Iako železnica nije glavna tema ovde, nisam mogao da nađem neko drugo mesto gde bih okačio klip, pa sam morao ovde.
U Amsterdamu se otvoila garaža za Bicikle u sklopu Glavne stanice, garaža ima oko 7000 hiljada mesta, u odnosu na onu u Utrehtu koja se nalazi ispod stanice (koja je utom i najveća garaža za dvotočkaše na svetu) izgleda simpatično manje.
Garaža je inače zamenila "FietsFlat" čiju ću sliku okačiti i ovde.
Zanimljivo, a da nisam znao, jeste da je politika grada Amsterdama da ne možeš direktno voziti u garažu biciklu, već moraš da je guraš od ulaza pa do parking mesta.
Takođe, jedan veliki propust je napravljen, za sada nisu izdvojili mesta za "Bakfiets-e" (to su Cargo bicikli, ali možete voziti ljude u njima, većinom klince) to će morati da se ispravi u skorije vreme.
Dva klipa koja odlično prezentuju novu garažu, nadam se da ću na leto i ja posetiti ovo mesto
:
Evo i sada pokojnog "Fietsflat-a", lepo mi je ispao u noćnom ambijentu:
Ipak, ja više preferiram ovako na otvoreno, doduše skoro nikada nisam/ne idem bajsom do stanice kada sam u NL, jer mi je na 5 min pešaka, inače radi se famoznom "AmstelStation-u".
Btw, ova garaža ispod Centralne Stanice je deo jednog celokupnog projketa uređenja te stanice, za 15 god stanični plato se skroz promenio, a i postao je valjano "Car Free".
Za godinu dana kreće i rekonstrukcija i same stanice, videćemo kako će i to ići.