tzoran1":1fryl3eo je napisao(la):
A konto turista. Beograd godisnje poseti 1.1 mil. turista i ostvare 2.5 mil nocenja godisnje. Beograd ima 1.5 miliona stanmvnika koji ostare 550 mil nocenja za isto vreme. To je odnos prisutnosti nekog u Beogradu 1:220 u korist stanovnika grada. Da li je ovih 1/220 turista dovoljan razlog da se pravi cirkus za "turiste" ?
Dosta bre sa tim turistima i njihovom znacaju za Beograd i jahanja po beogradjanima i unistavanja Beograda zbog zabave za turiste..
Bravo!
No realnost je drugačija.
Mi danas u Srbiji živimo realiti. Kolone autobusa svaki dan idu od mesta do mesta gde postaju "meštani" koji daju spontaanu podršku vlasti.
Mi danas u Srbiji imamo predstavu jadnih obespravljenih opozicionara koji su se nakacili na siisu naroda, umesto da oni ponude neki program.
Imamo ministra koji će šatro da štrajkuje gladju (!!!)
Imamo višestruka otvaranja istih objekata, poput 3 cevi u šajkašu koje su navodno deo južnog toka.
Imamo spektakularno lepljenje trokrake zvezde na nezavršen prototip autobusa uz priču kako je to novorazvijeni model kokice se izvoziti.
Sve u ovoj zemlji je postalo laž i kulisa, pa u takvom društvu u takvoj atmosferi naravno da se i turistima nudi laž.
I laž i dobijaju, realno.
Lažno gostoprimstvo, uz napomenu da se ne odvajaju iz grupe jer možda nekom zasmetaju i prodaju kao Taton. !
Lažna atrakcija je i gondola. Njen problem je samo veći u toliko što ruži i uništava celinu Kalemegdana.
Na stranu što već sada znamo da će Underground ostati bez WC-a.
Pitanje je koliko je i njemu tu mesto
A svakako više od gondole, žičare.
I dok nekadašnja ideja povezivanja Košutnjaka, b.brda, Ade i NBG ima i smisla i praktičnosti, kao i dok bi jedna mnogo kraća žičara na potezu vidikovac(labudovo brdo) - Kijevo (železnička stanica) stanovnicima donela korist, ova koju planiraju da grade je jos jedna demonstracija sile i pljačke, a protiv interesa ovog grada i njenih gradjana.
Niti je pilon mosta na adi postao novi simbol Beograda, i zbog njega se niko, ali niko neće zaputiti u BG, pa tako neće ni zbog gondole izmedju najvažnijeg beogradskog parka koji je jedna celina sa tvrdjavom sa jedne i privatnim TC sa druge strane reke!
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk