Šta je novo?

Železnice - putnički saobraćaj

Rákosrendező:

Pustimo ime, konačno je dobio numeraciju 411/419:

Screenshot (146).png
Screenshot (147).png

Jel ima neko info ? Šuška se da će u petak možda biti dan D... da bi pustili saobraćaj. Pogotovo se kod privatnika to može čuti

Ako neko od onih koji se razumeju u grafikone redova voznje je vec video predlog novog rea voznje Beograd - Subotica/Kelebija, imaju neki polasci obojeni zeleno. Sta to znaci?

Ako neko od onih koji se razumeju u grafikone redova voznje je vec video predlog novog rea voznje Beograd - Subotica/Kelebija, imaju neki polasci obojeni zeleno. Sta to znaci?
Da nemaju pojma šta rade

To je verovatno neki njihov interni način obeležavanja vozova koji još nisu uklopljeni/dogovoreni. Verovatno je ovo okvirno (mada mislim da će ovako ostati, samo će oko njih vozove pomerati)

• Sviđa mi se
Reagovanja: btw
Тако што је направљено привремено одељење за ТК пругу НС - СУ у Београд Центру, независно од ТК БГ - НС.

Znači moći će ETCS da funkcioniše sa zatvorenom stanicom NS?

To je verovatno neki njihov interni način obeležavanja vozova koji još nisu uklopljeni/dogovoreni. Verovatno je ovo okvirno (mada mislim da će ovako ostati, samo će oko njih vozove pomerati)

Vozovi za Budimpeštu i Beč jesu dogovoreni i ugovoreni (imam potvrdu sa OBB). Samo su potrebna fina podešavanja. 8 polazaka dnevno za Budimpeštu je oko 2200 sedišta kapaciteta dnevno za Budimpeštu. Sumnjam da će biti tolika potražnja osim možda vikendom, pošto će sad biti moguće napraviti jednodnevni izlet u Budimpeštu. Eventualno bi vozovi za Beč mogli imati veću popularnost zbog brojnih Srba u Beču.

Po meni je bolje takt IC vozova BG-SU uklopiti sa međunarodnim vozovima tako da jedan sat ide za SU, a drugi sat međunarodni. Čak je zgodno i za obrt garnitura.

Problem je što u Subotici zvanično dozvolu ima samo prvi peron i prvi kolosek. Na tom koloseku treba da se naređaju vozovi za Beograd,Novi Sad, Zrenjanin, Sombor, Segedin...nemoguća misija

Nisam optimista. Pothodnik dole je ponovo raskopan. Probija dole podzemna voda, i baš se muče to da reše. Navodno će biti posednuti Žednik i Vrbas

Poslednja izmena:
Pannonia EuroCity

ако се ја добро сећам, за Беч је била Авала, а за Будимпешту су били Београд и Иво Андрић. тако да на те старе називе, можемо да додамо нове, тако да би други полазак за Беч могао да буде Дунав или Никола Тесла, а преостала 4 за Будимпешту би се могли звати Панонија, Будимпешта, Сибињанин Јанко и Дунав/Никола Тесла, зависи како би се други бечки назвао

Kada ima puno polazaka na istoj relaciji istog tipa voza, mislim da je bolje dati svima isto jedinstveno ime, nego svaki polazak drugo ime, kao što je slučaj na mnogim relacijama u Evropi.

ок, онда за Беч да буду Дунав, а Будимпешту Панонија. решено

Kod međunarodnih vozova se gleda da bude univerzalno ime, a pošto se Dunav na srpskom, mađarskom i nemačkom kaže i piše drugačije, praksa je da se koristi latinski naziv (u ovom slučaju Danubius). Međutim, naziv Danubius je već zauzet (voz Beč - Krakov).

Vrh