Šta je novo?

Železnice - putnički saobraćaj

Okej mašinovođa nije kriv, ali koja je šansa da se nekako daljinski blokira saobraćaj, recimo iz telekomande? I da onda mašinovođa to vidi kao gubitak vuče?

Jel moguće tako nešto?

Mogu da ugase struju u mrežu, ali to se nije desilo ovde.

Desilo se čoveku da defektira, nije ni prvi ni poslednji put, bože moj, koliko vidim ljudi su svakako stigli na protest.

Više je onih koji će sabotirati u korist SNS, nego protiv, naročito u kancerogeno stranački zagađenim javnim i državnim firmama, tako da možemo sa punim pravom sumnjati u svaki ovakav događaj, i propitivati da li se desio slučajno ili namerno. To je MO bahate vlasti.

I dalje je nejasno koliko je ovaj dogadjaj mogao da utiče na druge poslaske? Ako je voz već bio u stanici, zašto je otkazan naredni polazak?

I dalje je nejasno koliko je ovaj dogadjaj mogao da utiče na druge poslaske? Ako je voz već bio u stanici, zašto je otkazan naredni polazak?
Otkazana su 2 regio polaska iz NS ka BG, dakle 2 FLIRTa bi morala da su ostala pokvarena isto.
A da se pokvare 2 flirta i 1 kiss, vozila koja su se pokazala kao izuzetno pouzdana i gde se jako jako retko bilo šta desi je malo previše.

Јуче сам ишао до Шида и назад и на деоници од Митровице до Шида десни колосек је затворен јер су брзине 20-30км/х, па због тога иде левим колосеком брзином од 100 км/х. Од Руме до Митровице је пакао толики, да гарнитура на екранима уопште не показује брзину, ал контам да је 30-40 км/х. Воз стигне у Кукујевце 10 мин раније па чека полазак и у Шид стигне 15-20 мин раније. Проблем су рампе које не раде, па мало мало мора да успори и ту накупи кашњење. Јуче је једном скупио 10 а једном 6 мин.

Danas besplatno do Petrovaradina.

Još mi kaže imali ste blagajnu. Nisam, žurio sam. I napravio skrinšot kao dokaz kad sam pokušao da kupim kartu.

Imam wifi, isto je i kad se restartuje aplikacija.

Kupio bih u vozu redovnu cenu al pošto je to sad nemoguće, onda ništa.

Ne znam šta je problem sa aplikacijom, verovatno do njih jer je jutros radila aplikacija oko 3h kad sam gledao prvi put.

Screenshot_20241225-042633_Srbijavoz.jpg

Danas besplatno do Petrovaradina.

Još mi kaže imali ste blagajnu. Nisam, žurio sam. I napravio skrinšot kao dokaz kad sam pokušao da kupim kartu.

Imam wifi, isto je i kad se restartuje aplikacija.

Kupio bih u vozu redovnu cenu al pošto je to sad nemoguće, onda ništa.

Ne znam šta je problem sa aplikacijom, verovatno do njih jer je jutros radila aplikacija oko 3h kad sam gledao prvi put.

Pogledajte prilog 224253
Trazis BG - NS ne Petrovaradin

Ma kakve to veze ima 🙂

Pa tražio sam oko 3h istu trasu i bilo je i evo sad radi... al volšebno nije radilo rano jutros u 4.30 kad sam putovao 🙂 možda su radili nešto na aplikaciji...

Možda je bilo kačeno al da ponovimo...

Pogledajte prilog 224257
Овај ред вожње више не важи, мењан је 15. децембра, када ја мењан и железнички ред вожње. Тачне информације су на сајту Србијавоза и ЈГСП-а.

A na stanici su netačne... pa što ne promene 🙂

Meni bilo važno da slikam ako me cima kontrola da im pokažem sliku...

Не знам на којој станици си сликао, али знам да није тачан. Следећи пут кад будеш ишао кажи им да то скину.

Каква контрола? Платиш карту кад треба и нема шта да се бринеш. Овако ти се привиђа контрола и кад је нема. Ако је бесплатно, неће ући контрола. Заиста је срамота да се брукаш за 50, 65 или 100 динара. Исто и за воз, карте су заиста јефтине. Мене БГ - НС колима изађе трипут скупље са свим урачунатим трошковима, не рачунајући регистрацију и одржавање кола (ЈГСП + Србијавоз + Београд Плус или гориво + путарина).
Сутра кад ти укину воз јер људи нису плаћали карту, питај се зашто га укидају.

Opet lupetaraju budaletine po forumu...

