Заглавиш јер просечни Србин зна само за Хоргош - Реске 1 и 2 и Келебија - Томпа. За Ђалу/Тисасигет, Бачке Винограде, Бајмок, Растину и Бачки Брег/Херцегсанто нису чули, због чега се просечном Србину више исплати да чека 4+ сати него да се провоза сат времена и мање до нпр. Винограда и уђе у Мађарску за мање од сат и по.
Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока
Kao neko ko ide u Mađarsku bar jednom mesečno i koji je probao sve te prelaze...
Bački Vinogradi - zna da bude veća gužva nego na Horgošu jer je prealz mali a opet blizu auto-puta i mnogi se zeznu... Mađarski službenici tamo su eksremno lenji...
Đala - dok do nje dođeš potrošiš isto vremena kao da čekaš na Horgošu ili Kelebiji. Posebno je nezgodan njihov deo jer moraš da prođeš kroz više sela i faktički ceo Segedin.
Bajmok i Rastina - vuko***ine! Dok dođeš tamo izgubio si još više vremena, užansno su loši putevi. Jedina prednost je što "ideš" dakle ne stojiš u gužvi što nekim ljudima može da bude psihički lakše ali ne puno... Ja ne bih drnao auto bespotrebno tamo...
Bački Breg - ne znam šta bih rekao... ako živiš u Somboru je OK ali ako ideš iz Beograda put je loš sa obe strane i prolazi kroz mnogo varoši i sela sa obe strane, isplati se jedino ako ideš u taj deo Mađarske, npr. ka Pečuju...
Iskreno ja bih najviše preporučio Kelebiju. Mađari koji tamo rade su ubedljivo najvredniji i najbrži, tako da se često ne čeka duže od sat vremena u "špicevima". Pustiš muzikicu, protegneš noge, cigarica, kafica i prošao si

Van njih nema žive duše..
Napomenuo bih da su gužve na velikim graničnim prelazima drastično smanjene od kako su Rumunija i Hrvatska ušle u Šengen, Mađari su prebacili veliki broj službenika na granicu sa nama. Sa druge strane Bugari i posebno Turci su polako počeli da nas izbegavaju i idu na Rumuniju (posebno kamioni)... Tako da od septembra pa do maja faktički nikad ne čekaš duže od pola sata... Evo koliko sledeći vikend idemm za Budimpeštu