Копан је као тунел за узани колосек па касније прошириван. Ако се не варам, негде у унутрашњости садашњег тунела се спајају.Bravo, verovatno je to.
Zaboravio sam da se ćirina pruga poklapala sa današnjom prugom kroz taj tunel nakon izmeštanja.
A jel se zna da li je tunel Ivan odmah kopan u profilu za normalan kolosek, ili se to proširivalo kasnije?
Mada tunel na magistrali je isto ćirin koji je pretpostavljam proširen a ne nov?
bifurkacija, ne poznajem teren, ali deluje da je drugo grlo za ĆiruDa li neko zna zbog čega postoje dva ulazna portala u tunel Ivan (Bosna) iz stanice Bradina koji su jedan do drugog?
1.50 min iz pravca Mostara
50 min iz pravca Sarajeva
A uskoro se vraća i macosa posle dugo vremena.
Pogledajte prilog 233608
Pozdrav,
A evo je u punom sjaju, dok je prašila makedonskim prugama početkom XXI veka...
Pogledajte prilog 233733
/661 levo na fotografiji vuče brzi voz za Tetovo i Gostivar, Macosa ide za Kočane preko Velesa, vreme je 03:13h.../
Pogledajte prilog 233735
Pogledajte prilog 233734
jako udobna sedišta i sveukupni feeling tokom vožnje...a majstor nije da je nije pržio...
Pogledajte prilog 233736
Pogledajte prilog 233737
Pogledajte prilog 233738
Puztnički saobraćaj Veles - Kočani ukinut je pre par gdina, pruga nije u lošem stanju, Macosa je od Velesa išla 60-80km/h skroz do Kočana...
pozdrav,
Petar
Да!/ako vas zanima, mogu spremiti i okačiti kraći putopis Kičevo-Skoplje/
Posle dužeg perioda, našao sam možda sam sebi odgovor na pitanje zbog kojeg sam napravio nalogPozdrav svima,
nov sam, pratim forum nekih 5-6god na različitim temama. Hvala svima na brdo informacija, svašta čovek nauči i vidi (što dobrih stvari što gluposti).
Nisam se do sada aktivirao, bilo mi interesantno da čitam. Ali sada već imam neko pitanje koje nikako da nadjem odgovor, a možda ovde to neko zna.
Da li je ikada u bilo kakvom obliku bilo u palnu i ideji povezivanje Užica i Sarajeva normalnom kolosekom tj. Sarajevo sa prugom Beograd-Bar?
Mesta su blizu, Beograd je tako mogao direktnije da se poveže sa Sarajevom i Pločama, Sarajevo sa Nišom, Skopljom, Sofijom....
Nekako mi se čini logičan način povezivanja pošto je bio Ćira, Sarajevo dobilo normalan kolosek 1948 a Beograd Bar pušten 1976.
Znam da je bio plan (a možda i sada) kružna veza Sarajeva sa Vogošćom, pa da nije odatle nešto bilo u planu za Srbiju?
Izvinjavam se na dužem pitanju, ali prvi post![]()
Treći.Čini mi se da je u Jablanici jedan kolosek ukljonjen pre par godina