Navedeni su redovni busevi koji inače voze, dakle u njih ulazi kontrola, a onaj ko ide do stanice Petrovaradin da bi putovao vozom, po donetoj odluci ne plaća kartu.

I samo sam to napisao. Sve dalje su tvoje neke zaostale frustacije prema meni, koje po nekoj inerciji iznosiš, ne čitajući šta konkretno pišem.

Ako mene tog napisanog posta treba da bude "sromata i da se brukam", ti očigledno nisi pročitao ni razumeo šta sam napisao. Prijavio sam ti post jer diskvalifikuješ ljude bez ikakvog razloga.

Al sav besmisao tvog posta o železnici da mene treba da bude sramota jer ne plaćam kartu (kad ni ne treba da se plati po donetoj odluci) je da sam maločas platio kartu od 1200 dinara, da se vozim kao čovek do Beograda. Kako sam se i vozio pre 5 godina i više...

20241225_185130.jpg

Sram tebe da bude što mene komentarišeš sa visine. I te kako sam spreman da platim za dobru uslugu, ovo je danas bila muka. Čekao sam 30 minuta autobus broj 1 koji saobraća sa Klise, da se vrarim iz Biga donekle, bilo gde, molio sam boga da naiđe bilo šta. Ne znam više ni čime bih ni kad stigao do Petrovaradina pa sam izgubuo svu volju za železnicom i platio 1200 dinara Nišekspres nazad za Beograd.

Jeziva usluga u raspalim plavim busevima nalik na one beogradske iz 1990tih., za koje ne znam ni gde idu...

Otužan je Novosadski javni prevoz ne vredi pisljive pare. Po tebi bih rekao da ga zaslužujete, ali građani Novog Sada i gosti koji ga posećuju ovo mučenje (po paprenoj ceni ako se karta kupuje kod vozača, bez sms plaćanja i platnom karticom) svakako ne zaslužuju. A želehnica sj*ebana maksimalno dok daljnjeg!

Sje*******ana makslimalno da ti zapadne pomisao na put i on meni la-la-la plaćaj kartu, ne sramoti se.

More marš... da ne serviram ja sad tebi neke kvalifikacije koje bi ti savršeno legle, ali bih onda bio banovan.

Градски превоз у НС може да функционише и са бусевима старим више од 20 година и да људи имају свест о томе да карта (која је доста скупља у односу на БГ) мора да се плати а у БГ тако нешто не може.
То је доста занимљиво.
Нажалост, непопуларно за рећи али ако се било који вид превоза користи он мора и да се плати.
Ко није задовољан услугом слободан је да промени вид превоза.
Да ли можеш да не платиш такси ако таксиста није укључио климу или ти је на адресу стигао за 8 уместо за 4 минута?

Šts pričaš bre ti? Citiraj deo mog posta koji se na išta od toga odnosi?

То је доста занимљиво.

Kod tebe ništa nije zanimljivo, samo je glupo i primitivno, šta navodiš kao uzrok propasti javnog prevoza.

Iako ja u postu nisam nigde napisao da ne bih platio kartu sem po odluci po kojoj ne moram.

и да људи имају свест о томе да карта ... мора да се плати

I da se studenti vrate u klupe, da rade šta im je posao, da nastrešnice nastave padaju jer kako kvaliterno da se rade ako ja ne plaćam kartu...

Uključi mozak malo kad tražiš razloge za propast.

Platio sam 1200 i vratio se na bus, da ne gledam više železnicu.

Opet lupetaraju budaletine po forumu...

Navedeni su redovni busevi koji inače voze, dakle u njih ulazi kontrola, a onaj ko ide do stanice Petrovaradin da bi putovao vozom, po donetoj odluci ne plaća kartu.

I samo sam to napisao. Sve dalje su tvoje neke zaostale frustacije prema meni, koje po nekoj inerciji iznosiš, ne čitajući šta konkretno pišem.

Ako mene tog napisanog posta treba da bude "sromata i da se brukam", ti očigledno nisi pročitao ni razumeo šta sam napisao. Prijavio sam ti post jer diskvalifikuješ ljude bez ikakvog razloga.

Al sav besmisao tvog posta o železnici da mene treba da bude sramota jer ne plaćam kartu (kad ni ne treba da se plati po donetoj odluci) je da sam maločas platio kartu od 1200 dinara, da se vozim kao čovek do Beograda. Kako sam se i vozio pre 5 godina i više...

Pogledajte prilog 224316

Sram tebe da bude što mene komentarišeš sa visine. I te kako sam spreman da platim za dobru uslugu, ovo je danas bila muka. Čekao sam 30 minuta autobus broj 1 koji saobraća sa Klise, da se vrarim iz Biga donekle, bilo gde, molio sam boga da naiđe bilo šta. Ne znam više ni čime bih ni kad stigao do Petrovaradina pa sam izgubuo svu volju za železnicom i platio 1200 dinara Nišekspres nazad za Beograd.

