прочитао да су морали грађани да купују канте.

Mi u Bolecu smo sami kupovali kante, odnose smece jednom nedeljno. Znas dan kad prolaze, pa to jutro izneses kantu na ulicu, i to funkcionise relativno ok.

JKP Grocka je nedavno poklanjala nove kante redovnim platišama recimo. Inače, kante trebaju da kupuju kuće. Ja sam pitao Direktora da kupim kantu i dobio odgovor da moja ulica nije predviđena za kante ( a nema ni kontejner). Zato, ne plaćam odnošenje smeća.

Ја сам мислио да треба они да нам дају :D Онда боље да нам продају, а ми плаћамо кроз рачун. То је по мени најбоље решење. Јесу ли у Болечу све улице покривене или само неке?

Uf ne znam tacno (ne bavim se placanjem racuna za smece :) ), ali ako se dobro secam bilo je nesto tipa 300-400 kinti, al nemoj da me drzis za rec..

Ок, да имам представу колико се отприлике крећу цене. Мислим да је та цена сасвим ок. :)

Мени од ЈКП уредно стиже рачун од 490 РСД а улица нема ни кућни систем канти ни контејнере.

Ja bi im bacao smece u njihovo dvoriste usput u onaj pokvareni bjeli kamion

Postoje u Beogradu ulice koje odrzava Gradska cistoca koje takodje nemaju kontejnere zbog svoje izuzetno male sirine, vec se kontejneri nalaze na jednom ili oba kraja tih ulica. Nije to nikakva specificnost Grocke.

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Te ulice sigurno nisu dugacke po kilometar i vise. A pretpostavljam da su relativno ravne i da nema velikog nagiba, sto nije slucaj kao u Grockoj. Razumi da je to postavljanje kontejnera na kraj i pocetak ulice sasvim pogresno, jer u neposrednoj blizini zgrade mora da postoji neki kontejner i slicno. A onda, posto je uska ulica, taj otpad odnosi manje vozilo.
Takodje i jos jedna velika greska koje pravi Gradska cistoca je odnosenje otpada danju, kao i pranje ulica danju. To se samo u Srbiji moze videti, da kamion prikuplja djubre u sred spica u gradu.

laki72":3outpp3q je napisao(la):
Postoje u Beogradu ulice koje odrzava Gradska cistoca koje takodje nemaju kontejnere zbog svoje izuzetno male sirine, vec se kontejneri nalaze na jednom ili oba kraja tih ulica. Nije to nikakva specificnost Grocke.

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2
Реч је о Смедеревском путу, то није обична мала улица, а у целој својој дужини кроз Гроцку има контејнере само на 3 места.

Vrh