Moja najveca, a mozda i jedina zamerka gondoli je njena uzasna, uzasna lokacija. Makar da je bar paralelna sa Brankovim mostom, nego ni to! Bude mi muka kad pomislim na taj cirkus, Beograd na nebu :bash: Ne smeta mi ni sto povezuje Kalemegdan, pa ni trzni centar. Odsustvo sklada i harmonije mi smeta.
To receno, da li situacija moze da se popravi retro kabinama? Da objasnim, nadam se da cete razumeti moje fiks ideje :mrgreen:
Znate kako u San Francisku ili Blekpulu saobracaju oni retro tramvaji. Pardon, ne retro, nego stari:
Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 3
Skoro pa sigurno je da ce nasa gondola biti u stilu svih ostalih modernih:
Pogledajte prilog 1
Sta mislite da se spoje dva stila, pa da dobijemo potpuno unikatan, beogradski tip, stil i brend kabina? Retro kabine, retro stanice i stubovi, retro muzika u kabinama (u Londonu pustaju Keti Peri i Van Dajrekshn). Nesto tako da ukoliko ste prvi put u Beogradu mislite da je tu oduvek, jer se tako lepo uklapa u celinu. Bojim se da se moderne kabine nece uklopiti ni sa cim, a i da su previse dosadne.
Da je Srbija Velika Britanija, i da im je ponudjena prilika, Bentli i Rols Rojs bi oberucke prihvatili da dizajniraju takve kabine.
Pomenuti su ceski tramvaji koji mislim da su idealna paralela - upravo zato sto su ruzni i stari, ruze citav grad. A da su svi tramvaji u gradu ili svajcarci ili spanci, zar ne bi odmah citav grad bio skladniji i samim tim lepsi.
Da podvucem crtu i paralelu - svajcarski tramvaji su stari, ali nisu ruglo i oplemenjuju grad, jer se uklapaju i pored zgrade NBS i ispod Kalemegdana.
Edit, mozete da zamislite uspinjacu iz San Franciska izvrnutu naopacke, tako da se krov vidi odozdole. Ne znam za vas, ali je to meni lepo