Jeziva usluga u raspalim plavim busevima nalik na one beogradske iz 1990tih., za koje ne znam ni gde idu...

Otužan je Novosadski javni prevoz ne vredi pisljive pare. Po tebi bih rekao da ga zaslužujete, ali građani Novog Sada i gosti koji ga posećuju ovo mučenje (po paprenoj ceni ako se karta kupuje kod vozača, bez sms plaćanja i platnom karticom) svakako ne zaslužuju. A želehnica sj*ebana maksimalno dok daljnjeg!
Imao si bus 17 koji vozi od Big-a do centra tj. okretnice u Šafarikovoj...
Stajalište na parkingu tržnog centra

Ja sam se našao na nekom stajalištu gde je pisalo samo 1 i još neka dva busa koja retko idu... Znam za 17 al se nisam snašao...

Друже ти се свађаш сам са собом

Da si drug primetio bih da juče nigde nisam napisao da ne treba plaćati kartu.

Napisao sam ovaj post

A na stanici su netačne... pa što ne promene 🙂

Meni bilo važno da slikam ako me cima kontrola da im pokažem sliku...

Kao odgovor sam dobio potpuno nepotreban rant o tome kako me nije sramota što ne plaćam kartu (u situaciji kad ne treba). Ili u situaciji kad je aplikacija zabagovala pa sam juče železnicom putovao besplatno, ne svojom krivicom.

I da ja treba da radim posao železnice te ih obaveštavam da im je neažuran red vožnje... Kaže idi tamo reci im. Nije problem aplikacija koja baguje, nije problem neažuran red vožnje koji nisu izmenili, koji sam postavio kao informaciju... Gde je jedino video kao problem, postavio si neažuran red vožnje. Postavio sam šta je okačeno na zidu.

Zatim je vratio temu na neplaćanje karte, omiljemu vam temu, o čemu sam opširno govorio pre par meseci i pokazao primerima plaćenih karata, da plaćam punu trasu. Dakle potpuno deplasiran post je napisao samo da provocira.

Nađite nekog kod kuće da se iživljavate. Gubim vreme ovde da obavestim ljude o svim promenama tokom puta koje mogu biti od značaja za putovanje na toj trasi. Kaže brukaš se...

Pa jeste smešno, al ja sam doživljavao stručne teme kao stručne, gde iznesem informacije, a ne teme gde će me u rijaliti maniru kojekavi frustrirani anonismusi pod*ebavati.

I sam sam sklon provokativnoj šali al sam naucio da tako na stručnim temam ne treba ili treba samo kad se vama hoće, a kad se neće onda se onaj tehničar vuče, ljuti na mene što je struke koje je i tome slično...

Dakle davno sam uspristojio razgovor sa vama ovde i ne spuštajte ga na rijaliti nivo. Frustrirani u 4 zida se iživljavajte nad kim hoćete.

Uostalom i da sve stane i da niko ne plati ni 1 dinar više da finansira ovakvu nazovi državu da bi ovu gamad skinuli sa grbače jer od našeg novca zavise koji ne umeju da ulože na dobrobit građana (najblaže rečeno) bilo bi opravdano. Ali ja sam juče govorio o nečemu drugom.

Evo još jedne slike sa zida stanice u Petrovaradinu kojoj treba update.

Al maloumnike boli ona stvar za širu sliku, bitna im je 'plaćena karta'. Kao što je onim bednicima bitno da slobodno prođu autom baš u 11.52 jer žure u bolnicu, porodilište. Žive svoj normalan život. U kome vide sebe kako doprinose, rade...

Sve se glumata normalnost. Pa se sablažnjavate na pojedinačno kršenje. Ne pojedinačno kršenje, sistem mora poptuno da stane, da se resetuje, krene iz početka. A to podrazumeva najradikalnije mere građanske neposlušnosti, generalni štrajk, neplaćanje bilo kog davanja državi. Da parališe državu do mere da stane. I mi smo oni koji o državi brinu. Mi koji želimo da stane, a ne vi koji bi pošto poto da država srlja uz privid normalnosti.

Niko ne treba da plati ni kartu. Iako sve plaćam što na naplatu legalnim putem dođe. Al odavno nije legitimno finansirati hobotnicu i nikog ne bih osudio da ne plati. Situacija to sasvim opravdava i gadim se vaše brige o Srbiji. (onih na koje se ovo odnosi, naravno ne mislim na sve)

20241209_221556.jpg

Vrh